Grutas e Centro do Vulcanismo de São Vicente

Grotten van Sao Vicente bevat grotten
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Verken deze intrigerende reeks grotten die lang geleden door vulkaanuitbarstingen zijn ontstaan en kom in het educatiecentrum meer te weten over de natuurhistorie van Madeira.

De Grotten van São Vicente zijn het grootste grottenstelsel van Madeira en bieden een fascinerend kijkje in het binnenste van de aarde. Wandel samen met een gids door de vulkanische tunnels en bezoek het nabijgelegen Centro de Vulcanologia, waar je leert hoe de geologische formaties tot stand zijn gekomen. Dankzij de informatieve audiovisuele tentoonstellingen zijn de grotten voor zowel volwassenen als kinderen interessant.

De grotten zijn meer dan 890.000 jaar geleden gevormd door een enorme vulkaanuitbarsting. Het grottenstelsel werd in 1996 opengesteld daarmee is dit een van de eerste vulkanische grottenstelsels in Portugal die voor publiek toegankelijk is.

De ondergrondse route door de grotten wordt goed verlicht en leidt je langs woeste stalactieten en glinsterende poelen. Luister naar de achtergrondmuziek die zich vermengt met het natuurlijke geluid van druppelend water. Het grottenstelsel bestaat uit acht tunnels en meer dan 1000 meter aan open ruimte.

Hoewel hier al meer dan duizend jaar geen vulkanische activiteit meer is geweest, zie je nog altijd de sporen waar de lava zich een weg heeft gebaand. Op bepaalde plekken zie je ophopingen van stollingsgesteenten en grote rotsblokken die op opmerkelijke plekken vast kwamen te zitten toen de lava door verschillende kanalen stroomde.

Na bezichtiging van de grotten kun je het Centro de Vulcanologia bezoeken, waar je achtergrondinformatie over de grotten krijgt. In dit paviljoen vol leerzame tentoonstellingen ontdek je hoe de geologische vorming van de grotten en de Madeira-archipel tot stand is gekomen.

In een 3D-film wordt een vulkaanuitbarsting gereconstrueerd. Op informatieborden kun je meer lezen over de mythen en wetenschappelijke feiten over vulkanen. Ook krijg je informatie over de oorsprong van het universum en leer je beroemde vulkanologen uit verschillende tijdperken kennen.

Neem ook even de tijd om de keurige tuin te verkennen. Er groeien planten die in de omliggende grotten zijn aangetroffen. Ga picknicken in de tuin of haal in het café een snack.

De Grotten van São Vicente liggen aan de noordkust van Madeira en zijn vanuit Funchal per bus en auto bereikbaar. De grotten zijn enkel te bezichtigen met een rondleiding van een half uur. Er geldt een entreeprijs.

Populaire plekken om te bezoeken


Beste hotelaanbiedingen in Grutas e Centro do Vulcanismo de São Vicente

Estalagem Do Vale
Estalagem Do Vale
4 out of 5
Sitio Das Feiteiras De Baixo, São Vicente
Estalagem Do Vale
Casa Da Piedade
Casa Da Piedade
2.5 out of 5
Sitio Do Laranjal, Sao Vicente, Madeira Region
Casa Da Piedade
Estalagem do Mar
Estalagem do Mar
3 out of 5
Juncos - Faja da Areia, São Vicente
Estalagem do Mar
Porto de Abrigo Guest House
Porto de Abrigo Guest House
3 out of 5
Sitio do Calhau, 58A, São Vicente
Porto de Abrigo Guest House
Solar da Bica
Solar da Bica
3 out of 5
Sítio Dos Lameiros, São Vicente
Solar da Bica
Quinta do Rosário Madeira traditional house
Quinta do Rosário Madeira traditional house
São Vicente, Madeira Region
Quinta do Rosário Madeira traditional house
Solar de Boaventura
Solar de Boaventura
3 out of 5
Sitio do Serrao, Boaventura, São Vicente
Solar de Boaventura
Encumeada
Encumeada
3 out of 5
Feiteirais-Serra De Agua, 0, Ribeira Brava, Madeira Region
Encumeada
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.