Arc de Triomphe du Carrousel

Arc de Triomphe du Carrousel inclusief historisch erfgoed en een zonsondergang en ook een grote groep mensen
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Bewonder het vakmanschap van een triomfantelijke poort gebouwd door Napoleon om zijn overwinning tijdens de Slag bij Austerlitz in 1805 te herdenken.

Bekijk de architecturale en artistieke schoonheid van de Arc du Triomphe du Carrousel. Deze monumentale boog bevindt zich tussen de prachtige Jardin des Tuileries en het Louvre. Napoleon Bonaparte gaf in 1806 opdracht voor de bouw van de Arc du Triomphe du Carrousel die uiteindelijk twee jaar zou duren. Het is slechts één gebouw uit de verzameling opmerkelijke monumenten die in opdracht van Napoleon gebouwd werden om de militaire successen van Frankrijk te vieren.

Het befaamde architectenteam Percier en Fontaine was verantwoordelijk voor het ontwerp van de boog, die 19 meter hoog en 23 meter breed is. Ondanks deze indrukwekkende grootte is de boog slechts de helft zo groot als de beroemdere Arc de Triomphe de l'Étoile. Samen met zijn grotere tegenhanger maakt de boog deel uit van de Voie Triomphale, een historische as van monumenten die het verloop van de zon op de rechteroever van de Seine in Parijs volgt.

Bewonder de Korinthische stijl, met één grote en twee kleine bogen naast de bogen aan de binnenkant. De voor- en achtergevel zijn versierd met een reeks granieten zuilen, elk met een standbeeld van een napoleontische soldaat. De zuilen bevonden zich oorspronkelijk in het voormalige koninklijk paleis, Château de Meudon.

De bas-reliëfs werden gemaakt door bekende Franse beeldhouwers zoals Jean-Joseph Espercieux en Louis-Pierre Deseine. Ze beelden belangrijke gebeurtenissen van de militaire geschiedenis van Napoleon uit, waaronder de Slag bij Austerlitz en de ondertekening van de Vrede van Presburg. Bovenop de boog staat een standbeeld van een strijdwagen met vier paarden die bereden worden door een figuur die de Vrede voorstelt. Aan beide zijden van de strijdwagen staan vergulde beelden die de Overwinning symboliseren.

De boog bevindt zich op een paar minuten lopen van metrostations Tuileries en Palais Royal - Musée du Louvre. Openbare bussen stoppen op het aangrenzende Place du Carrousel.

Bezoek de Arc du Triomphe du Carrousel tijdens het verkennen van de vele bezienswaardigheden in het 1e arrondissement van Parijs. Bewonder de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en andere meesterwerken in het Louvre. Ontspan met een picknick op de prachtige gazons van Jardin des Tuileries en bekijk waterlelieschilderijen van Claude Monet in het Musée de l'Orangerie.

Plan een reis om Arc de Triomphe du Carrousel te zien

Grand Hotel Leveque
Hotel Oratio
Hôtel MARAIS HÔme
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 61 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab