Museu de História Natural

Museu de História Natural toont interieur
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Enorme kristallen, dinosaurusskeletten en talrijke diersoorten zullen je met open mond een van de belangrijkste natuurhistorische musea in Europa doen verkennen.

Bezoek het Natuurhistorische museum van Wenen en bewonder er de enorme skeletten van een diplodocus of een iguanodon. Beeld je in hoe spectaculair de schepsels in hun eigen tijd wel geweest moeten zijn. De vele kleuren in de tentoonstellingen over mineralen en edelstenen zullen je versteld doen staan. In andere zalen tref je dan niet alleen fossielen en modellen van lang uitgestorven dieren aan, maar ook fascinerende voorbeelden van prehistorische kunst.

Het Naturhistorisches Museum (Natuurhistorisch museum) werd op het einde van de jaren 1800 gesticht. De huidige collectie telt meer dan 30 milljoen voorwerpen en daarmee is het een van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Ongeveer 40 zalen in het oude paleisgebouw bieden voldoende ruimte om zeer gedetailleerd de evolutie van het leven op aarde en de samenstelling van onze planeet uit de doeken te doen.

Als de dinosaurussen je verbeelding op hol doen slaan, dan mag je zeker de bovenste verdieping niet missen. Naast de enorme skeletten kan je op schermen ook zien hoe de prehistorische dieren er uit zagen en hoe ze bewogen en leefden in hun natuurlijke omgeving. Een must is de Venus van Willendorf. Dit opmerkelijke, kleine, vrouwelijke beeldje uit kalksteen zou naar schatting minstens 24.000 jaar oud zijn.

Bestudeer de zalen met de glinsterende mineralen en bezichtig een van de grootste collecties meteorieten ter wereld. Vergaap je aan een topaas van 117 kilogram en een boeket van diamanten en kostbare edelstenen. Maria Theresa, de heilige Roomse keizerin uit de 18e eeuw, liet het boeket voor haar man maken. Ga verder naar de enorme verzameling planten en dieren, waarvan sommige al tientallen jaren uitgestorven zijn.

Als je meer te weten wil komen, volg dan een van de vele rondleidingen mee. Een daarvan is de rondleiding Over de daken die eindigt op het dakterras van het museum, van waaruit je een uniek uitzicht op Wenen hebt.

De ingang tot het Naturhistorisches Museum bevindt zich op het Maria-Theresien-Platz, net voorbij de centrale Ringstraße. Je betaalt een kleine toegangsprijs. Het museum is gesloten op dinsdag. De Engelstalige rondleidingen in het museum vinden plaats op bepaalde dagen en zijn betalend. Je hoeft niet van tevoren te reserveren. In het café in de centrale Cupola-hal kan je typisch Weens gebak proeven.

Plan een reis om Museu de História Natural te zien

Grätzlhotel Belvedere
Vienna Heights Premium Apartments
Radisson RED Hotel, Vienna
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 55 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab