Goedkope vluchten naar Wenen

Voordeligste vluchten naar Wenen

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 45 voor enkele vluchten en € 20 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Ryanair
Brussels Airlines
Wizz Air
Wizz Air
Austrian Airlines
Brussels Airlines
Lufthansa
Eurowings
Austrian Airlines
KLM

Beoordelingen van geverifieerde gasten

25 feb. 2019

/

Een geverifieerde reiziger
Brussel naar Wenen ·Austrian Airlines

Over Wenen

Wenen is de hoofdstad van het veelzijdige Oostenrijk. Deze schitterende stad met ongeveer 1.8 miljoen inwoners is een centrum van klassieke muziek en opera. Componisten als Mozart, Beethoven en Haydin woonden of werkten allemaal ooit in deze stad. Een bezoek aan de Wiener Staatsoper is absoluut een bezoek waard. Voor nog meer historie neem je een kijkje bij Schloss Schönbrunn. Dit paleis werd ooit gebouwd in opdracht van keizer Maximiliaan II en was lange tijd de zomerresidentie van het invloedrijke huis Habsburg. Ook de keizerin Sisi verbleef ooit in dit prachtige gele jachtslot. Verder is het park Wiener Prater een belangrijke trekpleister binnen Wenen en dan met name het pretpark dat er te vinden is.

Vliegen naar Wenen

Flughafen Wien-Schwechat (VIE) ligt 18 km van het centrum van Wenen in het plaatsje Schwechat. Vanuit België kun je alleen rechtstreeks naar deze bestemming vliegen via Brussel. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Voorzieningen op de luchthaven van Wenen

Je hebt op de luchthaven van Wenen voldoende gelegenheid om te winkelen of om een hapje te eten. Bovendien is in de aankomsthal een grote fastfoodketen 24 uur per dag geopend en er zijn ook voldoende automaten waar je iets te eten of drinken kunt krijgen. Verder is er ook een supermarkt waar je wat inkopen kunt doen. Je hebt op deze luchthaven onbeperkt gratis toegang tot het wifi-netwerk. Bovendien zijn bij gates B en C stopcontacten en USB-laadstations aanwezig bij de zitplaatsen en bij gates F en G zijn werkplekken beschikbaar. In terminal 3 is een speelruimte van 70 m2 ingericht voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar. In terminal 3 is ook een gebedsruimte beschikbaar. Geldautomaten vind je her en der verspreid over de luchthaven. Economy class-passagiers hebben tegen betaling toegang tot de lounges. Er zijn verschillende hotels op zeer korte afstand van de luchthaven.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Wenen

Met de City Aiport Train (CAT) kun je vanaf de luchthaven in 16 minuten naar het centrum van Wenen rijden. Deze trein rijdt het hele jaar door tussen 05.36 en 23.39 uur tussen Wien Mitte en de luchthaven. Als je terugreist, heb je tot 75 minuten voor je vlucht vertrekt de mogelijkheid om je bagage alvast in te checken bij de City Air Terminal in de stad. Je kunt ook met de S-bahn tussen de luchthaven en Wien Mitte reizen. Dit is een stuk goedkoper, maar je bent wel langer onderweg, namelijk 25 minuten. Daarnaast rijden er vanaf de luchthaven ook treinen naar Linz en Salzburg. Beide treinen stoppen onderweg op Wien Hauptbahnhof. Er rijden ook verschillende bussen van Vienna Airport Lines door de stad. Afhankelijk van waar je in- of uitstapt ben je tussen de 15 en 40 minuten onderweg met de bus. Verder rijden er nog bussen naar plaatsen buiten Wenen en naar enkele internationale bestemmingen. Tot slot heb je natuurlijk nog de mogelijkheid om een taxi te nemen of een auto te huren. Bijzonder is dat er ook een fietspad tussen de luchthaven van Wenen en het stadscentrum ligt.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Wenen, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Wenen op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Wenen

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 45 voor enkele vluchten en € 20 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Ryanair
Brussels Airlines