Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

JosefovPraag

Zes indrukwekkende synagoges rijzen boven het centrum van dit vroegere joodse getto waar Franz Kafka ooit heeft gewoond er waar vandaag veel concerten worden georganiseerd.

De geschiedenis van Josefov, de joodse wijk in Praag, gaat terug tot de 10e eeuw, zodat hier heel wat te ontdekken valt. Kom meer te weten over joodse gewoonten en tradities, zie waar de bekende schrijver Franz Kafka ooit rondwandelde en ontdek waarom de wijk niet werd vernietigd tijdens de nazibezetting.

Josefov is omringd door de Oude Stad en werd een getto omdat vele joden er zich na de eerste pogrom vestigden. Na eeuwen van verandering werd een groot deel van het getto vernietigd tijdens de herontwikkeling van Praag aan het begin van de 20e eeuw.

Tegenwoordig maken de tentoonstellingen en locaties van de belangrijkste gebouwen in de wijk deel uit van het Joods Museum. Dit museum omvat onder andere de zes synagoges, het Joods Raadhuis, de Oude Joodse Begraafplaats en de Ceremoniehal, een vroeger mortuarium.

Bezoek de verschillende tentoonstellingen om meer te leren over de mensen die het getto hebben veranderd en ontwikkeld. Ontdek de zes overblijvende synagoges, joodse gebeds- en gemeenschapshuizen. Een daarvan is de Oudnieuwe Synagoge, de oudste synagoge van Europa die nog in gebruik is. De Spaanse Synagoge is nu een populaire locatie voor concerten.

Een bezoek aan Josefov is een ontroerende belevenis voor vele mensen. Tijdens de nazibezetting werden de gebouwen gespaard omdat Adolf Hitler hier een 'museum van een uitgestorven ras' wilde oprichten.

De joodse wijk ligt in een vrij klein gebied, zodat je de verschillende bezienswaardigheden gemakkelijk te voet kunt bezichtigen. Je kunt hier ook vlot een rondleiding boeken bij een van de toeristische diensten in de buurt. Bij sommige rondleidingen is de toegang tot enkele belangrijke attracties in Josefov inbegrepen. De gidsen in Josefov hebben allemaal verschillende achtergronden en vertellen elk een eigen, uniek verhaal over de joden in Praag.

De joodse wijk is vlot bereikbaar te voet vanaf de Oude Stad of per tram en metro vanaf andere wijken. De museumtentoonstellingen zijn gesloten op zaterdagen en joodse feestdagen en sluiten vroeger in de winter.


Populaire plekken om te bezoeken in Josefov

Topactiviteiten die je kan doen in Josefov


Tophotels in Josefov

Four Seasons Hotel Prague
Four Seasons Hotel Prague
5 out of 5
Veleslavinova 2a, Praag
De prijs is € 374 per nacht van 21 mrt. tot 22 mrt.

Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Karelsuniversiteit en Oude stadsbrugtoren. Ook Karelsbrug en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. ...

4.8/5Exceptional! (475 beoordelingen)
Super location and well maintained hotel

"Top hotel, only they had only one flacon for two with showergel and shampoo. Also the next day they didn't put new ones. We made a complaint and we got plenty of gel and shampoo the last day we left. For a hotel of this standing and price you don't expect that they are so cheap with this.."…"

Beoordeeld op 18 feb. 2019

Four Seasons Hotel Prague
Golden Prague Rooms
Golden Prague Rooms
4 out of 5
Elisky Krasnohorske 4, Praag, Czech Republic
De prijs is € 32 per nacht van 13 mrt. tot 14 mrt.

Dit appartement ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Pařížská, Oude Stadsplein en Oude Joodse Begraafplaats. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Týnkerk ...

4.2/5Excellent! (192 beoordelingen)

"Very central located rooms. It is very clean and all staff is ver helpfull."…"

Beoordeeld op 20 jul. 2020

Golden Prague Rooms
The President
The President
5 out of 5
Namesti Curieovych 100, Praag
Prijzen ophalen

Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen van Pařížská, Oude Stadsplein en Astronomisch Uurwerk van Praag. Ook Oude Joodse Begraafplaats en Týnkerk ...

4.2/5Very Good! (996 beoordelingen)

"Prima hotel, jammer dat het mooie zwembad pas om 10:00 uur open gaat."…"

Beoordeeld op 16 dec. 2019

The President
Hotel Maximilian
Hotel Maximilian
5 out of 5
Hastalska 14, Praag
De prijs is € 126 per nacht van 7 mrt. tot 8 mrt.

Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen van Oude Stadsplein en Astronomisch Uurwerk van Praag. Ook Letna-park en Karelsbrug liggen op 2 km afstand. ...

4.7/5Exceptional! (994 beoordelingen)

"Prachtige atmosfeer en ligging vh. hotel, 👍👍😊, schitterend design , ook in de kamers. De klimatisering vd. kamer werkte niet naar behoren, geen koeling mogelijk. Het hotelpersoneel was supervriendelijk, en efficient. Geen moeite was hen teveel!👍👍👍🙂"…"

Beoordeeld op 15 okt. 2019

Hotel Maximilian
Hotel Residence Agnes
Hotel Residence Agnes
4 out of 5
Hastalska 19, Praag
Prijzen ophalen

Dit hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen van Klooster van Sint Agnes, Oude Stadsplein en Astronomisch Uurwerk van Praag. Ook Winkelcentrum Palladium ...

5/5Exceptional! (559 beoordelingen)
Een aanrader

"Goede ligging, fantastisch personeel. Heel hulpvaardig en attent. Je wordt hier echt behandeld als een prinses."…"

Beoordeeld op 29 feb. 2020

Hotel Residence Agnes
Gold Art Apartments
Gold Art Apartments
3 out of 5
9 U Sv. Ducha, Praag, Hlavní mesto Praha
De prijs is € 72 per nacht van 7 mrt. tot 8 mrt.

Dit aparthotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Pařížská, Oude Stadsplein en Oude Joodse Begraafplaats. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Týnkerk ...

4.5/5Wonderful! (72 beoordelingen)

": very good located. you can reach everything by foot. Price was ok. Apartment looked very nice and new. has a good size. -: no parking space available if you loose the keycard or you leave it in the apartment you have to pay 40€ Wifi did not work. not enough toilet paper. my visit was in corona ..."…"

Beoordeeld op 19 jun. 2020

Gold Art Apartments
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Andere wijken in PraagJosefov

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: