Funchal

Reisgids
Funchal toont een kuststadje en nachtleven

Funchal, de hoofdstad van het Portugese eiland Madeira, is een mooie stad aan de zuidkust van het eiland. De stad biedt stranden, historische gebouwen en de mogelijkheid om zeedieren te zien.

Fuchal ligt op een van de mooiste plekken van Portugal: op een hellende heuvel, aan een fraaie baai en tegen een achtergrond van bergen. Deze kustplaats is de hoofdstad van het eiland Madeira en combineert de gemakken van een moderne badplaats met een geschiedenis van honderden jaren. Ga er surfen, bekijk oude gebouwen en ga de oceaan op om walvissen en dolfijnen te spotten.

De stad is vernoemd naar heldergele venkel die in het Portugees 'funcho' heet. Deze venkel groeide hier toen de Portugezen zich aan het begin van de vijftiende eeuw in dit gebied vestigden.

Het natuurschoon van Funchal beperkt zich niet tot de kust en de bergen in de omgeving. Breng een middag door in de verzonken tuinen, rozentuinen en Franse tuinen van de Jardins de Palheiro. Wandel door de Jardim Orquidea, een miniatuurjungle met allerlei orchideeënsoorten. Geniet ook van de duizenden bloeiende planten in de Jardim Botânico da Madeira.

In de oude stad kun je allerlei historische gebouwen bekijken. Bewonder de glas-in-loodramen, barokke altaren en gotische bogen van de zestiende-eeuwse kathedraal, de Sé do Funchal. Slenter door de kasseienstraten die tussen de oude gebouwen lopen, waarvan sommige dateren uit de vijftiende en zestiende eeuw. Bezoek het Museo Municipal voor de natuurhistorische tentoonstellingen. Bekijk in het Casa Museu Frederico de Freitas de collectie decoratieve tegels uit Turkije en Noord-Afrika.

Neem de kabelbaan naar Monte, een klein dorp dat op 550meter boven de zeespiegel ligt. De terugtocht naar Funchal kun je op avontuurlijke wijze afleggen in een tobogan. Dit zijn een soort grote sleeën van riet die over de steile wegen omlaag worden geduwd.

Wandel via de promenade van het centrum naar het Praia Formosa, een verzameling van stranden. Begeef je op zee om dolfijnen of walvissen te kunnen spotten, of maak een bootcruise langs de kust.

De hoofdstad van Madeira heeft goede transportverbindingen. De luchthaven van Madeira ligt 21kilometer buiten de stad. Dankzij het milde subtropische klimaat, de stranden, de tuinen en de historische locaties is Funchal een stad die je in elk seizoen kunt bezoeken.

Waar overnachten in Funchal

Default Image

Oude stad van Funchal

Maak tijdens je bezoek aan Oude stad van Funchal ook tijd voor bezienswaardigheden zoals Teleférico do Monte Funchal en Mercado dos Lavradores.

Oude stad van Funchal
Museu de História Natural bevat een stad en straten

São Pedro

4/5(2 beoordelingen over de buurt)

Reizigers trekken naar São Pedro voor zijn kleurrijke tuinen. Tijdens je verblijf kun je ook topbezienswaardigheden, zoals Fortaleza do Pico en Holy Trinity Church verkennen.

São Pedro
Default Image

São Roque

Reizigers gaan naar São Roque voor zijn eetgelegenheden. Een bezoekje aan topbezienswaardigheid Parque Ecológico do Funchal is een echte aanrader.

São Roque
Default Image

Imaculado Coração de Maria

Imaculado Coração de Maria is populair bij reizigers door zijn tuinen, zee-uitzichten en bezienswaardigheden zoals Quinta Palmeira.

Imaculado Coração de Maria