Casablanca

Reisgids
Foto verstrekt door © ONMT / The Moroccan National Tourist Office
Deze belangrijkste havenstad van Marokko is de inspiratiebron geweest voor een wereldberoemde film en biedt bezoekers inzicht in een bijzonder verleden, prachtige stranden, een goed uitgaansleven en een zeer grote moskee.

Het uitgestrekte Casablanca is het culturele, commerciële en financiële centrum van Marokko en is zeer westers. Kijk naar hoe vrij men zich hier kleed en hoe grote hoeveelheden mannen en vrouwen elkaar gezellig ontmoeten in restaurants, bars en aan het strand. Verder zul je hier je ogen uitkijken dankzij de statige architectuur, een lange kustlijn en de grote parken.

Voor een idee van het oude Casablanca kun je de steegjes verkennen van het Oude Medina. Verken de enorme souk met zijn talloze kraampjes vol groentes, lederen producten, traditionele ambacht, zijde en specerijen. Ook worden er talloze lekkernijen op straat aangeboden, zoals kokoskoekjes, gefrituurde garnalenloempia's en verse sinaasappelsap. Ga zeker langs bij Rick's Café, een imitatieversie van de bar uit de met Oscars bekroonde, wereldberoemde film. Het café is gevestigd in een oud woonhuis aan de rand van dit oude stadsdeel. Houd hierbij wel in gedachten dat de film in werkelijkheid is opgenomen in een studio in Hollywood in plaats van in Casablanca.

De grote Hassan II-moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld, vind je op een landtong aan de Atlantische kust. Verken het complex van maar liefst 9 hectare onder leiding van een gids en bewonder de enorme gebedshal, fonteinen en uitgebreide architectuur. Ook als je niet-moslim bent, ben je hier welkom.

Naast de moskee vind je een aantal openbare stranden en privéstrandclubs die gezamenlijk de buurt Corniche vormen. De omgeving wordt 's avonds veel bezocht door jongeren, die hier afkomen op de clubs en discotheken. Niet ver buiten de kust ligt een rotsige landtong met het Altaar van Sidi Abderrahman, bereikbaar via een brug. Niet-moslims mogen het monument niet betreden, maar kunnen wel de oude buurt er omheen verkennen.

Voor een van de mooiste plekjes in Casablanca kun je het Park van de Arabische Liga bezoeken. Geniet hier van een uitgestrekte open vlakte vol gemaaide grasvelden en boulevards met palmbomen. Je kunt er onder andere leuk wandelen of ontspannen in een café.

Om Casablanca te bereiken, kun je het gemakkelijkst naar de internationale Luchthaven Mohammed V van de stad vliegen. Neem vervolgens de trein, bus, taxi of huurauto om lokaal de omgeving te verkennen. Je vindt Casablanca op zo'n 240 kilometer van Marrakech en ongeveer 290 kilometer van Fès. Nabij de stad liggen talloze traditionele dorpjes die zeker het bezoeken waard zijn.

Waar overnachten in Casablanca

Default Image

Stadscentrum van Casablanca

3/5(16 beoordelingen over de buurt)

Het uitzicht op het water, de bars en de spa's zijn enkele opmerkelijke kenmerken van Stadscentrum van Casablanca. Stop tijdens je bezoek bij Mohammed V-plein of Centrale markt van Casablanca. Neem de metro bij Station Place Mohammed V of Station Hassan II Avenue om je in de omgeving te verplaatsen.

Stadscentrum van Casablanca
Default Image