7e arrondissement

Parijs
Eiffeltoren bevat een monument, een zonsondergang en historische architectuur
Bekijk de bekendste bezienswaardigheid in dit arrondissement, de iconische Eiffeltoren, en alle andere fascinerende historische gebouwen en musea.

Ervaar de ware essentie van Parijs in het 7e arrondissement met tal van prachtige kunstwerken en ontwerpen, en bovendien talrijke mogelijkheden om te genieten van heerlijk eten en drinken. Bestudeer de werken van de grootste schilders van Europa en ontdek een nieuwe kijk op de stad vanaf het kalme water van de Seine.

Breng een bezoekje aan de Eiffeltoren aan de westkant van het 7e arrondissement. Ga met de lift omhoog voor een schitterend uitzicht vanaf de eerste en tweede verdieping. Je kunt vervolgens met een andere lift of de trap nog verder omhoog naar de top. Houd er wel rekening mee dat het hier vaak erg druk is en de rijen zeer lang zijn. Invalide bezoekers hebben geen toegang tot de tweede lift. Vergeet niet ook in het donker een blik op de Eiffeltoren te werpen, aangezien deze dan elk uur gedurende enkele minuten met twinkelende lichtjes is versierd.

Eenmaal terug op de begane grond kun je verder lopen naar het HôtelNational des Invalides. Dit is een wandeling van ongeveer 20 minuten in oostelijke richting. Dit gigantische ziekenhuiscomplex werd in de 17e eeuw gebouwd in opdracht van Lodewijk XIV om oorlogsveteranen onder te brengen. Ontdek een uitgebreide collectie aan militaire voorwerpen in het Musée de l'Armée en neem een kijkje in de Église du Dôme waar je ook de tombe van Napoleon kunt bekijken onder een glinsterende gouden koepel.

Een van de vele boeiende kunstmusea in de omgeving is het Musée Rodin in het oosten, dat over een uitgebreide collectie kunstwerken beschikt van de beeldhouwer Auguste Rodin. In het Musée d’Orsay, op de oevers van de rivier tegenover de Jardin des Tuileries, kun je schilderijen bekijken van Monet en Van Gogh, terwijl je in het Musée du Quai Branly juist inheemse kunst uit de voormalige en huidige Franse overzeese gebieden in Oceanië en Afrika vindt.

Je kunt een keuze maken uit talloze dineropties in het 7e arrondissement, waaronder een groot aanbod aan restaurants die overheerlijke Franse gerechten serveren. Je vindt hier bovendien allerlei verschillende accommodaties, met zowel budgetkamers als luxesuites. Je kunt rustig te voet de verschillende bezienswaardigheden gaan verkennen of gebruikmaken van de vele metrolijnen die regelmatig vertrekken. Bekijk de beroemde locaties van een geheel nieuwe kant door een boottocht over de rivier te maken in een van de 'hop-on, hop-off' boten die stoppen bij de Eiffeltoren, het Musée d'Orsay en andere locaties langs de rivier.


Populaire plekken om te bezoeken