Pont Neuf

Pont Neuf
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Geniet van een wandeling langs deze aantrekkelijke witte stenen brug. Dit is de oudste brug in Parijs.

Breng een bezoek aan een van de beroemdste en mooiste bruggen in Parijs: Pont Neuf. De brug is al meer dan vier eeuwen een symbool voor de stad en trekt een gestage stroom toeristen en wandelende inwoners van Parijs.

Pont Neuf betekent letterlijk 'nieuwe brug', maar dit bouwwerk is juist zeer oud. De bouw van de brug werd in 1578 begonnen in opdracht van Koning Hendrik lll, maar de brug werd pas in gebruik gesteld in 1607, tijdens de regeringstijd van Hendrik IV. De brug is 232 meter lang en 22 meter breed en was de eerste brug in Parijs die werd bestraat.

Vanaf de wandelbrug Pont des Arts, vlakbij het Louvre, heb je het beste uitzicht op Pont Neuf. Deze brug is beroemd vanwege de hangslotjes die in het verleden als symbool van liefde werden vastgemaakt aan het traliewerk van de brug. Vanaf deze plek kun je Pont Neuf met zijn 12 bogen in volle glorie bewonderen. De brug heeft twee afzonderlijke overspanningen: een die de linkeroever verbindt met het Île de la Cité en een andere die het eiland verbindt met de rechteroever van de Seine.

De bogen die zijn versierd met talloze beelden van groteske figuren en waterspuwers. Naar verluidt verbeelden de figuren riviergoden, maar er wordt ook gedacht dat het humoristische voorstellingen zijn van gewone mensen die vaak bij de brug rondhingen. De waterspuwers zijn het beste van onderaf te zien, wanneer je onder de bogen doorvaart. Stap aan boord van een rondvaartboot voor een tochtje over de Seine en maak van de gelegenheid gebruik om ze van dichtbij te bewonderen.

Wandel over de brug en geniet van het schitterende uitzicht op het Louvre en de Tuilerieën en op het oude warenhuis La Samaritaine. Op het punt waar de brug het Île de la Cité bereikt, zie je een bronzen ruiterstandbeeld van Hendrik lV. Dit beeld is een replica van een standbeeld dat ten tijde van de Franse Revolutie werd vernield. In het kleine park Square du Vert-Galant in het centrum kun je genieten van een meegebrachte picknick of gewoon even uitrusten.

Pont Neuf overbrugt de Seine, in het centrum van Parijs, en leidt naar het Île de la Cité, waar de Notre-Dame staat. Het dichtstbijzijnde metrostation is Pont Neuf, op de rechteroever van de Seine.

Populaire hotels vlak bij Pont Neuf

OKKO Hotels Paris Gare de l'Est
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est
4 out of 5
30 A rue d'Alsace, Paris, 75010
De prijs is € 153 per nacht van 23 apr. tot 24 apr.
€ 153
per nacht
23 apr. - 24 apr.
Verblijf bij dit 4-sterrenhotel in Parijs. Geniet van gratis wifi, ontbijt en een fitnesscentrum. Onze gasten zijn in hun beoordelingen erg te spreken over het ...
8,8/10 Excellent! (1.003 beoordelingen)
"Wat een heerlijk hotel, met vriendelijk personeel, ideaal gelegen (5 min. van Gare du Nord en naast Gare de l'Est, en de metro). Maar ook kwartiertje wandelen naar Montmartre en de Sacré Coeur). Hotelkamer heerlijk. Ja, er werd gewerkt aan en op het station, maar raam dicht en je hoorde niks. Kamer ..."

Beoordeeld op 29 apr. 2022

OKKO Hotels Paris Gare de l'Est
Le Grand Quartier
Le Grand Quartier
4 out of 5
15 rue de Nancy, Paris, 75010
De prijs is € 171 per nacht van 16 apr. tot 17 apr.
€ 171
per nacht
16 apr. - 17 apr.
Kies voor een 4-sterrenverblijf in Parijs bij dit hotel voor families. Geniet van gratis wifi, een dakterras en ontbijt. De populaire attracties Musée du Louvre ...
9,2/10 Wonderful! (276 beoordelingen)
"Min datter og jeg var af sted. Virkelig rene pæne værelser, vores kiggede mod haven. Vi kunne gå til Louvre Museum og det tog en halv time ca på ca 2.6 km. Vi gik også mod notre dame, men tog metroen videre til andre steder. Der var metro stationer tæt på vores hotel, og små cafeer og bager butikker ..."

Beoordeeld op 19 mrt. 2023

Le Grand Quartier
Hôtel Michelet Odeon
Hôtel Michelet Odeon
2 out of 5
6 place de l'Odeon, Paris, 75006
De prijs is € 198 per nacht van 2 apr. tot 3 apr.
€ 198
per nacht
2 apr. - 3 apr.
Verblijf bij dit hotel voor zakenreizigers in Parijs. Geniet van gratis wifi, ontbijt en een 24-uurs receptie. Onze gasten zijn in hun beoordelingen erg positief ...
8,2/10 Very Good! (743 beoordelingen)
"Dicht in het centrum"

Beoordeeld op 24 apr. 2022

Hôtel Michelet Odeon
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Populaire plekken om te bezoeken


Beste hotelaanbiedingen in Pont Neuf