8e arrondissement

Parijs
8e arrondissement inclusief een monument en straten
Dit arrondissement, met de beroemdste straat van Parijs, heeft sterke banden met de opkomst van Napoleon en de duistere periode van de Franse Revolutie.

Loop rond over de indrukwekkende Avenue des Champs-Élysées omgeven door schitterende architectuur en boetieks in het 8e arrondissement. Breng een bezoekje aan een prachtige kerk in de stijl van een Griekse tempel en ga naar het ruime plein waar veel edelmannen de dood vonden tijdens de Franse Revolutie.

Rijd met de metro naar station George V en slenter rustig over de brede Champs-Élysées. Ga even zitten in de schaduw van de groene bomen en neus rond in luxe winkels met fraaie kleding en sieraden. Neem een drankje in een rustig café en loop dan verder naar de Arc de Triomphe aan de westkant van de straat. Deze triomfboog van 50 meter hoog werd in 1836 voltooid en is gedecoreerd met strijdtaferelen ter ere van de militaire successen van de Franse keizer Napoleon. Loop door de ondergrondse tunnel onder het drukke verkeer door om bij de Arc de Triomphe te komen. Bestudeer de schitterende voorstellingen die in het bouwwerk zijn uitgehouwen of klim zelfs tegen een kleine vergoeding over de 40 treden omhoog naar de top voor een adembenemend uitzicht.

Neem de metro vanaf station Charles de Gaulle-Etoile of geniet van een wandeling van 30 minuten naar het Place de la Concorde aan de andere kant van de boulevard. Kijk je ogen uit op dit uitgestrekte plein met verschillende standbeelden en fonteinen. Lodewijk XVI, Marie Antoinette en andere leden van de regerende klasse werden op dit plein onthoofd tijdens 'la Terreur', een duistere periode aan het einde van de 18e eeuw. De guillotine is echter al lang verdwenen en vervangen door de Obélisque de Louxor in het midden van het plein. Deze obelisk van ruim 3000 jaar oud was een geschenk van Egypte aan Frankrijk aan het begin van de 19e eeuw. Op de basis van de obelisk zie je afbeeldingen die het verhaal vertellen van het moeilijke transport ervan naar het plein.

Ga vervolgens naar de Église de la Madeleine net noorden hiervan. Deze kerk, die in 1842 werd ingewijd, lijkt aan de buitenkant op een oude Griekse tempel, met hoge zuilen die het schuine dak ondersteunen. Stap naar binnen en bewonder het prachtige interieur met schitterend goud en glad marmer.

Het 8e arrondissement beschikt over honderden restaurants met typisch Franse gerechten en overheerlijk Aziatisch eten. Je kunt de metro nemen vanuit een ander gedeelte van de stad of verblijven in een van de vele hotels in de omgeving.


Populaire plekken om te bezoeken