Place du Trocadéro

Place du Trocadéro
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Geniet van een prachtig uitzicht over de Eiffeltoren, bezoek musea en wandel door een siertuin op een plein dat de Slag van Trocadéro herdenkt.

Place du Trocadéro is een populair openbaar plein op een heuvel aan de oostelijke oever van de Seine. Mensenmassa’s verzamelen op Place du Trocadéro en bewonderen er het uitzicht over de iconische Eiffeltoren. Een aquarium en een pittoreske tuin met een oogverblindend waterspel dragen hier bij aan het vermaak. Kom meer te weten over de Franse geschiedenis in de vele musea die zich in de zalen van een paleisgebouw bevinden.

Op de top van de heuvel ligt een betegeld terras dat dient als een favoriet uitkijkpunt bij honderden toeristen die er komen om foto’s te maken. Merk op hoe de Eiffeltoren hoog boven alles uitsteekt. Links van de toren kun je de vergulde koepel van het militaire complex Les Invalides zien. Verkopers trekken elke ochtend naar het terras en verkopen er kunstwerken en miniatuurmodellen van de toren.

Aan de achterkant van het terras staat een neoklassiek monument met twee vleugels: het Palais de Chaillot. Het werd gebouwd voor de Exposition Internationale van 1937 en herbergt musea en het Théâtre National de Chaillot. Bekijk antropologische artefacten in het Musée de l'Homme en architecturale modellen, muurschilderingen en glas-in-loodramen in de Cité de l'architecture et du patrimoine. Buiten vind je de standbeelden La Femme van Daniel Bacqué en L'homme van Pierre Traverse en muuropschriften van citaten van dichter Paul Valéry.

Loop de trap af van het terras naar de tuin van Jardins du Trocadéro en zijn centrale fontein. Vanop de grasbermen kun je toekijken er vanuit kanonnen en fonteinen water in de vijver terechtkomt. Beelden van Franse kunstenaars, zoals Paul Jouve en Georges Guyot, omringen de vijver. Tijdens de zomermaanden vinden hier licht- en watershows plaats.

De aan weerszijden van de centrale tuin aangelegde gazons zijn ideale plekken voor een picknick. Draaimolens bieden entertainment voor kinderen. In het Aquarium van Parijs, CineAqua, kun je haaien en tropische vissoorten bewonderen.

Het plein is eenvoudig te bereiken vanaf metrostation Trocadéro. Pont d'Iéna ligt over de Seine en verbindt de tuinen met de Eiffeltoren.

De openingstijden van het aquarium, de musea en het theatergebouw op Place du Trocadéro variëren. Kijk op de officiële websites van de verschillende bezienswaardigheden voor meer informatie.

Plan een reis om Place du Trocadéro te zien

Le Royal Monceau - Raffles Paris
Hôtel L'Échiquier Opéra Paris - MGallery
Le Cinq Codet
Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.