De stad Brno ligt in het oosten van Tsjechië en is de tweede grootste stad van het land. De stad heeft een lange geschiedenis, wat deels te zien is in het goed geconserveerde historische centrum. Brno is echter ook heel modern, en heeft met zijn grote universiteit en vele restaurants en barretjes een levendige uitstraling.

Vind een vlucht naar Brno

Er is een vliegveld aanwezig in Brno; het Brno-Tuřany Airport (BRQ), wat op zeven kilometer van de stad ligt. Vanuit België vertrekken er geen directe vluchten naar dit vliegveld. De meest voorkomende route is om naar Brno te vliegen via Munich Airport (MUC) in München. Je vertrekt dan vanaf Brussels Airport (BRU). Een vlucht naar Brno duurt ongeveer 4,5 uur en er gaan enkele vluchten per week. Je kunt naar de meest geschikte vlucht zoeken door bestemmingen te selecteren.

Je kunt een hotel in Brno boeken om op een ontspannen manier deze interessante stad te verkennen. Een van de interessantste bezienswaardigheden is Villa Tugendhat. Deze villa komt uit de jaren '30 en wordt als een meesterwerk van de modernistische architectuur beschouwd. Vergeet ook het indrukwekkende oude theater Mahenovo divadlo niet.

Als je de stad volledig verkend hebt, kun je ervoor kiezen om een auto te huren in Brno om de mooie omgeving te ontdekken. Brno ligt aan de Svitava en Svratka rivieren in een bergachtig gebied en de omgeving staat dan ook bekend om zijn natuurschoon. Hier kun je wandelen, in een bootje varen, vissen of heerlijk relaxen.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Brno

Door zijn bruisende sfeer is Brno uitermate geschikt voor een culturele stedentrip. Er zijn vele interessante bezienswaardigheden, zoals de imposante Petrus en Paulus-kathedraal. Probeer ook een heerlijke Mramorovy Dort in de koffie- en theehuizen.

In Brno kun je ook goed winkelen, vooral in het gebied rondom de pleinen van Náměstí Svobody en Zelný Trh. Vrijwel alle internationale merken zijn te vinden in de stad en daarnaast zijn er ook veel Tsjechische merken.