Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Parlamentsgebäude

Bezoek het prachtige gebouw waar het Oostenrijkse parlement al sinds de periode van Keizer Franz Josef in de 19e eeuw bijeenkomt.

Het Parlamentsgebäude is één van de indrukwekkendste gebouwen aan de Ringstraße, maar er is veel meer te bewonderen dan alleen zijn omvang en schoonheid. Architect Baron Theophil Hansen ontwierp het gebouw in neoklassieke stijl. De zuilen, standbeelden en zalen in het gebouw zorgen maken het een geweldige plek om een stukje van Oostenrijks beste openbare architectuur en interieur te ontdekken.

Begin je bezoek buiten bij de beroemde fontein van Pallas Athena. Ook deze werd door Hansen ontworpen en beeldt de godin Athena uit, geflankeerd door-allegorische standbeelden van de regio's van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk. Wandel buiten ook langs de buitenkant van het gebouw en de meer dan 100 beelden, met onder meer vier grote strijdwagens op het dak.

Een rondleiding is aanbevolen om het parlementsgebouw ten volle te appreciëren. Betreed de zuilengalerij met zijn 24 reusachtige marmeren zuilen en vloer van gepolijst marmer. Wandel door het voormalige Keizerlijke Huis van Afgevaardigden, dat werd gebouwd in de stijl van een Grieks theater. Enkele van de overige ruimtes zijn bibliotheken, bars en de Kamer van de Nationale Raad. Bestudeer het meubilair, de kunstwerken en de architectuur, omdat het allemaal door Hansen werd uitgekozen als aanvulling op de algehele ontwerp. 

Op dagen waarop het Parlement zetelt, kun je nog altijd naar het bezoekerscentrum gaan, waar gratis interactieve kiosken het Oostenrijkse regeringsstelsel uitleggen. Het aangrenzende café is een mooie plek van waar je de andere gebouwen langs de Ringstraße kunt zien. Het Parlamentsgebäude levert altijd een mooie foto op en is vooral indrukwekkend in het zachte ochtendlicht of wanneer het 's nachts door lampen wordt verlicht.

Het Parlamentsgebäude ligt aan de Ringstraße, in het centrum van Wenen. Er zijn elke dag doorlopend rondleidingen, behalve op zondag, die tegen een kleine vergoeding gereserveerd kunnen worden. Bussen en trams stoppen regelmatig in de buurt.


Oostenrijks parlementsgebouw Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Oostenrijks parlementsgebouw

Alle 2.439 accommodaties in de buurt van Oostenrijks parlementsgebouw weergeven
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 152
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten wandelen.

  Small Luxury Hotel Altstadt Vienna € 172
  Small Luxury Hotel Altstadt Vienna

  Small Luxury Hotel Altstadt Vienna

  Kirchengasse 41, Wenen, Wenen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Neubau, op 10 minuten wandelen van Volkstheater, Mariahilfer Street en Museu de História Natural. Ook Leopoldmuseum en MuseumsQuartier liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Volkstheater ligt op 7 minuten wandelen en naar Metrostation Neubaugasse is het 10 minuten wandelen.

   Hotel Sacher Wien € 455
   Hotel Sacher Wien

   Hotel Sacher Wien

   Philharmonikerstrasse 4, Wenen, Wenen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, vlak bij Kärntner Strasse, Albertina en Staatsopera Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Stephansplatz liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 8 minuten wandelen.

    Steigenberger Hotel Herrenhof Wien € 169
    Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

    Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

    Herrengasse 10, Wenen, Wenen
      
     4.5 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen Spaanse Rijschool, Keizerlijk paleis Hofburg en Burgtheater. Ook Stephansdom en Staatsopera Wenen liggen op 15 minuten wandelen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten wandelen.

     Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel, Vienna € 272
     Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel, Vienna

     Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel, Vienna

     Kaerntner Ring 1, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Ringstrassen-Galerien en Staatsopera Wenen. Ook Haus der Musik en Spaanse Rijschool liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten wandelen.

      Palais Hansen Kempinski Vienna € 268
      Palais Hansen Kempinski Vienna

      Palais Hansen Kempinski Vienna

      Schottenring 24, Wenen, Wenen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen van Sigmund Freud-museum en Judenplatz. Ook Stephansdom en Keizerlijk paleis Hofburg liggen op 2 km afstand. Metrostation Schottenring ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Metrostation Schottentor is het 6 minuten wandelen.

       Park Hyatt Vienna € 360
       Park Hyatt Vienna

       Park Hyatt Vienna

       Am Hof 2, Wenen, Wenen
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen van Graben, Stephansdom en Spaanse Rijschool. Ook Stephansplatz en Keizerlijk paleis Hofburg liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Metrostation Stephansplatz is het 8 minuten wandelen.

        Hilton Vienna Plaza € 138
        Hilton Vienna Plaza

        Hilton Vienna Plaza

        Schottenring 11, Wenen, Wenen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, op 10 minuten wandelen van Wiener Rathaus District en Universiteit van Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Stephansdom liggen op een kwartiertje wandelen. Metrostation Schottentor ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Schottenring is het 8 minuten wandelen.