Hotel de Ville

Hotel de Ville toont historisch erfgoed en historische architectuur
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Dit magnifieke stadhuis is een bouwkundige triomf en is gelegen te midden van de rijke geschiedenis van de stad is .

Op de voorgevel van het Hôtel de Ville zie je gedetailleerd bewerkte standbeelden en in het midden staat een donkere, indrukwekkende klokkentoren. Binnen in het gebouw hangen weelderige kroonluchters. Neem even de tijd om de schitterend beschilderde plafonds en werken van enkele van de beroemdste kunstenaars van Frankrijk te bewonderen.

Het Hôtel de Ville werd in de 16e eeuw gebouwd in opdracht van Koning François, maar werd tijdens de Commune van Parijs in 1871 grotendeels verwoest. Kort daarna werd het gebouw door de architecten Théodore Ballu en Édouard Deperthes gerestaureerd en werd het voorzien van stijlelementen uit de neorenaissance. Dit opvallende gebouw doet tegenwoordig dienst als zetel van het stadsbestuur en als ruimte voor tentoonstellingen.

Ga op het plein voor het gebouw staan en bewonder de lange voorgevel. Aan de crèmekleurige buitenkant zie je rijen vensters met vierkante ruiten boven gewelfde ingangen. Als je iets dichterbij gaat staan, kun je de 108 beelden goed zien. Deze beelden zijn voorstellingen van illustere Parijzenaars uit het verleden. Hierboven bevindt zich de opvallende, zwarte klokkentoren. Neem even de tijd om de diverse vrouwenfiguren te bestuderen die rond de klok zijn gepositioneerd en die de rivier de Seine en Parijs als stad symboliseren.

Eenmaal binnen in het stadhuis kom je via een brede, zwierige trap in de danszaal. Deze zaal is een replica van de Spiegelzaal in het Kasteel van Versailles en wordt verlicht door prachtige kristallen kroonluchters. Breng een bezoek aan een van de tentoonstellingen die het hele jaar door worden gehouden en waarin zowel nationale als internationale kunst is te zien. Bij de ontvangstbalie kun je vragen welke tentoonstelling samenvalt met je bezoek.

Het Hôtel de Ville ligt in het centrum van Parijs, vlakbij de oever van de Seine. Je kunt er vanuit je hotel naar toe wandelen of de metro nemen. Je betaalt een bescheiden toegangsprijs voor het gebouw. Je kunt vooraf een rondleiding met een gids boeken. Op het plein voor het Hôtel de Ville ligt in de winter een ijsbaan en in de zomer een kunstmatig strand, dat zich perfect leent voor een potje volleybal of voetbal.

Plan een reis om Hotel de Ville te zien

Grand Hotel Leveque
Hotel Oratio
Hôtel MARAIS HÔme
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.