Marokko

Reisgids
Foto verstrekt door Moroccan National Tourist Office
Bezoek een Noord-Afrikaans land vol Arabische architectuur, gebergtes, woestijnen en lange kustlijn en geniet hier van de zon, zand, oceaan en cultuur.

Kies voor Marokko, een exotisch land in Noord-Afrika vol ruige stranden, besneeuwde bergtoppen en enorme woestijnen. Het land ligt tussen de oceaan en de duinen van de Saharawoestijn en de steden staan vol weelderige, eeuwenoude architectuur, moderne hoogbouw en een labyrint van nauwe steegjes die je leiden naar de souks, ofwel markten.

De hoofdstad van het land, Rabad, is waar je het keizerlijke verleden terugziet in 12e-eeuwse stadsmuren en poorten. Ook is Fès aan te raden, de oudste stad van het land met talloze forten, moskeeën, paleizen en tuinen. Tangier, de voornaamste haven die Europa met Afrika verbindt, ligt aan de Noord-Atlantische kust en is zeker het bezoeken waard. Drink ergens een muntthee waar je uitzicht hebt op de zee en bezoek het Kasbah-museum, gevestigd in het voormalige paleis van een sultan. Op 320 kilometer ten zuiden via de kust ligt Casablanca met zijn Hassan II-moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld. En in Marrakech wacht een groot netwerk van souks en winkelcentra op je.

Dankzij een divers natuurlandschap biedt Marokko talloze avonturen buiten de deur. Bezoek het prachtige gebergte de Hoge Atlas tijdens een wandeling of fietstocht. Bewonder hier valleien, bossen, rivieren, watervallen en eeuwenoude vestingsteden. Juist benieuwd naar de Sahara? Kies voor een kamelenrit tijdens zonsopgang of -ondergang of verken de zandduinen in een terreinwagen. Verder kun je in de winter in het Atlasgebergte terecht bij zijn twee skioorden, Oukaimeden en Mischliffen, om de afdalingen te verkennen.

Strandliefhebbers hebben in Marokko de keuze uit de Atlantische kust of de Middellandse Zeekust. Voor rustig water ben je bij de Oualidia-lagune aan het juiste adres. Tijdens de herfst is dit de verblijfsplaats van trekkende roze flamingo's. Surffanaten komen aan hun trekken bij Tamri , of genieten van andere watersporten aan het Strand van Agadir.

Marokko ligt in Noordwest-Afrika en bereik je gemakkelijk met het vliegtuig. Er gaan regelmatig internationale vluchten naar Marokkaanse steden zoals Casablanca, Marrakech en Rabat. Daarnaast kun je vanuit een aantal Spaanse havens Marokko per boot bereiken. Het land is voorzien van een goede infrastructuur, dus is eenvoudig bereisbaar via het wegennetwerk of met de trein. Kies voor een verblijf in een exotisch land dat bekend staat om zijn gevarieerde geografie, cultuur, architectuur en stranden.

Populaire steden in Marokko

Marrakech toont podiumkunst en ook een klein groepje mensen
Marrakech
Staat bekend om Winkelen, Tuinen en Cultuur
Laat je betoveren door het zinderende Marrakesh. Deze oude keizerlijke stad in het westen van Marokko is vol geschiedenis, prachtige architectuur en bruisende pleinen, zodat je je er geen moment zult vervelen. Verdwaal in de medina, het middeleeuwse centrum van de stad, dat is omgeven door rode stadsmuren. Je kijkt er je ogen uit op de verschillende soeks (markten), bijvoorbeeld op het beroemde Jemaa el-Fna-plein. Je kunt er alles kopen, van heerlijke Marokkaanse kruiden tot tapijten, en je vergapen aan acrobaten, muzikanten en komische acteurs. Laat je na een drukke dag verwennen in een echte Marokkaanse hammam.

Redenen voor een bezoekje

  • Le Jardin Secret
  • Koutoubia-minaret
  • Jemaa el-Fnaa
Fès
Fès
Staat bekend om Historisch, Cultuur en Winkelen

Redenen voor een bezoekje

  • Blauwe poort
  • Koninklijk paleis
  • Medersa Bou-Inania