Vakantie in Praag

Oude kastelen, prachtige bruggen en honderden kerktorens beheersen de historische skyline van Praag, een stad als in een sprookje.

De Tsjechische hoofdstad is meer dan 1100 jaar oud en de geschiedenis is nog steeds erg zichtbaar in haar architectuur en cultuur. Praag is beroemd om haar romantische, historische gebouwen uit de Middeleeuwen, zoals de grote kastelen, rijkelijk versierde kerken en charmante bruggen.

Praag, of 'Praha' in het Tsjechisch, was ooit de hoofdstad van het Heilige Roomse Rijk en van Tsjecho-Slowakije. In 1989 bevrijdden de inwoners van Praag en Tsjechië zich van het communistische Sovjetregime en een paar jaar later splitsten ze zich af van Slowakije. Nu is Praag de hoofdstad van Tsjechië en Bohemen en heeft ze 1,3 miljoen inwoners. Veel inwoners van Praag spreken geen Engels, maar de meeste gidsen spreken wel Engels of Duits.

Maak een wandeling van een paar uur door Praag en ontdek de verschillende architectuurstijlen: renaissance, gotiek, barok, art nouveau en modernisme. Drie van deze stijlen zijn gecombineerd in slechts één monument: de Týnkerk (Týnský Chrám). Het beroemdste moderne gebouw in Praag is het Dansende Huis (Tančící Dům).

Gebruik de Karelsbrug (Karlův Most), de mooiste, oudste en bekendste brug in Praag om de verschillende bezienswaardigheden aan beide oevers van de rivier de Moldau te bezichtigen. De Moldau scheidt de historische Oude Stad (Staré Město) van een andere belangrijke Praagse wijk, Malá Strana, waar je het gigantische paleizencomplex de Praagse burcht (Pražský Hrad) vindt.

Bezoek het prachtige park en de eeuwenoude, versterkte omwalling van Vyšehrad, Tsjechisch voor 'hoge burcht', en geniet van het uitzicht op de torens van de talrijke kerken in Praag, zoals de Sint-Vituskathedraal (Katedrála Sv. Víta). Ontdek de bijzondere collectie grafzerken in de Joodse Begraafplaats en de middeleeuwse expositie in de Kruittoren (Prašná Brána).

In de zomer is het lekker warm in Praag en in de winter is de stad koud, maar extra mooi en gezellig wanneer de sneeuw de historische gebouwen bedekt. Praag is een prachtige stad om te bezoeken op elk moment van het jaar. Je vindt er heerlijke lokale gerechten en gebak en goedkoop Tsjechisch pilsbier.

Beklim een van de vele uitzichtpunten en ontdek waarom Praag de 'stad van de honderd torens' wordt genoemd. Samen met de middeleeuwse omwallingen en terracottadaken met schoorstenen schetsen de kerktorens een sprookjesachtig beeld van deze historische Centraal-Europese stad. Voeg hier nog de schitterende kunst en het bruisende nachtleven aan toe en je begrijpt meteen waarom Praag zo'n populaire reisbestemming is.


Stadsgids van Praag


Hotelaanbiedingen Praag

Bekijk alle hotels in Praag
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Praag

Bekijk alle pakketten naar Praag

Topdeals op vliegtickets naar Praag

Toon alle vluchten naar Praag

Boek je vakantie naar Praag