Oostenrijk

Reisgids
Slot Mirabell inclusief een stad, bloemen en kasteel of paleis
Bewonder de architectuur van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk, ga skiën in de Alpen, ontdek de dorpen van het Bregenzerwald en dompel je onder in de bruisende Weense kunst- en muziekcultuur.

Bezoek Oostenrijk in de winter om in de Alpen te skiën of maak in de zomer een fietstocht langs de Donau. Geniet van de charme van Oostenrijks historische paleizen, grote steden en natuur.

Begin in Wenen en neem de tram naar de Ringstrasse, waar de meeste musea, galerieën en weelderige Habsburg-paleizen en regeringsgebouwen zich bevinden. Bewonder de kunstwerken van Gustav Klimt, die je op verschillende plekken in de stad tegenkomt. Geniet in een van de Weense koffiehuizen van een kop koffie met een stuk heerlijke Sachertorte. Op deze plekken kwamen ooit Weense intellectuelen en creatieve mensen samen. Maak je bezoek compleet met een avond met Mozart en Strauss, uitgevoerd door het Wiener Mozart Orchester.

Als je de Donau de stad uit volgt, kom je bij de wijngaarden en het groene landschap van de regio Wachau. Huur een fiets en volg de paden die langs de rivier lopen. Stop onderweg bij oude kloosters en kastelen en proef een rieslingwijn in een van de gastvrije wijngaarden.

Voor heerlijke kaas bij je wijn ga je naar het Bregenzerwald, waar je kunt verblijven in alpendorpen midden in weelderige dennenbossen. De met bossen en bloemen begroeide bergen zijn heerlijk om in te wandelen of langlaufen. Het smeltwater van het Bregenzerwaldgebirge stroomt naar de Bodensee, op de grens met Duitsland en Zwitserland. Op dit meer kun je gaan watersporten of een boottocht maken. Ook kun je eromheen fietsen om boomgaarden en abdijen te ontdekken en verse vis te eten in de dorpen.

November tot en met april is een goede periode om te gaan skiën en snowboarden en kennis te maken met de knusse chalets en hartige keuken van Tirol in de Alpen. Geef je vermoeide spieren de nodige rust in de thermale buitenbaden, terwijl je wordt omringd door besneeuwde toppen. Of ontmoet Oostenrijkers in een boerderijaccommodatie, waar je mag helpen het vee te verzorgen voordat je een maaltijd neemt met ingrediënten afkomstig van de boerderij. Bezoek Tirols hoofdstad Innsbruck om kastelen, musea en galerieën te ontdekken en strudel en worst te proeven.

Voor een bezoek aan Oostenrijk kun je naar de internationale luchthaven van Wenen vliegen. Oostenrijk zelf is ook goed per trein te verkennen. Er rijden treinen tussen de steden, het platteland en de bergen. Met de trein kun je vlug reizen en onderweg veel natuurschoon zien. Oostenrijk heeft ook treinverbindingen met de aangrenzende landen.

Populaire steden in Oostenrijk

Belvedere bevat een park, kasteel of paleis en een vijver
Wenen
Staat bekend om Museums, Kasteel en Kathedralen
In de hoofdstad van Oostenrijk tref je klassieke muziektheaters, koffiebars en paleizen zoals vroeger, een historische zoo, moderne nachtclubs en galerijen aan.

Redenen voor een bezoekje

  • Schloss Schönbrunn
  • Vienna Christmas market
  • Vienna International Centre
Kapuzinerberg toont een kasteel, historische architectuur en historisch erfgoed
Salzburg
Staat bekend om Historisch, Tours en Live muziek
Ontdek de middeleeuwse stegen, indrukwekkende kastelen en bergen van deze prachtige Oostenrijkse stad die Mozart en The Sound of Music heeft voortgebracht.

Redenen voor een bezoekje

  • Slot Leopoldskron
  • Augustijnse brouwerij
  • Slot Mirabell
Annasäule toont nachtleven en historisch erfgoed
Innsbruck
Staat bekend om Historisch, Bergen en Skiën
De hoofdstad van Tirol staat niet alleen bekend om zijn historische charme, met onder meer oude gebouwen en smalle geplaveide straatjes, maar ook om zijn nabijheid tot de beste skigebieden.

Redenen voor een bezoekje