Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Super autodeals in Praag

Alle huurauto’s in Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag weet jaarlijks vele bezoekers te trekken met haar onnavolgbare schoonheid. Aan de Moldau strekt zich een fraai historisch centrum voor je uit met een weelde aan torens en gevarieerde architectuur. Staré Město is de oudste wijk met in het hart het fraaie plein Staroměstské Náměstí, waar het wereldberoemde Astronomische Uurwerk van Praag te zien is. Op steenworp afstand ligt de Karelsbrug, maar eigenlijk kun je in deze stad elke willekeurige kant oplopen voor mooie bezienswaardigheden.

Een geschikte auto voor Praag

In een grote stad als Praag kun je je in het centrum vaak het beste met het openbaar vervoer verplaatsen. Je bespaart hiermee als snel tijd en geld. Wil je echter ook plekken buiten de Tsjechische hoofdstad ontdekken, dan is een huurauto een goede keus. Als je met het vliegtuig aankomt, kun je direct op de luchthaven een auto ophalen als je vooraf een huurauto hebt gereserveerd via Expedia. Er zijn ook verschillende ophaallocaties in het stadscentrum te vinden, met name geconcentreerd in en rond het district Praag 1. Geef op de zoekpagina de periode op waarin je een auto wilt huren en klik op Geavanceerde opties. Hier kun je aangeven of je auto moet zijn uitgerust met extra voorzieningen, zoals kinderzitjes of een navigatiesysteem. Als je vervolgens op de zoekknop klikt, krijg je een overzicht met het aanbod beschikbare auto's dat je verder kunt verfijnen. Geef bijvoorbeeld aan wat voor autotype je zoekt en stel een prijslimiet in. Op de kaartweergave links boven in het scherm kun je in een oogopslag alle ophaal- en inleverlocaties in de stad zien. Zoek een geschikte wagen uit en plan alvast uitstapjes, bijvoorbeeld naar het voormalige concentratiekamp Theresienstadt op ongeveer een uur rijden of naar Kutná Hora om het fascinerende Ossuarium van Sedlec te bezichtigen.

Autorijden in Praag

Als je de weg op gaat in Tsjechie zijn er een aantal regels die afwijken van de Belgische verkeersregels. Zo mag je in het geheel geen alcohol drinken als je de weg op gaat. Verder is een belangrijk verschil dat verkeer dat een rotonde wil oprijden voorrang heeft op verkeer dat reeds op de rotonde rijdt, tenzij dit anders is aangegeven met een stopbord. Voorts is voor snelwegen een tolvignet vereist. Controleer of deze is inbegrepen als je een auto huurt of dat je deze zelf moet kopen. Tot slot is de stad Praag ingedeeld in verschillende parkeerzones. In bepaalde delen mogen alleen bewoners parkeren. Controleer of je accommodatie een parkeerplek heeft om kosten te besparen.

Ontdek Praag

Ontdek Praag met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.