Mariahilfer Street

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Shop in boetiekjes en luxe winkelketens in de Mariahilfer Straße. Daarna kun je ontspannen met een hapje of drankje bij een van de cafés in de levendige winkelstraat Mariahilfer Straße.

De Mariahilfer Straße is een van de meest bruisende en diverse winkelstraten in Wenen. Deze 4 kilometer lange straat loopt vanaf het Auer-Welsbach-Park tot aan het MuseumsQuartier, aan de rand van de Innere Stadt van Wenen. Begeef je onder de mensen en snuffel rond in modewinkels, probeer gerechten uit de traditionele Oostenrijkse keuken bij leuke restaurants en geniet van de drukte in deze straat.

De brede trottoirs en alleen voor voetgangers bestemde gedeeltes aan de westkant van de straat zijn een genot voor de vele shoppers. Hier vind je alles van boekhandels, chocolatiers en juweliers tot woondecoratiewinkels, lederhandelaren en sportkledingzaken. Neem een kijkje bij onafhankelijke winkeliers of bij bekende internationale winkelketens zoals Forever 21. Verken ook eens de zijstraatjes van de wijken Neubau en Mariahilf om bijzondere boetieks te ontdekken.

Als je even toe bent aan rust, kun je bij een van de vele leuke cafeetjes terecht. Pak een terrasje en geniet van wat er zich allemaal voor je neus afspeelt. Laad lekker op met een traditionele schnitzel of probeer zo’n heerlijk Weens gebakje. Ervaar de Oostenrijkse Gemütlichkeit, een gevoel van comfort, hartelijkheid en warmte.

Tussen half november en eind december vind je op het plein buiten de Mariahilferkirche bovendien de kerstmarkt. Snuffel tussen de verschillende ambachtelijke en handgemaakte waren die er worden verkocht. Vergeet vooral niet warm te blijven met een glaasje fruitige Weihnachtspunsch, misschien beter bekend als glühwein.

Vanuit het westelijke deel kun je al wandelend, met de bus of met de tram in het oostelijke deel van de straat komen. Beleef ook een hoop plezier met de interactieve wetenschaps- en technologietentoonstellingen in het Technisches Museum Wien. Je kunt ook heerlijk over de door bomen omgeven paden van het Auer-Welsbach-Park slenteren. Vlakbij ligt het vorstelijke Schloss Schönbrunn. De tuin van dit paleis herbergt de dierentuin Schönbrunn, een van de oudste dierentuinen ter wereld.

De Mariahilfer Straße ligt in het westen van de oude binnenstad van Wenen en is gemakkelijk te bereiken met het uitgebreide OV-netwerk van de stad. Een aantal metrostations, waaronder Neubaugasse en Zieglergasse, liggen zelfs direct aan de Mariahilfer Straße. Maar ook vanaf treinstation Westbahnhof is het slechts een paar minuten lopen.

Er staat een lijst met winkels en openingstijden op de officiële website van de Mariahilfer Straße, maar die is alleen beschikbaar in het Duits.

Plan een reis om Mariahilfer Street te zien

Almanac Palais Vienna - New Opening
Hotel Sacher Wien
elaya hotel vienna city center
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 55 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab