Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Stephansdom

Het gotische gebouw, de zetel van de aartsbisschop van Wenen, barst van de inspirerende ontwerpen, religieuze kunst, intrigerende legendes en prachtige uitzichten. 

Een opvallende verschijning in de skyline van Wenen is de naaldvormige zuidelijke toren van de Stephansdom. Naarmate je dichter bij de kathedraal komt, zie je de vele kleuren op het dak met de geglazuurde tegels. In de kathedraal zelf word je overweldigd door de vele religieuze kunstwerken.

Sinds 1147 staat er op deze plek een kerk ter ere van St. Stefanus. Talloze renovaties, toevoegingen en verbouwingen staan synoniem voor eeuwenlange architecturale smaak in Wenen. Het oudste deel van de kerk, de westelijke muur, dateert uit 1237. De grotendeels gotische elementen van het bouwwerk, zoals de toren, werden tussen de 14e en de 15e eeuw opgetrokken. Tijdens Wereldoorlog II werden delen van de kathedraal verwoest door brandhaarden. Maar dankzij een vlugge en succesvolle renovatie kan je het gebouw nog steeds in al zijn glorie bewonderen.

De kathedraal is de zetel van de aartsbisschop van Wenen en is het belangrijkste religieuze bouwwerk in Oostenrijk. Je kan het gebouw bezoeken als er geen staatsaangelegenheden of kerkdiensten zijn

Wandel langs de vele indrukwekkende religieuze beeldhouwwerken, reliëfs en afbeeldingen. De 17e-eeuwse afbeelding van Maria Pötsch zou echte tranen gehuild hebben. Bezichtig ook zeker het Wiener Neustadter, een groot verguld altaar dat versierd is met religieuze figuren en een van de 18 altaren in de kathedraal. De sierlijk gegraveerde gotische preekstoel is een andere parel die je gezien moet hebben.

Daal af in de catacomben en bewonder het spectaculaire graf van keizer Frederick III in de zijbeuk. Beklim de 343 trappen naar de zuidelijke toren voor een schitterend uitzicht op de stad. Je kan ook het dak van de kathedraal, met meer dan 230.000 geglazuurde tegels die een mozaïek van een tweekoppige adelaar vormen, van dichterbij bekijken. In de noordelijke toren kan je de lift nemen naar de enorme, 20.130 kilo zware klok met de naam 'Pummerin'.

De Stephansdom ligt aan het centraal gelegen Stephansplatz en is vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Je kan de kathedraal is gratis bezoeken, maar voor de torens moet je wel een kleine toegangsprijs betalen. De kathedraal is elke dag open, maar op zondagen en nationale feestdagen sluit ze iets vroeger. Voor een kleine prijs kan je een rondleiding door de catacomben, of door andere plaatsen achter de schermen, meevolgen.


Stephansdom Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Stephansdom

Alle 2.439 accommodaties in de buurt van Stephansdom weergeven
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 152
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten wandelen.

  Hotel Sacher Wien € 455
  Hotel Sacher Wien

  Hotel Sacher Wien

  Philharmonikerstrasse 4, Wenen, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, vlak bij Kärntner Strasse, Albertina en Staatsopera Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Stephansplatz liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 8 minuten wandelen.

   Boutique Hotel Am Stephansplatz € 215
   Boutique Hotel Am Stephansplatz

   Boutique Hotel Am Stephansplatz

   Stephansplatz 9, Wenen, Wenen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Stephansdom en Wien Museum Virgilkapelle. Ook Ankeruhr en St. Ruprechtskerk liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Herrengasse is het 8 minuten wandelen.

    Palais Hansen Kempinski Vienna € 268
    Palais Hansen Kempinski Vienna

    Palais Hansen Kempinski Vienna

    Schottenring 24, Wenen, Wenen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen van Sigmund Freud-museum en Judenplatz. Ook Stephansdom en Keizerlijk paleis Hofburg liggen op 2 km afstand. Metrostation Schottenring ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Metrostation Schottentor is het 6 minuten wandelen.

     Park Hyatt Vienna € 360
     Park Hyatt Vienna

     Park Hyatt Vienna

     Am Hof 2, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen van Graben, Stephansdom en Spaanse Rijschool. Ook Stephansplatz en Keizerlijk paleis Hofburg liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Metrostation Stephansplatz is het 8 minuten wandelen.

      Schlosshotel Römischer Kaiser € 108
      Schlosshotel Römischer Kaiser

      Schlosshotel Römischer Kaiser

      Annagasse 16, Wenen, Wenen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Kärntner Strasse en Ronacher. Ook Albertina en Staatsopera Wenen liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Stadtpark ligt op 7 minuten wandelen en naar Metrostation Karlsplatz is het 7 minuten wandelen.

       Domizil € 107
       Domizil

       Domizil

       Schulerstrasse 14, Wenen, Wenen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit pension ligt in Innere Stadt, vlak bij Stephansplatz en Stephansdom. Ook Spaanse Rijschool en Ronacher liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Stephansplatz en Metrostation Stubentor liggen op 5 minuten wandelen.

        Ambassador Hotel € 153
        Ambassador Hotel

        Ambassador Hotel

        Kaerntner Strasse 22, Wenen, Wenen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Keizerlijke Crypte, Stephansdom en Albertina. Ook Staatsopera Wenen en Keizerlijk paleis Hofburg liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Stephansplatz ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Metrostation Karlsplatz is het 8 minuten wandelen.