In Portugal zijn mogelijk reisbeperkingen van kracht, waaronder zelfquarantaine, als gevolg van Covid-19.

PortugalEuropa

Dit land op het Iberisch schiereiland, de thuishaven van Vasco da Gama, port en een Europese theeplantage, is beroemd om de mooie oude steden en eilanden in de Atlantische Oceaan.

Portugal was in het koloniale tijdperk een grootmacht. De eerste Europeaan die India over zee bereikte, kwam uit dit land. De Portugezen veroverden ook grote delen van Zuid-Amerika. Tegenwoordig heeft Portugal geen koloniën meer, maar in de steden zie je nog steeds de vroegere luister van het land. Ga kijken in de beroemde havensteden en bezoek de schilderachtige eilanden in de Atlantische Oceaan.

In Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is de rijkdom uit de hoogtijdagen van het koloniale rijk nog goed zichtbaar. Wandel door de havenwijk Belém. Vanuit deze haven vertrokken eeuwen geleden wereldberoemde ontdekkingsreizigers, zoals Vasco da Gama. Het graf van Da Gama ligt in het langgerekte 16e-eeuwse Jerónimos-klooster, oftewel Mosteiro dos Jerónimos, en een standbeeld van hem staat boven op de indrukwekkende Arco da Rua Augusta. Daarnaast is in Lissabon de eigen geschiedenis van Portugal als kolonie van andere wereldrijken nog te zien. Verken het op een heuvel gelegen fort van het 6e-eeuwse Castelo de São Jorge, dat sporen draagt van de Romeinen, Visigoten en Moren.

Hoewel Lissabon uit import lijkt opgebouwd, is de stad Porto welvarend geworden dankzij de export van een van de beroemdste wijnen van het land: port, de zoete dessertwijn. Ontdek het wijngebied rondom de stad, waar wijngaarden de heuvels bedekken langs de oevers en valleien van de meanderende Douro. In het heuvelachtige stadsgezicht van Porto liggen tussen de kleurrijke herenhuizen zowel barokke als moderne bouwkundige meesterwerken.

Wat Portugal onderscheidt van de Europese buurlanden is de Azoren, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan die ver buiten de Portugese kust ligt, maar wel deel uitmaakt van het land. Vlieg naar deze groep van 9 vulkanische eilanden en beleef de mooiste avonturen in de buitenlucht. Boven de eilanden uit torent de Pico, de hoogste bergtop van Portugal. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over de middelste eilanden van de Azoren. Het grootste eiland, São Miguel, heeft vulkanische warmwaterbronnen, een prachtig kratermeer en een van de weinige theeplantages in Europa.

Begin je Portugese reis op een van de internationale luchthavens buiten Lissabon of bij Ponta Delgada op São Miguel. Ongerepte, ruige vulkanische natuur en oude koloniale schatten liggen op je te wachten.

Populaire steden in Portugal

Lissabon bevat een stad en historische architectuur en ook een grote groep mensen
Lissabon District
Staat bekend om Historische gebouwen, Cultuur en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Graça
 • São José
 • Se
Dom Luis I-brug inclusief een brug, straten en een rivier of beek
Porto
Staat bekend om Rivieren, Havens en Cafés

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Casa da Musica
 • Dom Luis I-brug
 • Plein Ribeira
Albufeira inclusief een strand en landschappen en ook een man
Albufeira
Staat bekend om Stranden, Dineren en Bars

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Fisherman's Beach
 • Albufeira Old Town Square
 • Praia da Falésia
Funchal inclusief een kuststadje, een zonsondergang en bergen
Funchal
Staat bekend om Dineren, Zee en Tuinen

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Jardim Botânico da Madeira
 • Tuinen Monte Palace
 • Stadsplein
Strand van Faro bevat algemene kustgezichten en een zandstrand
Faro
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Jachthavens

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Praia da Ilha de Faro
 • Faro Old Town
 • Ria Formosa Natural Park

Portugal

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: