Goedkope vluchten naar Madeira

Voordeligste vluchten naar Madeira

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 48 voor enkele vluchten en € 96 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Binter Canarias
TAP Portugal
TAP Portugal
Binter Canarias
Binter Canarias
TAP Portugal
Iberia
TAP Portugal
Luxair
Swiss International Air Lines

Over Madeira

Madeira is een Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Casablanca. Van deze eilandengroep zijn alleen het eiland Madeira en Porto Santo bewoond. Madeira word ook wel het bloemeneiland genoemd. Er heerst het hele jaar door een voorjaarsachtig klimaat op dit eiland, wat perfect is voor wandelaars die komen om te genieten van het natuurschoon. Daarnaast is Madeira ook een uitgelezen plek om van de plaatselijke, versterkte wijn te genieten. Het is op Madeira overigens 1 uur vroeger dan in België. Aangezien het eiland deel uitmaakt van Portugal kun je hier gewoon met de euro betalen.

Vliegen naar Madeira

Aeropuerto da Madeira (FNC), ook wel Funchal International Airport genoemd, ligt ongeveer 10 km ten noordoosten van Funchal. In 2016 is bekendgemaakt dat deze luchthaven wordt omgedoopt tot Aeroporto Cristiano Ronaldo, naar de beroemde voetballer die op dit eiland geboren is. Je kunt vanuit België alleen via Brussel naar dit spectaculaire vliegveld vliegen. De terminal van deze luchthaven ligt grotendeels onder de grond en de landingsbaan is in 2000 uitgebreid met een platform dat zich deels over de zee uitstrekt. Landen op deze luchthaven is daarom vrij spectaculair. De vlucht van en naar Madeira duurt ongeveer 4 uur.

Voorzieningen op de luchthaven van Madeira

De luchthaven van Madeira moet in toenemende mate passagiers verwerken. De terminal is daarom in 2016 opgeknapt en uitgebreid. Er is nu een mooie duty-freeshop en dubbel zo veel winkelruimte, maar aangezien Madeira onderdeel uitmaakt van de EU kun je hier niet belastingvrij winkelen. Je kunt je verder vermaken in de winkels met mode, accessoires, geschenken en snoepgoed. Daarnaast zijn er verschillende geldautomaten te vinden en er is onbeperkt gratis wifi beschikbaar. Verder zijn er een handjevol plekken waar je een hapje kunt eten of waar je een kop koffie kunt halen. Er zijn twee VIP-ruimtes beschikbaar waar passagiers die economy class reizen tegen betaling kunnen verblijven.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Madeira

Madeira is een vrij klein eiland. Het is ongeveer 57 km lang en 23 km breed. Vanaf de luchthaven kun je snel verder reizen naar je hotel. Er rijdt een shuttlebus langs verschillende bestemmingen vanaf de luchthaven tot aan Praia Formosa. De rit tot aan dit station duurt ongeveer 45 minuten en je stopt onderweg bij de volgende haltes: Estrada Boa Nova, Rua Ribeiro João Gomes, Rua do Anadia, Av. do Mar, Rua Dr. Brito Camara, São João, Av. Calouste Gulbenkian, Av. Infante, Estrada Monumental, Rua Passos Gouveia en Estrada Monumental. Daarnaast rijden er ook gewone lijnbussen langs de luchthaven in verschillende richtingen, waaronder lijn 20 (Funchal – Santo da Serra), 53 (Funchal – Faial), 113 (Funchal – Baía d’Abra) en 208 (Funchal – Faial). De bussen rijden op gezette tijden en stoppen slechts enkele keren per dag bij de luchthaven. Het is daarom verstandig om vooraf de website van de plaatselijke vervoerder te controleren. Uiteraard staan er ook taxi’s klaar bij de terminal voor als je bij je hotel wilt worden afgezet. Tot slot kun je ook nog een auto huren. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven aanwezig. Het huren van een auto is aan te raden als je het eiland op eigen gelegenheid wilt verkennen.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Madeira, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Madeira op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Informatie over vluchten naar Madeira
Luchthaven van aankomstPorto Santo
IATA-code aankomstluchthavenPXO
Naam aankomststadPorto Santo
Vluchtprijs€ 95

Populaire vluchten naar Madeira

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 48 voor enkele vluchten en € 96 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

TAP Portugal
TAP Portugal