Topactiviteiten in Madeira

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Funchal inclusief een kuststadje, een zonsondergang en bergen

De topactiviteiten op het bloemeneiland Madeira

Verscholen in de Atlantische Oceaan ligt het schitterende eiland Madeira. Dit bloemeneiland staat bekend om zijn ongelooflijk indrukwekkende natuur. Met ongeveer 250.000 inwoners is het eiland qua bevolking te vergelijken met Gent. De bekendste inwoner van Madeira is zonder twijfel de voetbalster Cristiano Ronaldo. Met de vluchten naar Madeira zal het ongeveer 5 uur duren tot je op het vliegveld van Funchal bent. Hier kan je gelijk op de foto met de zeer beroemde buste van Ronaldo.

De bezienswaardigheden van Madeira

Het is aan te raden om te zoeken naar een hotel op Madeira in de hoofdstad Funchal. Deze stad is jouw ideale uitvalsbasis om de rest van het eiland te ontdekken. Funchal is namelijk de meest stedelijke plaats van Madeira. In deze stad zelf is er genoeg wat je moet zien. Zo kan je genieten van de schitterende natuur in de botanische tuin. Ook is het heerlijk om 's avonds even rond te wandelen in de haven van Funchal. Maar het allergrootste voordeel van verblijven in Funchal is dat je ideaal gebruik kan maken van de hop-on, hop-off tour door Funchal, met Câmara de Lobos en Cabo Girão 48 uur. Met deze excursie op Madeira ontdek je zowel Funchal als twee schitterende bezienswaardigheden in Madeira binnen 48 uur. Camara de Lobos is een kleiner dorpje, ver weg van de stedelijkheid van Funchal. Hier vind je het échte Madeira in al zijn natuurlijke schoonheid. Vanaf Cabo Girão heb je dan weer een werkelijk waar adembenemend uitzicht over het gehele eiland. Op dit uitzichtpunt kan je blijven staren naar de abnormale schoonheid van het bloemeneiland. Hier een tijd doorbrengen is een van de leukste dingen om te doen op Madeira.

Wat te doen in Madeira

Ook als je houdt van actief bezig zijn is er op Madeira genoeg keus. Een van de mooiste activiteiten op Madeira is het belopen van de Ponta de São Lourenço. Deze klif ligt helemaal in het oosten van het eiland. Met de bus ben je zo bij het beginpunt van dit schiereiland. In totaal is het wandelpad langs de klif ongeveer 6 kilometer lang. Het eindpunt is een ouderwetse vuurtoren. Bij deze vuurtoren heb je een uitzicht die de pittige wandeling zonder twijfel waard is. Als je deze wandeling nog niet uitdagend genoeg vindt, heeft Madeira gelukkig nog genoeg hogere bergen. Zo is de Pico Ruivo echt iets voor jou als je jezelf sportief wilt uitdagen. Dit is namelijk de hoogste berg van het eiland met 1862 meter. Als je op zoekt bent naar een echt zware activiteit op Madeira, is deze berg zeker een aanrader. Met deze uitdagende activiteiten kan je een sportieve kant van het prachtige Madeira zien.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.