Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Marrakech

Zie alle 46 activiteiten in Marrakech

Ontdek de mooiste activiteiten van Marrakech

Marrakech is een van de zogenaamde Koningssteden van Marokko. Deze steden hebben een belangrijke rol gespeeld in de Marokkaanse geschiedenis. Voorheen was Marrakech de hoofdstad van het Noord-Afrikaanse land. De rijke historie van Marrakech vind je terug in de prachtige eeuwenoude architectuur. Dat wil niet zeggen dat de stad vergane glorie is want Marrakech leeft en bruist tot op de dag van vandaag. Op de verschillende drukke markten ofwel soeks

maak je kennis met de plaatselijke bevolking en cultuur. Het is een echt avontuur om op vakantie te gaan naar deze stad gelegen aan de voet van het wonderschone Atlasgebergte.

Sightseeing en historische bezienswaardigheden in Marrakech

Marokko bevindt zich op een ander continent maar ligt niet al te ver van Spanje vandaan. Het duurt dan ook niet lang voordat je aankomt op je vakantiebestemming. Met een vlucht naar Marrakech ben je er al met een paar uur al stap je een geheel andere wereld binnen. In Marrakech gebeurt namelijk altijd wat en is daardoor spannend en avontuurlijk. Het is een aanrader om mee op pad te gaan met een van de rondleidingen waardoor je de bruisende stad beter leert kennen voordat je zelf op verkenning gaat. Een leuke ervaring is bijvoorbeeld een ballonvaart in een heteluchtballon bij zonsopgang waarbij je Marrakech meerdere Berberdorpjes en de Haouzvlakte van boven aanschouwt. Sta je liever met beide benen op de grond dan ga je mee met een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Marrakech. Dit kan per hop-on hop-off bustour of met een paardenkoets maar ook gewoon lopend. Je zult altijd de ommuurde medina het oude stadscentrum aandoen. Hier vind je onder meer het bruisende Djemaa el Fna-marktplein waar altijd wel wat te beleven is. Ook breng je een bezoek aan de eeuwenoude Koutoubia-moskee het Bahiapaleis en de Saaditombes.

Culinaire lekkernijen en leuke dingen om te doen in Marrakech

De tajine gevuld met rijst en groeten is toch wel de specialiteit van de Marokkaanse keuken. Ook in Marrakech vind je deze lekkernij overal bij de marktkraampjes op het Djemaa el Fna-plein en in de restaurants die eromheen liggen. Een echte aanrader op het gebied van restaurants is Le Tobsil. Je kunt hier genieten van een smakelijke maaltijd terwijl muzikanten en buikdanseressen voor vermaak zorgen. Eenzelfde ervaring vind je in Palais Arabe. Ook prachtig is een diner bij zonsondergang in Le Salama aan het Djemaa el Fna-plein. Er wordt hierbij in alle gemakken voorzien. Zo word je opgehaald bij je riad of hotel in Marrakech en ook weer thuisgebracht. Geniet verder van de heerlijke Marokkaanse thee bastilla’s en allerlei zoete hapjes. Wil je de drukke stad even ontvluchten? Dan kun je op een excursie nabij Marrakech gaan bijvoorbeeld naar het Atlasgebergte of crossen in de woestijn met een buggy of quad. Zoek je liever een ontspannende activiteit in Marrakech? Trek dan naar het palmbosgebied van Marrakech op een Arabisch paard. Of ga eens naar een Marokkaanse spa waar je een heerlijke massage krijgt.

Kaart