Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Oostenrijkse Nationale Bibliotheek

De nationale bibliotheek is ondergebracht in een spectaculair barok gebouw in het Hofburg-paleis en telt vier musea en de grootste collectie boeken van het land.

In de Oostenrijkse Nationale Bibliotheek kan je vier opmerkelijke musea bezoeken. Bestudeer oude rollen in het Papyrus-museum, leer de universele taal in het Esperanto-museum of kom te weten hoe de vroege koopmannen hun ontdekkingen in kaart brachten in het enige Globemuseum ter wereld. Als je Duits kent, dan heb je heel wat te lezen met de uitgebreide collectie van de Prunksaal die miljoenen stuks omvat. Muziekliefhebbers kunnen snuffelen in een van 's werelds grootste collecties van partituren.

De Oostenrijkse Nationale Bibliotheek werd in 1722 gebouwd in een vleugel van het Hofburg-paleis. Het prachtige barokke bouwwerk deed ook dienst als winterverblijf voor de Habsburgse heersers. Met de jaren is de collectie een van de grootste in Europa geworden.

Slenter door het Globemuseum met honderden hemelgloben, wereldbollen, maan- en planeetgloben. Ontdek de instrumenten waarmee alles in kaart werd gebracht, de meeste dateren van voor 1850, en merk op hoe de cartografie in de loop der jaren is geëvolueerd. Mis de twee Venetiaanse globen niet, die elk een diameter van meer dan een meter hebben.

Snuffel in oude scripts in het Papyrus-museum, de grootste van zijn soort ter wereld. Niet alleen vind je hier rollen van de 15e eeuw v.C. terug, ook heel wat zilveren en gouden stukken, en stenen tabletten met opschriften staan er opgesteld.

Muziekliefhebbers kunnen de eerste drukken van partituren door een paar van de grote namen in de klassieke muziek bewonderen, terwijl literatuurfanaten hun hart zullen ophalen in een deel van de bibliotheek dat gewijd is aan zeldzame boeken. Als je interesse hebt voor talen, dan kan je in het Esperanto-museum boeiend materiaal vinden over taalkundige experimenten.

De Oostenrijkse Nationale Bibliotheek, in het Hofburg-paleis, ligt in het stadscentrum en is elke dag tot in de vroege avond open. Als je 19 jaar en ouder bent, dan betaal je entree voor de Prunksaal of de drie musea. Als je een combinatieticket koopt voor de Prunksaal, het Globemuseum, het Esperanto-museum en het Papyrus-museum, dan kan je die met korting bezoeken. Voor een extraatje kan je een rondleiding door de verschillende collecties en door het gebouw zelf meevolgen.


Österreichische Nationalbibliothek Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Österreichische Nationalbibliothek

Alle 2.438 accommodaties in de buurt van Österreichische Nationalbibliothek weergeven
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 152
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten wandelen.

  Hotel Sacher Wien € 455
  Hotel Sacher Wien

  Hotel Sacher Wien

  Philharmonikerstrasse 4, Wenen, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, vlak bij Kärntner Strasse, Albertina en Staatsopera Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Stephansplatz liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 8 minuten wandelen.

   Le Méridien Wien
   Le Méridien Wien

   Le Méridien Wien

   Robert-Stolz-Platz 1, Wenen, Wenen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Staatsopera Wenen en Albertina. Ook Spaanse Rijschool en Naschmarkt liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten wandelen en naar Metrostation MuseumsQuartier is het 6 minuten wandelen.

    Schlosshotel Römischer Kaiser € 112
    Schlosshotel Römischer Kaiser

    Schlosshotel Römischer Kaiser

    Annagasse 16, Wenen, Wenen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Kärntner Strasse en Ronacher. Ook Albertina en Staatsopera Wenen liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Stadtpark ligt op 7 minuten wandelen en naar Metrostation Karlsplatz is het 7 minuten wandelen.

     Ambassador Hotel € 153
     Ambassador Hotel

     Ambassador Hotel

     Kaerntner Strasse 22, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Keizerlijke Crypte, Stephansdom en Albertina. Ook Staatsopera Wenen en Keizerlijk paleis Hofburg liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Metrostation Karlsplatz is het 8 minuten wandelen.

      Park Hyatt Vienna € 360
      Park Hyatt Vienna

      Park Hyatt Vienna

      Am Hof 2, Wenen, Wenen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen van Graben, Stephansdom en Spaanse Rijschool. Ook Stephansplatz en Keizerlijk paleis Hofburg liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Metrostation Stephansplatz is het 8 minuten wandelen.

       Motel One Wien-Staatsoper € 96
       Motel One Wien-Staatsoper

       Motel One Wien-Staatsoper

       Elisabethstrasse 5, Wenen, Wenen
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Kärntner Strasse en Staatsopera Wenen. Ook Albertina en Naschmarkt liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten wandelen.

        Palais Hansen Kempinski Vienna € 268
        Palais Hansen Kempinski Vienna

        Palais Hansen Kempinski Vienna

        Schottenring 24, Wenen, Wenen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen van Sigmund Freud-museum en Judenplatz. Ook Stephansdom en Keizerlijk paleis Hofburg liggen op 2 km afstand. Metrostation Schottenring ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Metrostation Schottentor is het 6 minuten wandelen.