Begin van hoofdinhoud
Gratis annulering
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

De Tsjechische hoofdstad Praag weet jaarlijks vele bezoekers te trekken met haar onnavolgbare schoonheid. Aan de Moldau strekt zich een fraai historisch centrum voor je uit met een weelde aan torens en gevarieerde architectuur. Staré Město is de oudste wijk met in het hart het fraaie plein Staroměstské Náměstí, waar het wereldberoemde Astronomische Uurwerk van Praag te zien is. Op steenworp afstand ligt de Karelsbrug, maar eigenlijk kun je in deze stad elke willekeurige kant oplopen voor mooie bezienswaardigheden.

Een geschikte auto voor Praag

In een grote stad als Praag kun je je in het centrum vaak het beste met het openbaar vervoer verplaatsen. Je bespaart hiermee als snel tijd en geld. Wil je echter ook plekken buiten de Tsjechische hoofdstad ontdekken, dan is een huurauto een goede keus. Als je met het vliegtuig aankomt, kun je direct op de luchthaven een auto ophalen als je vooraf een huurauto hebt gereserveerd via Expedia. Er zijn ook verschillende ophaallocaties in het stadscentrum te vinden, met name geconcentreerd in en rond het district Praag 1. Geef op de zoekpagina de periode op waarin je een auto wilt huren en klik op Geavanceerde opties. Hier kun je aangeven of je auto moet zijn uitgerust met extra voorzieningen, zoals kinderzitjes of een navigatiesysteem. Als je vervolgens op de zoekknop klikt, krijg je een overzicht met het aanbod beschikbare auto's dat je verder kunt verfijnen. Geef bijvoorbeeld aan wat voor autotype je zoekt en stel een prijslimiet in. Op de kaartweergave links boven in het scherm kun je in een oogopslag alle ophaal- en inleverlocaties in de stad zien. Zoek een geschikte wagen uit en plan alvast uitstapjes, bijvoorbeeld naar het voormalige concentratiekamp Theresienstadt op ongeveer een uur rijden of naar Kutná Hora om het fascinerende Ossuarium van Sedlec te bezichtigen.

Autorijden in Praag

Als je de weg op gaat in Tsjechie zijn er een aantal regels die afwijken van de Belgische verkeersregels. Zo mag je in het geheel geen alcohol drinken als je de weg op gaat. Verder is een belangrijk verschil dat verkeer dat een rotonde wil oprijden voorrang heeft op verkeer dat reeds op de rotonde rijdt, tenzij dit anders is aangegeven met een stopbord. Voorts is voor snelwegen een tolvignet vereist. Controleer of deze is inbegrepen als je een auto huurt of dat je deze zelf moet kopen. Tot slot is de stad Praag ingedeeld in verschillende parkeerzones. In bepaalde delen mogen alleen bewoners parkeren. Controleer of je accommodatie een parkeerplek heeft om kosten te besparen.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Praag

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Praag?

In de afgelopen 7 dagen was de laagste prijs voor het huren van een auto in Praag.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een wagen in Praag?

Gemiddeld kost het huren van een wagen in Praag .

Waarom zou ik een huurauto bij Expedia boeken?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en de optie kiezen die het best bij jou past. Er zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten aan het boeken van een huurauto bij Expedia verbonden.

Hoe kan ik een huurwagen bij Expedia boeken?

Bij Expedia kun je huurwagens zowel online als telefonisch boeken. Je hebt mogelijk de optie om nu te reserveren en gelijk te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan op je account of maak een account aan op de betalingspagina om Expedia Rewards-punten voor het huren van je auto te verzamelen.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik een huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen kom je in aanmerking voor volledige restitutie, ongeacht wanneer je de boeking bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor een restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor een restitutie, dien je de boeking minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je de vooruitbetaalde huurwagen eerder terugbrengt, ontvang je geen restitutie voor het ongebruikte deel van de huurperiode.

Hoe kan ik mijn autoboeking via Expedia annuleren?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om voor volledige restitutie in aanmerking te komen. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de wagen het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Praag?

Als je de auto vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je uit verschillende autotypes kunt kiezen. Ook kun je van tevoren de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten vergelijken en kiezen wat het best bij je past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Je hoeft dan bovendien na aankomst niet meer naar een geschikte aanbieder te zoeken of aan de balie de voorwaarden en bepalingen door te lezen. Dat scheelt je een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best voor mijn huurwagen kiezen?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurwagen verkennen.

Is het nodig mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel je bij sommige autoverhuurbedrijven met een betaalpas kunt betalen, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard voor betaling van de borg te overleggen. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient degene die de auto bestuurt een geldige creditcard voor betaling van de volledige kosten te overleggen. Het autoverhuurbedrijf zet op je creditcard ook een bedrag ter hoogte van de borg voor de huurauto vast.

Waar dien ik op letten bij het huren van een wagen?

Let er bij het ophalen van je huurwagen op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Praag?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en op verschillende locaties in het stadscentrum.

Ontdek Praag

Ontdek Praag met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.