Goedkope vluchten naar Praag

Voordeligste vluchten naar Praag

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 22 voor enkele vluchten en € 20 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Ryanair
Ryanair
Brussels Airlines
Swiss International Air Lines
Lufthansa
Brussels Airlines
Austrian Airlines
Lufthansa
Swiss International Air Lines
Austrian Airlines

Over Praag

Het mysterieuze Praag is een stad waar je dagen doorheen kunt dwalen, zonder ooit uitgekeken te raken. Deze eeuwenoude stad staat vol prachtige gebouwen, van gotisch tot art nouveau en zelfs kubistisch. Bewonder het Oudestadsplein met een van de grootste publiekstrekkers van Praag: het Astronomisch Uurwerk. Loop over de brede en indrukwekkende Karelsbrug, die de oude stad verbindt met de wijk Malá Strana. Deze brug over de Moldau is het symbool van de stad geworden en is overdag het terrein van kunstenaars en verkopers. Het Kasteel van Praag op de heuvel Hradčany is het grootste ter wereld. Op het terrein van dit complex, bestaande uit meerdere paleizen, tuinen en binnentuinen, vind je onder andere de Sint-Vituskathedraal. Ook moderne architectuur is alom aanwezig, zoals het Dansende huis, een kantoorgebouw dat lijkt te draaien wanneer je ernaar kijkt. Proef ook zeker de pilsener waar de stad zo bekend om staat en echte Tsjechische knoedels.

Vliegen naar Praag

Op ongeveer 18 kilometer ten westen van de stad ligt de Luchthaven Praag Václav Havel (PRG), de grootste luchthaven van Tsjechië. Vanaf de Luchthaven Brussel (BRU) vertrekken er elke dag een of meerdere directe vluchten naar Praag. Je kunt hier ook met goedkope touroperators vliegen. Op de Vliegbasis Eindhoven (EIN) worden er meerdere keren per week directe vluchten verzorgd door een goedkope touroperator. Ook op de Luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS) kun je kiezen uit meerdere directe vluchten. Verder bieden de Luchthaven Düsseldorf (DUS), de Luchthaven Keulen-Bonn (CGN) en de Luchthaven Luxemburg (LUX) directe vluchten aan naar Praag. Alle vluchten duren rond de anderhalf uur, vaak zelfs iets korter.

Voorzieningen op de luchthaven van Praag

De Luchthaven van Praag heeft een breed aanbod aan winkels en restaurants, waarvan een aantal 24 uur per dag geopend zijn. Op het vliegveld zijn er verder ook voldoende geldautomaten en geldwisselkantoren te vinden, waar je je euro´s kunt omwisselen voor Tsjechische kronen. In het alleen voor passagiers toegankelijke gedeelte van Terminal 1 zit het Rest & Fun Center, waar je onder andere een internetcafé, lounge en zelfs hotelkamers tot je beschikking hebt. Daarnaast zijn er op het vliegveld nog verschillende andere hotels met drie of vier sterren, die vooral op zakelijke reizigers zijn gericht. Er zijn ook verschillende speelhoeken voor kinderen te vinden en er is zelfs een museum. Als je meer te weten wilt komen over het reilen en zeilen op een vliegveld, dan kun je een heuse tour volgen waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt. Verder kun je op het hele vliegveld van gratis wifi gebruikmaken.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Praag

Als je een auto huurt op de luchthaven, dan is het nog circa 30 minuten rijden naar het centrum van Praag. Als je van plan bent om met het openbaar vervoer te gaan, dan kun je gebruikmaken van een directe busverbinding naar het centrale treinstation van Praag. Deze rit duurt circa 30 minuten. Je kunt ook een bus nemen naar een station van metrolijn A of station van metrolijn B, beide busritten duren circa 15 minuten.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.be regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Praag, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.be staat voor al je vragen en opmerkingen van 8 tot 20u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Praag op Expedia.be boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Praag

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 22 voor enkele vluchten en € 20 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er gelden extra voorwaarden.

Ryanair
Ryanair