Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Albertina

Ontdek originele werken van Rubens, Monet, Picasso, Rembrandt en vele anderen in deze grootste residentie van de Habsburgers in Wenen.

Bewonder meesterwerken van de gotische periode tot nu in Albertina, een van 's werelds grootste collecties originele meesterwerken van grafische kunst. De enorme collectie bestudeert de verschuiving in stijlen tijdens een periode van 130 jaar waarvan zowel Monet als Picasso deel uitmaakten, terwijl ook moderne werken van Warhol, Klimt en nog anderen tentoongesteld worden. De tijdelijke tentoonstellingen zijn bijzonder goed. Je hebt ook de kans om rond te kijken in de keizerlijke kamers van een van Maria Theresa’s dochters.

De Albertina-collectie, in het zuidelijke deel van het keizerlijke paleis, werd in 1776 door hertog Albert van Saksen-Teschen opgestart. De hertog was een schoonzoon van de 18e-eeuwse keizerin Maria Theresa. De permanente tentoonstellingen van nu, zoals de tijdlijn van Monet tot Picasso, bevatten slechts een paar van de 1 miljoen afdrukken en 60.000 tekeningen van de collectie. De wisselende tentoonstellingen van Albertina tonen de rest in fasen en staan bekend als uitzonderlijk.

Meesterwerken van de Europese groten zijn onder andere de studies van kinderen door Rubens, de studies van vrouwen door Klimt, felle popart van Warhol, Portret van een jong meisje van Renoir en de Waterlelies van Monet. Andere grote namen die hier tentoongesteld werden, gaan van Leonardo Da Vinci, Rafaël en Michelangelo tot Picasso, Cézanne, Schiele en Kokoschka. Ontdek hoe de stijlen verschoven van de Franse impressionisten tot de Modernisten via de Duitse expressionisten.

Mis ook de staatsiezalen van de Habsburgers niet. In deze kleurrijke zalen met vergulde gravures en parketvloeren staan meubelen uit de tijd toen Maria Theresa’s dochter, Marie-Christine, hier woonde.

Vergeet zeker de architectuur en de fotocollecties niet. Ook de tijdelijke tentoonstellingen zijn meer dan de moeite waard. Na je bezoek aan het museum kan je voor een hapje en een drankje terecht in het café en restaurant op de benedenverdieping in de chique sfeer van de Albertinaplatz van Wenen.

Het Albertina-museum is elke dag open, behalve op kerstdag en nieuwjaar, en is op woensdag ook 's avonds open. Het ligt in het centrum van Wenen en is vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Voor de toegang moet worden betaald. Voor een klein extraatje kan je audiogidsen in het Engels huren.


Albertina Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Albertina

Alle 1.664 accommodaties in de buurt van Albertina weergeven
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 178
Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

Herrengasse 10, Wenen, Wenen
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen op 15 minuten wandelen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten wandelen.

  Le Méridien Wien € 178
  Le Méridien Wien

  Le Méridien Wien

  Robert-Stolz-Platz 1, Wenen, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Staatsopera Wenen en Albertina. Ook Secessiongebouw en Kunsthistorisches Museum liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten wandelen en naar Metrostation MuseumsQuartier is het 6 minuten wandelen.

   The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 169
   The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

   The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

   Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten wandelen.

    Hotel Josefshof am Rathaus € 86
    Hotel Josefshof am Rathaus

    Hotel Josefshof am Rathaus

    Josefsgasse 4-8, Wenen, Wenen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Josefstadt, vlak bij Palais Auersperg en Wiener Rathaus District. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Museu de História Natural liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Rathaus ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Metrostation Volkstheater is het 7 minuten wandelen.

     Hilton Vienna Plaza € 139
     Hilton Vienna Plaza

     Hilton Vienna Plaza

     Schottenring 11, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, op 10 minuten wandelen van Wiener Rathaus District, Burgtheater en Universiteit van Wenen. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Spaanse Rijschool liggen op een kwartiertje wandelen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten wandelen.

      Hotel Sacher Wien € 459
      Hotel Sacher Wien

      Hotel Sacher Wien

      Philharmonikerstrasse 4, Wenen, Wenen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, vlak bij Kärntner Strasse, Albertina en Staatsopera Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Österreichische Nationalbibliothek liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 8 minuten wandelen.

       Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center € 152
       Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

       Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

       Schubertring 10-12, Wenen
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen Musikverein, Staatsopera Wenen en Weens stadspark. Ook Karlsplatz en Albertina liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Stadtpark ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Metrostation Karlsplatz is het 6 minuten wandelen.

        Austria Trend Hotel Astoria € 126
        Austria Trend Hotel Astoria

        Austria Trend Hotel Astoria

        Kaerntner Strasse 32-34, Wenen, Wenen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Kärntner Strasse, Albertina en Staatsopera Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Stephansdom liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten wandelen en naar Metrostation Stephansplatz is het 6 minuten wandelen.