Japan

Reisgids
Japan

Maak kennis met het land van de rijzende zon, waar tradities en het moderne leven hand in hand gaan. De skyline wordt gevormd door wolkenkrabbers, eeuwenoude tempels en besneeuwde bergtoppen.

Japan is een land van grote tegenstellingen. Oud en nieuw komen samen, terwijl de vergankelijke schoonheid van 'wabi' de elegantie en verfijning van 'sabi' ontmoet. Naast strakke, moderne wolkenkrabbers heeft Japan ook prachtige traditionele monumenten, zoals tempelcomplexen, rustgevende tuinen en schrijnen. Deze bijzondere samensmelting heeft plaatsgevonden in een omgeving van ruige, besneeuwde bergtoppen, dichte bossen en een schilderachtige kustlijn.

Japans hoofdstad Tokio is een moderne stad met drukke winkelcentra, fabuleuze restaurants en een bruisend uitgaansleven. In het district Sumida vind je sumostadions, fascinerende musea en de Sumida-rivier. In april ben je getuige van de 'hanami', oftewel de bloei van de kersenbloesem, en in juli is er een groot vuurwerkfestijn. Verken Harajuku om een oud heiligdom te bekijken. Zondag is een goede dag om in deze wijk de veelzijdige, uitbundige mode van de jeugd van Harajuku te bewonderen. Beleef een plezante avond in Roppongi.

De majestueuze, besneeuwde bergtop van de Fuji torent zelfs boven Tokio's wolkenkrabbers uit. Bezoek het Nationaal Park Fuji-Hakone-Izu om de dichte, bergachtige bossen, de meren en de watervallen te zien. In juni of juli kun je naar de top van deze statige berg klimmen. Nog meer adembenemende bergen vind je op het eiland Hokkaido en in de Japanse Alpen op Honshu. In de westelijke regio van Honshu liggen de onvergetelijke steden Osaka, Kobe, Kyoto en Nara. Reis naar Kyushu, het op twee na grootste eiland van Japan, waar je resorts met warmwaterbronnen en de actiefste vulkaan van het land aantreft.

In Takamatsu kun je in het Ritsurin-park oude zentuinen verkennen. Ontdek charmante boerendorpen in een weelderig, bosrijk landschap. Bezichtig adembenemend mooie kastelen die her en der in het landschap te vinden zijn. Probeer de regionale keuken en overheerlijke sashimi, Japanse rauwe zeevruchten.

Het klimaat van Noord-Japan verschilt enorm van dat van Zuid-Japan, waardoor je het hele jaar door wel een deel van Japan kunt bezoeken. In de lente kun je getuige zijn van de geurige kersenbloesem die in bloei staat; en in de herfst kun je de bladeren van de esdoorns rood zien kleuren. Eind april is er de Gouden Week van Japan, een lange vakantietijd. Het regenseizoen begint in mei in het zuiden van Japan, waarna het zich verplaatst in noordelijke richting; eind juli arriveert het in Hokkaido. In de zomer kan er veel neerslag vallen. Aan de kust van de Grote Oceaan bij Honshu zijn de winters doorgaans mild.

Japan is met het vliegtuig te bereiken via de luchthavens Haneda en Narita in Tokio, of via de internationale luchthaven Kansai in Osaka. Benut het beroemde spoorwegnetwerk van Japan om de steden en het platteland op snelle en comfortabele wijze te verkennen. Japan kent bovendien een uitgebreid netwerk van bussen, taxi's, veerboten en binnenlandse vluchten.

Populaire steden in Japan

Shibuya bevat cbd, hoogbouw en straten
Tokio
Staat bekend om Winkelen, Tempels en Stedelijk
Beleef een bruisende vakantie in een van de grootste steden ter wereld, waar je elektronicawinkels, wolkenkrabbers, oude kunst en prachtige kersenbloesems vindt.

Redenen voor een bezoekje

 • Shibuya Crossing
 • Tokyo Dome
 • Takeshita Dori
Altaar Heian toont een tempel of gebedshuis, religieuze aspecten en historische architectuur
Kyoto
Staat bekend om Tempels, Culturele activiteiten en Tuinen
Woon een traditionele theeceremonie bij, voer wilde apen en verken de op de Werelderfgoedlijst opgenomen tempels en schrijnen van deze Japanse stad die een fascinerende geschiedenis heeft.

Redenen voor een bezoekje

 • Markt van Nishiki
 • Kenninji-tempel
 • Kyoto Imperial Palace
Osaka
Osaka
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Kasteel
De op twee na grootste stad van Japan heeft een rijke traditionele en moderne cultuur, van tempels tot anime, en is bekend vanwege de eetgelegenheden, mode en attracties voor het hele gezin.

Redenen voor een bezoekje

 • Amerikamura
 • Spa World
 • Tsutenkaku Tower
Landmark Tower bevat historische architectuur, een brug en moderne architectuur
Yokohama
Staat bekend om Winkelen, Museums en Sightseeing
Yokohama is een van de grootste steden van Japan. De stad herbergt een van de grootste Chinatowns ter wereld en staat bekend om de attracties aan het water, de monumenten en de lokale keuken.

Redenen voor een bezoekje

 • Landmark Tower
 • Yamashita-park
 • Museum voor de Kunst van Yokohama
Kobe
Kobe
Staat bekend om Winkelen, Warmwaterbronnen en Chinatown
Reis rond in deze stad in het zuiden van Midden-Japan, die na een verwoestende aardbeving opnieuw werd opgebouwd. Ontdek de charme van de bezienswaardigheden aan de waterkant en de diversiteit van de wijken.

Redenen voor een bezoekje

 • Meriken-park
 • Kobe-toren
 • Stadhuis van Kobe
Atsuta-schrijn bevat straten, een park en religieuze elementen
Nagoya
Staat bekend om Winkelen, Historisch en Kasteel
Bezoek deze bruisende metropool om luxeauto's te bewonderen, historische plekken te bezichtigen, te genieten van een massage met uitzicht op de stad of winkels van de grootste Japanse modemerken te bezoeken.

Redenen voor een bezoekje

 • Oasis 21

Populaire plekken om te bezoeken in Japan

Japan

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: