Je huurauto in Italië

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Bespaar 10% of meer op geselecteerde verblijven met Expedia Rewards

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Italië

Super autodeals in Italië

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Italië bekijken
Alle auto’s bekijken

Dankzij indrukwekkende bouwwerken als het Pantheon en de Ponte Vecchio, schitterende kathedralen zoals die van Milaan en de schone natuur van onder meer de Dolomieten is Italië een vakantiebestemming die voor iedereen wat te bieden heeft. Huur via Expedia een auto om lastig bereikbare plekken te kunnen bezichtigen, zodat je beroemde bezienswaardigheden kunt afwisselen met verborgen parels.

Een auto huren in Italië

Er zijn mensen die vanuit België naar Italië rijden, maar waarom zou je het niet wat gemakkelijker maken voor jezelf? Boek bij Expedia een voordelige vlucht en huur een auto in Rome. Je kunt ook vliegen of de trein nemen naar Milaan en daar een auto huren. Behalve de ophaallocatie is het belangrijk om te bepalen hoeveel je bereid bent uit te geven, met hoeveel mensen je reist en hoeveel comfort je wenst. Gebruik de filters op onze site om snel de modellen te vinden die bij je reis passen. De auto's zijn globaal ingedeeld in autotypen. In de zomer is het heerlijk om met open dak in een cabriolet te rijden, terwijl een midsize of standaard model geschikt is voor het hele gezin. Bij alle modellen staat het aantal stoelen en deuren vermeld, met daarbij extra informatie zoals airconditioning en (indien van toepassing) of je de auto in de terminal of met een shuttle kunt ophalen. In Rome, Milaan en andere grote steden zijn erg veel verhuurbedrijven actief, en deze betreffen vooral internationale namen, al staan er ook enkele Italiaanse verhuurbedrijven op onze site. Kies het bedrijf waarmee je goede ervaringen hebt of waarover je goede dingen hebt gehoord. Kortom, verfijn de zoekresultaten om de ideale auto te vinden voor je vakantie of zakenreis in Italië.

Rijden in Italië

Sommige delen van Italië, zoals Sicilië, zijn gemakkelijker te verkennen met de auto dan met het openbaar vervoer. Het zou zonde zijn als je naast Palermo niet ook een paar pittoreske dorpen zou bezichtigen. Er zijn in Italië diverse kleuraanduidingen en borden die parkeerregels aangeven, dus zoek die vooraf vast op, zodat je weet waar je je auto mag parkeren. Houd ook rekening met fietsen achterop, want deze mogen niet uitsteken; iets om aan te denken wanneer je een model reserveert. Nu komt nog het lastige: kiezen wat je gaat bezichtigen! Toscane met zijn middeleeuwse steden, het groene Umbrië, de meren van Lombardije? Verken het met een huurauto van Expedia.

Veelgestelde vragen