Kunsthistorisches Museum

Wenen toont historische architectuur en historisch erfgoed
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Bewonder schilderijen van Europese meesterschilders, bestudeer een boeiende muntcollectie en bezichtig restanten van oude beschavingen in dit indrukwekkende complex.

Het hoogtepunt van het Kunsthistorisch museum is de uitgebreide fotogalerij. Alleen al het aantal grootmeesters dat je daar ziet, doet je duizelen. Je ziet onder andere werken van Rafaël, Rubens, Bruegel en Titiaan naast andere groten. Ga ook op zoek naar andere schatten die tijdens de Habsburg-dynastie werden verzameld. Bestudeer Egyptische en andere oude antiquiteiten, en bewonder daarna een paar van de oudste munten ter wereld in het muntkabinet.

Het KHM, of Kunsthistorischesmuseum (Kunsthistorisch museum), werd in 1891 gebouwd om de aanzienlijke kunstcollectie van de Habsburgers, de keizers van Oostenrijk, een plaats te geven. Tegenover de Ringstraße huisvest een halfrond gebouw het Nieuwe Paleis. Aan de ene kant bevindt zich de schatkamer en dichtbij staat de Theseustempel. Deze gebouwen maken allemaal deel uit van de KHM-museumgroep. In 2013 heropende het KHM de kunstkamer na bijna tien jaar restaureren.

Bewonder het prachtige ontwerp van het interieur. Werp daarna eerst een blik op de rijke neobarokke versieringen van dit schitterende museum voordat je de collecties bezoekt.

De kunstkamer stelt voorwerpen tentoon van de middeleeuwen tot de renaissance en de barok. In de hoofdgalerij kan je meesterwerken zoals Madonna van de Weide van Rafaël en Susanna en de Ouderen van Tintoretto bewonderen. Het museum omvat ook 's werelds grootste collectie van werken van de hand van de Vlaamse renaissanceschilder, Pieter Bruegel.

Richt na de schilderijen je aandacht op de andere kunst- en geschiedkundige voorwerpen. De wapencollectie is een van de mooiste in Europa, terwijl de Egyptische, Griekse en Romeinse collecties voorwerpen tentoonstellen die meer dan 3.000 jaar overbruggen. Mis ook de uitgebreidste muntcollecties ter wereld niet, met meer dan 700.000 stukken waaronder vroege voorbeelden van papiergeld.

Het Kunsthistorischesmuseum op het Maria-Theresien-Platz ligt langs de Ringstraße in het centrum van Wenen. Je kan het museum het vlotst bereiken met het openbaar vervoer of te voet vanuit het stadscentrum. Het museum is elke dag open, behalve op maandag en op bepaalde nationale feestdagen, en is op donderdag ook 's avonds open. Het Nieuwe Paleis is niet zo veel open. Als je 19 jaar en ouder bent, moet je entree betalen.

Plan een reis om Kunsthistorisches Museum te zien

Almanac Palais Vienna - New Opening
Hotel Sacher Wien
elaya hotel vienna city center
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 55 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab