Burggarten

Burggarten
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Loop door de vredige 19e-eeuwse hoftuinen van keizer Franz II en bezoek monumenten en serres die de historische charme van het park behouden.

De Burggarten van Wenen omvat de voormalige hoftuinen van de familie Habsburg, die over hun rijk vanuit het grote paleis de Hofburg regeerden. Verken de statige tuinen in Engelse stijl, ontspan op de ruime grasvelden in de schaduw van historische bomen en leer meer over de voormalige heersers van Wenen. Ervaar de rust van de paleistuinen, die na de val van het Habsburgse Rijk in 1918 voor het publiek werden geopend.

Aan het begin van de 19e eeuw werd Wenen omringd door een verdedigingsmuur. Napoleon vernietigde deze vesting gedeeltelijk nadat hij de stad had bezet. Daarbij werd er plaats gemaakt rondom de machtige Hofburg. Dit gebied werd ingericht als een privé koninklijke tuin voor de familie Habsburg. Betreed de tuin via zijn machtige poorten in neoklassieke stijl en loop over de met bomen omzoomde paden en mooie beplantingen.

Dwaal rond de onderhouden gazons en bekijk enkele van de monumenten van de Burggarten. Loop naar de vijver van de tuin die gesierd wordt door een fontein in het midden. In 1948 maakte een 18e-eeuws standbeeld van Hercules die een met een leeuw vocht deel uit van de prachtige fontein. Bekijk het standbeeld van keizer Franz Jozef I en een ruiterstandbeeld van keizer Franz I. Keizer Franz II stond erom bekend graag samen met hoftuinier Franz Antoine te tuinieren.

In het zuidwesten van de tuin staat een monument gewijd aan Mozart. Deze prachtige sculptuur uit 1896 toont de componist op een voetstuk omringd door muziekinstrumenten. In het gazon vormen verscheidene planten samen een muzieksleutel.

Trek naar de noordoostelijke rand van de tuin om het Palmenhaus te bezoeken. Deze prachtige broeikas is ontworpen in de lokale art-nouveaustijl, ook bekend als Jugendstil. Vandaag de dag vind je er het Schmetterlinghaus, een prachtige vlindertuin waar je de exotische insecten vrij kunt zien vliegen. Bij het Palmenhaus Café kun je genieten van wat verfrissingen te midden van torenhoge palmbomen. Vanaf het terras van het Palmenhaus kijk je uit op de tuin.

Burggarten ligt in het historische centrum van Wenen, op het voormalige terrein van de Hofburg. De toegang tot de tuinen is gratis. Voor een bezoek aan de vlindertuin dien je wel een toegangsprijs te betalen. De tuin is dagelijks geopend en eenvoudig te bereiken via het metronetwerk van de stad.

Plan een reis om Burggarten te zien

Hotel George Vienna
Hotel Kaiserhof Wien
Hotel Topazz & Lamée
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 56 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab