Naschmarkt

Naschmarkt inclusief bewegwijzering, markten en eten
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Bezoek de oudste, grootste en populairste markt van Wenen en geniet van de smaken van vers geplukte producten en verrukkelijke snacks van de eetkraampjes en bars.

De plaatselijke bevolking noemt de Naschmarkt 'de maag van Wenen' omdat deze traditionele markt volledig rond eten draait. Slenter langs de eetkraampjes en kies uit brood, fruit en groenten uit de streek, biologisch vlees of kaas. Je kan ook je honger stillen in een van de vele eetgelegenheden. Je kan kiezen uit de Oostenrijkse of de internationale keuken. Ga voor een gewone gefrituurde snack of voor de verfijndere delicatessen.

De Naschmarkt bestaat al sinds het midden van de 16e eeuw toen het voornamelijk nog een markt was voor melk in houten emmers. Tegen het einde van de 18e eeuw begonnen ook de lokale boeren hier hun waar aan de man te brengen. Tegen 1916 stonden er al meer dan 120 kraampjes, waardoor het de grootste traditionele markt in Wenen was.

Doe zoals de plaatselijke bevolking en pik er het meest verse fruit en de meest verse groenten uit. Je kan er zeker heerlijke verse seizoensproducten op de kop tikken. De geuren van exotische kruiden en specerijen vullen de lucht terwijl je rondwandelt, want er is nu ook een groot aanbod uit Turkije en het Midden-Oosten.

Als al deze geuren je maag doen knorren, stop dan bij een van de vele eetkraampjes of terrassen. Niet alleen kan je op de Naschmarkt terecht voor traditionele Oostenrijkse kost zoals een wienerschnitzel of worst, die vaak met bier worden doorgespoeld, maar je kan je ook te goed doen aan heerlijke Japanse sushi's, Turkse kebabs, Indische curry's en nog veel meer.

Als je graag op zoek gaat naar tweedehandsspullen, boeken of antiquiteiten, kom dan op zaterdagmorgen naar de Naschmarkt. Dan is er namelijk ook een grote vlooienmarkt. Ga net zoals de studenten, de antiekjagers en de nieuwsgierige toeristen op zoek naar koopjes.

De Naschmarkt ligt aan de Wienzeile en strekt zich uit over bijna 1,5 kilometer. Omdat de markt zo centraal gelegen is in de buurt van het Karlsplatz, kom je het best te voet of met het openbaar vervoer. Kom tegen het einde van de dag, want dan kan je wat afdingen voor verse producten. De dagelijkse markt is gesloten op zondag.

Plan een reis om Naschmarkt te zien

Hotel Sacher Wien
elaya hotel vienna city center
Hotel George Vienna
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 55 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab