Autonome Regio van Madeira

Madeira
Ponta do Sol bevat een kuststadje en rotsachtige kustlijn
Reis naar deze kleine eilandgroep voor de heerlijke wijnen, wilde natuur, woeste stranden en monumentale gebouwen.

Madeira is een van de spectaculairste van de zeven regio's van Portugal. De archipel wordt gekenmerkt door gevarieerde, adembenemende landschappen, uitstekend weer en een lange geschiedenis. De regio bestaat uit de eilanden Madeira en Porto Santo plus een aantal onbewoonde, verlaten eilanden. Bezichtig eeuwenoude kerken, wandel door subtropisch bos en kom tot rust op een strand met zwart zand in dit fascinerende afgelegen gedeelte van Europa.

Het hoofdeiland Madeira is een bestemming met immense mooie natuur. Als je het eiland verkent, zie je exotische flora, bergen waarvan de top in de wolken steekt en een weelderig landschap met veel groen. Ga naar de hoofdstad Funchal aan de zuidkust van het eiland om de drie historische stadsdelen te bezoeken. Veel gebouwen in Funchal dateren nog uit de 15e of 16e eeuw. De ring van bergen rondom de stad is een perfecte achtergrond voor prachtige vakantiefoto's.

Bezichtig in de hoofdstad een van de wijnhuizen om een glas te proeven van de beroemde wijn die naar deze regio is vernoemd. Madeira is een versterkte wijn die al honderden jaren wordt gemaakt op de eilanden en die in de hele wereld graag wordt gedronken.

Neem vanaf Funchal de kabelwagen naar het bergdorpje Monte. Bekijk er de Jardim Tropical en de Igreja de Nossa Senhora do Monte, de laatste rustplaats van de laatste keizer van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. Ga met de kabelwagen weer terug naar de stad of doe dat in een Monte Toboggan, een houten slee met chauffeur.

Verken de rest van het eiland met een levada-wandeling. Levada's zijn irrigatiekanalen die in de 16e eeuw werden ontwikkeld. Tegenwoordig loopt er meer dan 2100kilometer van deze waterwegen over het eiland. Naast de levada's lopen wandelpaden die je naar bossen, bergen, grotten en watervallen voeren.

Aan de noordkust vind je bij Ribeira da Janela een van de indrukwekkendste stranden van het eiland. Bewonder er de rotsen die uit de oceaan omhoog steken. Om je te ontspannen is het zwarte zandstrand Praia da Prainha helemaal in het oosten van het eiland een aanrader.

Madeira is vanaf het Europese vasteland met het vliegtuig te bereiken vanaf Amsterdam, al dan niet met overstap in Lissabon. Eenmaal op het eiland kun je de rest van de regio bereiken met een huurauto, taxi's en veerboten. Qua accommodatie is er keus voor iedereen, van budgethotels tot luxe resorts.

Populaire steden in Autonome Regio van Madeira

Madeira
Funchal
Staat bekend om Dineren, Zee en Tuinen
Funchal, de hoofdstad van het Portugese eiland Madeira, is een mooie stad aan de zuidkust van het eiland. De stad biedt stranden, historische gebouwen en de mogelijkheid om zeedieren te zien.

Redenen voor een bezoekje

  • Museu CR7
  • Mercado dos Lavradores
  • Jardim Botânico da Madeira
Santana
Santana
Staat bekend om Tuinen, Eilanden en Wijnmakerijen

Redenen voor een bezoekje

  • Pico Ruivo
  • Ribeiro Frio Natural Park
Machico bevat een kiezelstrand
Machico
Staat bekend om Zee, Stranden en Gezinsvriendelijk
De op een na grootste plaats van Madeira heeft een prachtig strand, een sfeervol oud stadsdeel en tal van schitterende wandelroutes.

Redenen voor een bezoekje