Huur een auto in Oostenrijk

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

De meeste hotels zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Populaire steden in Oostenrijk

Oostenrijk is dankzij de culturele parel Wenen en de hoogwaardige wintersportplaatsen in de Alpen een aantrekkelijk vakantieland. Begeef je naar het vrolijke Tirol, bewonder het Weense Schloss Belvedere of rijd naar Bratislava, de hoofdstad van buurland Slowakije. Huur bij Expedia een auto om dit en nog veel meer te kunnen doen.

Een auto huren in Oostenrijk

Je kunt overwegen om al in België een auto te huren en dan zelf naar Oostenrijk te rijden. Als je daarvoor kiest, kijk je op deze pagina met huurauto's in België. Je moet dan ver rijden, dus in plaats daarvan kun je ook naar Wenen vliegen en daar een auto ophalen. Voor een huurauto in Wenen voer je de gewenste ophaal- en inleverdatums in, zodat je een handig overzicht ziet van de modellen die je kunt reserveren. Dit overzicht kun je filteren op basis van je wensen. Zo kun je een autotype selecteren zoals een wendbare, compacte auto of juist een premium model, dat wat duurder is maar ook meer luxe biedt. Je kunt ook enkele opties selecteren, zoals airconditioning, of specifieke verhuurbedrijven. Behalve grote verhuurders die internationaal actief zijn, heb je ook enkele lokale bedrijven. Je kunt natuurlijk een andere stad dan Wenen kiezen, dus als je een auto wilt huren in Salzburg, kan dat ook. Een aantal van de grotere verhuurders biedt de mogelijkheid om de auto die je in Salzburg ophaalt, in Wenen terug te brengen of andersom. Zo wordt het je wel heel gemakkelijk gemaakt!

Rijden in Oostenrijk

De stad Wenen heeft een betrouwbaar openbaarvervoerssysteem, maar dat geldt voor de afgelegen bergstreken niet. Voor bepaalde bestemmingen is een huurauto dus eigenlijk onmisbaar. De Oostenrijkse wegen worden over het algemeen goed onderhouden. Daar staat tegenover dat op sommige wegen tol wordt geheven. Verdiep je voordat je in de auto stapt in de Oostenrijkse verkeersregels. Om er vast twee uit te lichten: als je op een voorrangsweg rijdt en stopt, heb je geen voorrang meer, en overstekende kinderen hebben altijd voorrang. Bereid je goed voor om zorgeloos van de cultuur en natuur van Oostenrijk te kunnen genieten.