Topactiviteiten in Kyoto

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Altaar Heian toont een tempel of gebedshuis, religieuze aspecten en historische architectuur

Wat valt er te doen in Kyoto?

Ontdek samen met Expedia hoe je kunt genieten van het beste dat Kyoto te bieden heeft! Als je van plan bent om Kyoto te bezoeken, kunnen wij je laten zien wat de mooiste en best bezochte bezienswaardigheden zijn en je helpen om de meest interessante activiteiten en excursies te vinden. Of je nu lekker met je gezin naar Kyoto reist, een romantische trip voor twee wilt maken of een zakelijk bezoek brengt, wij zorgen ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op een onvergetelijke vakantie die aan al je verwachtingen voldoet.

Bezienswaardigheden in Kyoto

Kyoto biedt talloze leuke bezienswaardigheden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste accommodaties in Kyoto en laten je zien wat de mooiste plekjes zijn in de buurt van je hotel en de omliggende omgeving. Zo weet je precies waar je heen moet, wat er te zien is en wanneer. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handig overzicht zodat je maximaal van je vakantie kunt genieten. Wij zorgen ervoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist.

Als je van plan bent om Kyoto te bezoeken, bekijk dan eens onze handige gidsen met een beschrijving van alle bezienswaardigheden in de regio zodat je voor je vertrek alvast alle leuke excursies kunt plannen. Kyoto heeft voor elk wat wils. Dus of je je nu wilt uitleven tijdens een actieve zomervakantie, je relatie wilt vieren met een romantisch rendez-vous of jezelf wilt verwennen met een ontspannen tripje naar een resort, je zult je in Kyoto zeker kunnen vermaken.

Evenementen in Kyoto

Wil je je tijdens je verblijf graag onderdompelen in de lokale cultuur? Bekijk dan voor je op reis gaat of er tijdens je verblijf leuke evenementen in Kyoto plaatsvinden. Van festivals tot lokale folklore, bepalen wat een bezoekje waard is in Kyoto kan veel kostbare tijd opslokken. Met onze hulp plan je je vakantie echter eenvoudiger dan ooit. Wat je ook wilt doen, of je nu een gezinsvakantie in de buitenlucht wilt, de plaatselijke keuken van Kyoto wilt ontdekken of jezelf wilt onderdompelen in kunst & cultuur, dankzij onze gidsen met alle evenementen van Kyoto geniet je gegarandeerd van een zorgeloze vakantie, in welk seizoen je ook komt. Fijne vakantie!

Topactiviteiten die je kan doen in Kyoto


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Kiyomizu Temple

De boeddhistische Kiyomizu-dera-tempel staat op de berg Otowa ten oosten van Kyoto. Het heiligdom is een van de populairste bezienswaardigheden van de stad en trekt miljoenen bezoekers per jaar. De huidige tempelgebouwen stammen uit de vijftiende tot zeventiende eeuw, maar er staat hier al een tempel sinds 778.
Meer informatie
Deze tempel is volledig zonder spijkers gebouwd op lange palen. De tempel staat op de Werelderfgoedlijst en biedt je schoonheid en geschiedenis.

2. Fushimi Inari Shrine

De Fushimi Inari-schrijn is gesticht in 711 en is de hoofdschrijn van de 40.000 schrijnen in Japan die zijn gewijd aan Inari, de godin van de rijst en welvaart. Gelovigen komen hier om te vragen om rijkdom en succes in hun zaken en toeristen komen vanwege de schoonheid en geschiedenis van het gebied.
Meer informatie
Deze schrijn aan de voet van de berg Inari is aan de godin van de rijst en welvaart gewijd. Passeer duizenden rode poorten via een netwerk van prachtige paden.

3. Altaar Heian

De Heian-schrijn is een plek van sobere schoonheid, bestemd voor bezinning. Dit heiligdom werd in 1895 gebouwd ter ere van het 1100-jarig bestaan van Kyoto en het is bedoeld om respect te tonen voor de geesten van de keizers van het land. In de musea en traditionele tuinen wordt kunst afgewisseld met natuur. Japan heeft deze locatie erkend als belangrijk cultureel erfgoed. Het is een van de belangrijkste schrijnen in zijn soort.
Meer informatie
Deze schrijn is geliefd onder zowel patriottische Japanners als nieuwsgierige toeristen. Je vindt hier charmante gebouwen en natuurlijke tuinen die symbool staan voor Kyoto's heden en verleden.

4. Kyototoren

De Kyoto Tower is gemaakt van staal, 131 meter hoog en het hoogste gebouw van de stad. De toren is gebouwd boven op een gebouw van negen verdiepingen en het bovenste deel van de toren is ontworpen naar voorbeeld van een Japanse kaars. De toren is zichtbaar vanuit heel Kyoto, wat het een handig trefpunt maakt.
Meer informatie
In een stad die bekendstaat om de tempels en andere historische schatten, springt deze uitkijktoren in het oog als twintigste-eeuwse innovatie.

5. Nijō-kasteel

Kasteel Nijo is een overblijfsel van de glorie van het Tokugawa-shogunaat ten tijde van de Edoperiode (1603-1868). Het kasteel was het bolwerk van de familie die in deze periode eigenlijk de macht had in Japan, terwijl de keizer enkel in naam regeerde. Ter verdediging tegen vijanden omvat het kasteel niet alleen twee paleizen, maar ook twee stenen muren en twee slotgrachten.
Meer informatie
Neem in dit overvloedige zeventiende-eeuwse kasteel een kijkje in de wereld van een rijke, machtige shogun.

Populaire plekken om te bezoeken in Kyoto

Steden in de buurt van Kyoto