Topactiviteiten in Praag

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Karelsbrug bevat een brug, een stad en een rivier of beek

De mooiste activiteiten in historisch Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag is een prachtige historische stad. De knusse binnenstad kenmerkt zich door gezellige straatjes, geplaveid met kasseien, zoals in veel oude Europese steden. Daarnaast vind je er tal van historische bouwwerken en plekken. Op het Oude Stadsplein vind je bijvoorbeeld de mooie Sint-Nicolaaskerk en het stadhuis. In het noorden van de stad vind je bovendien de oude Joodse wijk, met de kleurige Oudnieuwe Synagoge. In Praag is dus van alles te zien en beleven. En tussen alles door kun je genieten van de specialiteit van de stad: bier in alle soorten en maten.

Sightseeing in Praag

Tsjechië ligt in het hart van Europa. Een vlucht naar Praag is dan ook relatief kort. Hierdoor kun je na aankomst in de Tsjechische hoofdstad meteen fris en fruitig op ontdekkingstocht. De makkelijkste manier om de stad te verkennen is met een hop-on, hop-off bustour, die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag brengt. Zo kom je langs het Astronomisch uurwerk, het kasteel de Praagse burcht en de rivier de Moldau. Schroom ook niet om mee te gaan op een van de boottochten op deze rivier en bewonder het Nationaal Theater, de Karelsbrug en de gotische toren van de Sint-Vituskathedraal vanaf het water. Het historische Praag is daarnaast relatief klein, waardoor je het stadscentrum ook gemakkelijk lopend kunt verkennen. Al wandelend door de pittoreske straatjes waan je jezelf voor even in de middeleeuwen. Het is zelfs mogelijk deze straatjes te ontdekken in een oude paardenkoets.

Eten en drinken in Praag

Praag is misschien wel de bierstad van Europa. In de Tsjechische hoofdstad wordt ontzettend veel bier geconsumeerd. Leuk is dan ook om op een bierfiets in Praag met onbeperkte premiumpils te stappen, en zo de stad te leren kennen. Terwijl je van een pilsje geniet, doe je het centrum van de oude Boheemse stad aan. Hier kun je uitstappen bij de verschillende leuke restaurants en cafés, die de stad rijk is. Geniet van de Tsjechische keuken, terwijl er een historische of folkloristische show wordt opgevoerd. De Tsjechische menukaart staat boordevol heerlijke vleesgerechten. Gerechten die je zeker niet mag overslaan tijdens je verblijf, zijn onder meer de lekkere svíčková-steak en de zogenaamde pečená kachna, een geroosterde eend.

Dingen om te doen in Praag

Naast de historische bezienswaardigheden en een buitengewone gastronomie, heeft Praag nog veel meer te bieden. Een leuke bezigheid is om de Blacklight-theatershow te bezoeken. Een show vol felle kleuren en optische illusies in het Theatre Broadway. Op loopafstand vind je ook wassenbeeldenmuseum Grévin Prague, waar je een leuke tijd kunt hebben. Een bezoek brengen aan een opera van bijvoorbeeld componist Mozart in het National Marionette Theatre is daarnaast een echte aanrader. De voorstelling wordt uitgevoerd door marionetten, wat zorgt voor een unieke beleving. Je kunt ook op een excursie nabij Praag, en wel naar het middeleeuwse Kasteel Karlstein en het omliggende dorp. Je wordt voor dit dagje weg opgepikt bij je hotel in Praag. Deze is te gebruiken als uitvalsbasis voor de verschillende, leuke activiteiten in en nabij Praag.

Topactiviteiten die je kan doen in Praag


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten

Cruises & rondvaarten

Alle 3 activiteiten bekijken

Eten, drinken & uitgaan

Alle 4 activiteiten bekijken

Tours & daguitstapjes

Alle 7 activiteiten bekijken

Populaire plekken om te bezoeken in Praag

Buurten van Praag

Steden in de buurt van Praag