Ponta do Sol

Reisgids
Ponta do Sol bevat algemene kustgezichten

Dit afgelegen dorp is zeer de moeite waard dankzij de spectaculaire kliffen, het geweldige uitzicht over de kust en het zonnige klimaat.

Ponta do Sol is een sfeervol plaatsje met rode daken, pittoreske stegen met kinderkopjes en historische architectuur. Er wordt gezegd dat in Ponta do Sol (letterlijk vertaald 'zonnepunt') de zon het vaakst schijnt van heel Madeira.

Het plaatsje was vroeger hoofdzakelijk een boerendorp met een lange en succesvolle geschiedenis van het verbouwen van suikerbieten. Tegenwoordig staat Ponta do Sol vol weelderige bananenplantages. De bananenteelt is de ruggengraat van de lokale economie, maar er verschijnen steeds meer restaurants, bars en hotels naarmate Ponta do Sol meer bekendheid krijgt als vakantiebestemming.

Kijk rond in de Nossa Senhora da Luz, een mooie kerk uit de 15e eeuw. Let op het houten plafond waar Bijbelse taferelen op zijn geschilderd, de doopvont van groen keramiek en de beeldschone 17e-eeuwse tegels.

Loop door de Rua Principe Dom Luis I en zoek het Centro Cultural John dos Passos. Dit centrum is gewijd aan de gewaardeerde 20e-eeuwse Amerikaanse schrijver wiens ouders in Ponta do Sol woonden. Het plaatsje is trots op de band met deze topschrijver, die met name beroemd is dankzij zijn U.S.A.-trilogie. In het cultureel centrum kom je meer te weten over deze auteur. Lees in de bibliotheek een stukje van zijn werk, bekijk voorwerpen uit de tentoonstelling over Dos Passos en woon een evenement bij in de grote zaal.

Om te zwemmen ga je naar het Praia da Ponta do Sol, het hoofdstrand van het dorp. Het is een eenvoudig strand met grijze stenen in plaats van zand, maar het is een aangename plek om te genieten van het milde weer van Ponta do Sol.

Beklim de heuvel van Lugar de Baixo om het Palacete dos Zinos te zien. Dit romaanse gebouw stamt uit de 19e eeuw en wordt beschouwd als een goed voorbeeld van de historische bouwstijl van Madeira. Nadat er tientallen jaren niemand naar had omgekeken, werd het paleis aan het begin van de 21e eeuw gerenoveerd. Nu worden er bijeenkomsten, feesten en andere evenementen georganiseerd.

Ponta do Sol is bovendien een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Paúl da Serra, het hoogste en grootste plateau van Madeira. Vanaf circa 1500 meter hoogte kijk je er uit over de omliggende vallei en bergen.

Ponta do Sol ligt aan de zuidwestkust van Madeira. Vanaf Funchal, de hoofdstad van Madeira, rijd je er in de auto in ongeveer een half uur naartoe.

Villa Alto Boutique Hotel
Villa Alto Boutique Hotel
3 out of 5
Lombo De São João, Ponta do Sol
De prijs is € 58 per nacht van 16 dec. tot 16 dec.
Dit hotel ligt in de bergen, op 5 km afstand van Igreja de Nossa Senhora da Luz, Beachside Square en Strand van Ponta do Sol. Ook Museo Etnográfico de Madeira ...
3.9/5 Good! (10 beoordelingen)
"Accueil hôte et propreté des lieux lieu clame petit déjeuner copieux"

Beoordeeld op 3 mrt. 2020

Villa Alto Boutique Hotel
Estalagem Da Ponta Do Sol
Estalagem Da Ponta Do Sol
4 out of 5
Caminho do Passo, 6, Ponta do Sol
De prijs is € 102 per nacht van 11 dec. tot 11 dec.
Dit wellness hotel ligt vlak bij het strand, vlak bij Beachside Square, Igreja de Nossa Senhora da Luz en Strand van Ponta do Sol. Museo Etnográfico de Madeira ...
4.5/5 Wonderful! (42 beoordelingen)
"Very relax atmosphere. Great breakfast. Friendly staff."

Beoordeeld op 7 sep. 2019

Estalagem Da Ponta Do Sol
1905 Zino's Palace
1905 Zino's Palace
4 out of 5
Palacete do Lugar de Baixo, VE3 10, Ponta do Sol
Volledig restitueerbaarReserveer nu, betaal tijdens je verblijf
De prijs is € 105 per nacht van 13 dec. tot 13 dec.
Dit hotel ligt bij de zee, op 3 km afstand van Igreja de Nossa Senhora da Luz, Beachside Square en Strand van Ponta do Sol. Museo Etnográfico de Madeira ligt ...
4.7/5 Exceptional! (6 beoordelingen)
"This is a fabulous little hotel. A real gem. Great location, lovely room with balcony & stunning view (we stayed in the Ocean View Suite), delightful & friendly staff (Telma, Nicole & Raquel deserve a special mention), delicious breakfast (& dinner if required) and all spotlessly clean and well maintained. ..."

Beoordeeld op 29 okt. 2021

1905 Zino's Palace
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.
Escarpa - the Madeira Hideaway
Escarpa - the Madeira Hideaway
3 out of 5
Caminho dos Anjos 16, Casa 4, Ponta do Sol, Madeira
Dit vakantiehuis ligt bij de zee, op 2 km afstand van Beachside Square en Strand van Ponta do Sol. Igreja de Nossa Senhora da Luz ligt op 2,6 km.
5/5 Exceptional! (5 beoordelingen)
"Pool and views were amazing."

Beoordeeld op 10 okt. 2021

Escarpa - the Madeira Hideaway
Luz no Mar in Madalena do Mar,
Luz no Mar in Madalena do Mar,
Rua da Praia, Madalena do Mar, Ponta do Sol, Autonome Regio van Madeira
Dit romantische appartement ligt bij de zee, op 5 km afstand van Beachside Square, Igreja de Nossa Senhora da Luz en Strand van Ponta do Sol. Ook Museo Etnográfico ...
Luz no Mar in Madalena do Mar,
Close to the walks and the sea.
Close to the walks and the sea.
Estrada Nova da Lombada N:380 Ponta do, Sol Madeira, Ponta do Sol, Autonome Regio van Madeira
Deze romantische cottage ligt aan het water, op 5 km afstand van Igreja de Nossa Senhora da Luz, Strand van Ponta do Sol en Beachside Square. Ook Museo Etnográfico ...
5/5 Exceptional! (6 beoordelingen)
Perfekte Ferienwohnung
"Die Vermieterin ist sehr nett und hat einen Obstkorb und Wein vorbereitet, zwischendurch wurden wir mit Gebäck verwöhnt. Sehr lecker! Die Fahrt zur Unterkunft ist ein kleines Abendteuer. Man muss sich auf steile und kurvige Straßen einstellen, wie auf der geamten Insel auch. Der Blick von der Terasse ..."

Beoordeeld op 13 mrt. 2020

Close to the walks and the sea.
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Populaire plekken om te bezoeken in Ponta do Sol

Topactiviteiten die je kan doen in Ponta do Sol

Steden in de buurt van Ponta do Sol