Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Tsjechië
Reisgids

Maak in dit Midden-Europese land kennis met prachtige middeleeuwse bouwwerken, wereldberoemde moderne kunstwerken en literaire tradities.

Tsjechië is een land vol fascinerende contrasten met mooie, middeleeuwse steden en een eigentijdse, artistieke cultuur. In de hoofdstad Praag is deze combinatie van oud en nieuw goed te zien. Je treft de 20e-eeuwse literatuur van Franz Kafka en architectuur van Frank Gehry naast 14e-eeuwse kathedralen en smalle, geplaveide steegjes. Breng ook een bezoek aan kleinere middeleeuwse, Tsjechische stadjes met kenmerken van de hectische en creatieve 20e eeuw.

De middeleeuwse Oude Stad van Praag is een van de populairste trekpleisters van Europa. Met de uitgestrekt Karelsbrug uit de 14e eeuw, het werkende Astronomisch Uurwerk uit 1410 en de op een heuvel gelegen Burcht van Praag die vanuit de hele stad te zien is, lijkt het alsof Praag eeuwenlang onaangetast is gebleven. In het oude stadje Český Krumlov heerst een gelijksoortige sfeer. De architectuur en opzet van dit stadje, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zijn vrijwel gelijk gebleven sinds de middeleeuwen.

Naast de eeuwenoude bouwwerken in Tsjechië zijn ook kenmerken uit de dynamische 20e eeuw te ontdekken. Langs de rivieroever van Praag staat een van de meest experimentele gebouwen van de modernistische architect Frank Gehry, het welvende Dansende Huis.

Tijdens een bezoek aan Brno kun je een opvallend voorbeeld van architectuur uit de jaren 20 bezichtigen: de hoekige Villa Tugendhat. Kasteel Konopiště, gelegen ten zuiden van Praag, is een van de mooiste voorbeelden waarin oud en nieuw samenkomen. De aartshertog Franz Ferdinand woonde ooit in dit kasteel Gedurende de Duitse bezetting diende het gebouw als hoofdkwartier van de SS.

Naast kunst en architectuur staat Tsjechië ook bekend als een land met veel recreatiemogelijkheden. Karlovy Vary, ook wel Karlsbad, is een van de grootste kuuroorden van Europa met verschillende warmwaterbronnen en vele mooie hotels. Kom tot rust in kuurcentra waar ooit ook beroemdheden als Goethe en Beethoven te gast waren. Breng ook een bezoek aan Plzeň, de stad waar ooit de pils werd uitgevonden. Volg een rondleiding in de brouwerij waar nog steeds de allereerste pils ooit wordt gebrouwen, de Pilsner Urquell, en geniet van een pilsje rechtstreeks uit het vat.

Praag is bereikbaar per trein of vliegtuig vanuit de meeste grote Europese steden. Het is alsof je aankomt in een andere tijd tussen alle middeleeuwse architectuur en modernistische kunst.

Populaire steden in Tsjechië

Praag bevat straten, een stad en historische architectuur
Praag
Staat bekend om Historisch, Kasteel en Romantisch

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Petřín-heuvel
 • Letna-park
 • Koninklijke Route
Brno toont een stad
Brno
Staat bekend om Historisch, Kasteel en Kathedraal

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Spielberg
 • Villa Tugendhat
 • Kathedraal van St. Petrus en St. Paulus - Katedrala sv Petra a Pavla
Cesky Krumlov toont een stad en een rivier of beek
Cesky Krumlov
Staat bekend om Historisch, Kasteel en River View

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Kasteel van Český Krumlov
 • Sint-Vituskerk
 • Church of St Jošt
Ceske Budejovice toont een stad en een plein
Ceske Budejovice
Staat bekend om Historisch, Bier en Festival

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Kameralni Budova Se Solnici
 • Piarist Square

Tsjechië

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: