Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Albertina

Ontdek originele werken van Rubens, Monet, Picasso, Rembrandt en vele anderen in deze grootste residentie van de Habsburgers in Wenen.

Bewonder meesterwerken van de gotische periode tot nu in Albertina, een van 's werelds grootste collecties originele meesterwerken van grafische kunst. De enorme collectie bestudeert de verschuiving in stijlen tijdens een periode van 130 jaar waarvan zowel Monet als Picasso deel uitmaakten, terwijl ook moderne werken van Warhol, Klimt en nog anderen tentoongesteld worden. De tijdelijke tentoonstellingen zijn bijzonder goed. Je hebt ook de kans om rond te kijken in de keizerlijke kamers van een van Maria Theresa’s dochters.

De Albertina-collectie, in het zuidelijke deel van het keizerlijke paleis, werd in 1776 door hertog Albert van Saksen-Teschen opgestart. De hertog was een schoonzoon van de 18e-eeuwse keizerin Maria Theresa. De permanente tentoonstellingen van nu, zoals de tijdlijn van Monet tot Picasso, bevatten slechts een paar van de 1 miljoen afdrukken en 60.000 tekeningen van de collectie. De wisselende tentoonstellingen van Albertina tonen de rest in fasen en staan bekend als uitzonderlijk.

Meesterwerken van de Europese groten zijn onder andere de studies van kinderen door Rubens, de studies van vrouwen door Klimt, felle popart van Warhol, Portret van een jong meisje van Renoir en de Waterlelies van Monet. Andere grote namen die hier tentoongesteld werden, gaan van Leonardo Da Vinci, Rafaël en Michelangelo tot Picasso, Cézanne, Schiele en Kokoschka. Ontdek hoe de stijlen verschoven van de Franse impressionisten tot de Modernisten via de Duitse expressionisten.

Mis ook de staatsiezalen van de Habsburgers niet. In deze kleurrijke zalen met vergulde gravures en parketvloeren staan meubelen uit de tijd toen Maria Theresa’s dochter, Marie-Christine, hier woonde.

Vergeet zeker de architectuur en de fotocollecties niet. Ook de tijdelijke tentoonstellingen zijn meer dan de moeite waard. Na je bezoek aan het museum kan je voor een hapje en een drankje terecht in het café en restaurant op de benedenverdieping in de chique sfeer van de Albertinaplatz van Wenen.

Het Albertina-museum is elke dag open, behalve op kerstdag en nieuwjaar, en is op woensdag ook 's avonds open. Het ligt in het centrum van Wenen en is vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Voor de toegang moet worden betaald. Voor een klein extraatje kan je audiogidsen in het Engels huren.


Albertina Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Albertina

Alle 1.643 accommodaties in de buurt van Albertina weergeven
25hours Hotel at MuseumsQuartier € 120
25hours Hotel at MuseumsQuartier

25hours Hotel at MuseumsQuartier

Lerchenfelder Strasse 1-3, Wenen, Wenen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Neubau, vlak bij Palais Auersperg en Wiener Rathaus District. Ook Museu de História Natural en MuseumsQuartier liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Volkstheater ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Metrostation Rathaus is het 6 minuten wandelen.

  The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 206
  The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

  The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

  Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten wandelen.

   High Street Suites
   High Street Suites

   High Street Suites

   Wallnerstrasse 2, Wenen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit appartement ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Michaelerplatz en Spaanse Rijschool. Ook Keizerlijk paleis Hofburg en Stephansdom liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Stephansplatz is het 6 minuten wandelen.

    Pension Nossek € 117
    Pension Nossek

    Pension Nossek

    Graben 17, Wenen
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Graben, Kohlmarkt en Pestsäule. Peterskirche ligt op 0,1 km. Metrostation Herrengasse en Metrostation Stephansplatz liggen op 5 minuten wandelen.

     MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi € 68
     MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi

     MEININGER Hotel Wien Downtown Sissi

     Schiffamtsgasse 15, Wenen, Wenen
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Leopoldstadt, op 2 km afstand van Schwedenplatz, Stephansdom en Spaanse Rijschool. Ook Keizerlijk paleis Hofburg en Stephansplatz liggen op 2 km afstand. U-Bahnstation Taborstraße ligt op 5 minuten wandelen en naar Metrostation Schottenring is het 10 minuten wandelen.

      Hilton Vienna Plaza € 154
      Hilton Vienna Plaza

      Hilton Vienna Plaza

      Schottenring 11, Wenen, Wenen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, op 10 minuten wandelen van Wiener Rathaus District en Universiteit van Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Stephansdom liggen op een kwartiertje wandelen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten wandelen.

       Hotel de France € 109
       Hotel de France

       Hotel de France

       Schottenring 3, Wenen, Wenen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen van Wiener Rathaus District, Universiteit van Wenen en Rathaus. Ook Spaanse Rijschool en Keizerlijk paleis Hofburg liggen op een kwartiertje wandelen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Herrengasse is het 7 minuten wandelen.

        Fleming's Conference Hotel Wien € 89
        Fleming's Conference Hotel Wien

        Fleming's Conference Hotel Wien

        Neubauguertel 26-28, Wenen, Wenen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Neubau, op 10 minuten wandelen Centrale Bibliotheek, Mariahilfer Street en Wiener Stadthalle. Ook Lugner City en Keizerlijk meubelmuseum Wenen liggen op 15 minuten wandelen. Metrostation West en Westbahnhof liggen op 5 minuten wandelen.