Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn bevat een kasteel en interieur
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Bezoek de oudste zoo ter wereld, baan je een weg door een 18e-eeuws labyrint of loop rond in het magnifieke zomerkasteel van de voormalige vorsten van Oostenrijk.

Het Schönbrunn-paleis is een van Oostenrijks grootste rococogebouwen. Elk jaar bezoeken miljoenen mensen het internationaal erkende werelderfgoed. Bewonder de luxueuze appartementen van Franz Jozeph, Maria Theresa en andere Oostenrijkse aristocraten. Maak daarna een wandeling in het uitgestrekte barokke park achter het paleis. Kinderen zullen dol zijn op het 18e-eeuwse labyrint en de zoo.

Het 120 hectare grote Schönbrunn-paleis en domein waren zes eeuwen lang eigendom van de Habsburgers. Keizer Maximiliaan II kocht het domein om op te jagen en Leopold I gaf de opdracht om het indrukwekkende paleis te bouwen. Tijdens het bewind van Maria Theresa, keizerin van Oostenrijk in de 18e eeuw en moeder van koningin Marie Antoinette van Frankrijk, werd het originele barokke bouwwerk verder afgewerkt.

Keer terug in de tijd met een rondleiding, een must als je het paleis ook van binnen wil bekijken. Van de 1.441 kamers zijn er 40 open voor het publiek. Er zijn verschillende soorten rondleidingen. Ofwel wil je alle kamers zien ofwel kies je voor een paar hoogtepunten. Werp een blik in de Miljoenenkamer en bewonder de porseleinen versieringen in het Chinese Kabinet. Stijlvolle fresco's, onschatbare meubelen en talloze speciale voorwerpen versieren de andere kamers die opengesteld zijn.

Trek een paar uur uit om in de tuinen rond te lopen en kom tot rust bij een van de fonteinen. Vanop de Gloriette, die op een kleine heuvel is gebouwd, heb je een prachtig uitzicht. In het café ter plaatse kan je iets verfrissends krijgen als beloning voor de klim. In de buurt is er ook een valse Romeinse ruïne die met fraaie bloemen beplant is.

Kinderen zijn dol op de zoo die deel uitmaakt van het domein. De zoo opende in 1752 de deuren en is de oudste zoo ter wereld die nog steeds open is. Ga met het hele gezin naar het koninklijke labyrint. Bezoek na het labyrint het palmhuis waar je een paar van de grootste ter plaatse gekweekte palmen ter wereld kan bewonderen.

Het Schönbrunn-paleis ligt op zes kilometer van het centrum van Wenen en is vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Het landgoed is elke dag open en je kan gratis naar binnen. Maar je moet wel entree betalen voor het paleis, de zoo en een paar andere bezienswaardigheden.

Plan een reis om Schloss Schönbrunn te zien

Hotel Sacher Wien
elaya hotel vienna city center
Hotel George Vienna
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 55 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab