Basilique du Sacré-Cœur

Basilique du Sacré-Cœur inclusief historische architectuur, een kerk of kathedraal en historisch erfgoed
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Deze helwitte kathedraal is volgens velen een van de schitterendste bouwwerken van Parijs.

Vergaap je aan de kolossale koepel en de naastgelegen klokkentoren en ontdek binnen in de ongelofelijk mooie Sacré-Coeur een van de grootste mozaïeken ter wereld.

De kathedraal is in 1919 gewijd en ligt op een heuvel waar je heerlijk op het gras kunt zitten en uitzicht hebt op de grote, middelste koepel. Als je goed kijkt, zie je dat de basiliek lijkt te glinsteren. Dit heeft te maken met de travertijn die tijdens de bouw is gebruikt. Door het regenwater lekt de steen calciet, waardoor de buitenkant altijd wit blijft.

Voor je naar binnengaat, kun je de klokkentoren bekijken, die zich aan de zijkant van de kathedraal bevindt. Deze klokkentoren is 83 meter hoog en werd toegevoegd door Lucien Magne nadat Paul Abadie, de oorspronkelijke architect, in 1884 overleed.

Breng een bezoek aan de crypte, waar de schatkamer en tientallen kleine kapellen zich bevinden. Hier vind je onder meer een bronzen liggend beeld van Christus, een beeld van de Maagd Maria en een monument ter nagedachtenis aan de priesters die in beide wereldoorlogen zijn omgebracht.

Wandel door de gewelfde hoofdingang naar binnen, onder twee bronzen ruiterstandbeelden door. Als je omhoog kijkt, zie je het gouden mozaïek van Christus in Majesteit, dat de apsis van het plafond bedekt. Dit mozaïek beslaat een oppervlakte van 475 vierkante meter en is een van de grootste mozaïeken ter wereld. Kleiner, maar net zo indrukwekkend zijn de twee blauwe en rode figuren die Jeanne d'Arc en de aartsengel Michaël afbeelden. Bekijk het grote orgel en luister hoe het tijdens het concert op kerstavond wordt bespeeld.

Beklim de wenteltrap die naar de koepel leidt. Vanaf hier heb je echt een adembenemend uitzicht over Parijs. Vlak boven je hoofd hangt een van de grootste klokken van Frankrijk, met een gewicht van 17 ton.

Je kunt de Sacré-Coeur bereiken door de metro te nemen naar station Anvers. Vanaf hier kun je lopend of met de kabeltrein naar de top van de heuvel Montmartre gaan, waar de kathedraal zich bevindt. De toegang is gratis maar voor het bezoeken van de koepel wordt wel entree geheven. De kerk is de hele dag toegankelijk, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. De koepel en crypte zijn niet de hele dag geopend.

Plan een reis om Basilique du Sacré-Cœur te zien

Grand Hotel Leveque
Hotel Oratio
Hôtel MARAIS HÔme
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.