Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Natuurhistorisch museum

Enorme kristallen, dinosaurusskeletten en talrijke diersoorten zullen je met open mond een van de belangrijkste natuurhistorische musea in Europa doen verkennen. 

Bezoek het Natuurhistorische museum van Wenen en bewonder er de enorme skeletten van een diplodocus of een iguanodon. Beeld je in hoe spectaculair de schepsels in hun eigen tijd wel geweest moeten zijn. De vele kleuren in de tentoonstellingen over mineralen en edelstenen zullen je versteld doen staan. In andere zalen tref je dan niet alleen fossielen en modellen van lang uitgestorven dieren aan, maar ook fascinerende voorbeelden van prehistorische kunst.

Het Naturhistorisches Museum (Natuurhistorisch museum) werd op het einde van de jaren 1800 gesticht. De huidige collectie telt meer dan 30 milljoen voorwerpen en daarmee is het een van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Ongeveer 40 zalen in het oude paleisgebouw bieden voldoende ruimte om zeer gedetailleerd de evolutie van het leven op aarde en de samenstelling van onze planeet uit de doeken te doen.

Als de dinosaurussen je verbeelding op hol doen slaan, dan mag je zeker de bovenste verdieping niet missen. Naast de enorme skeletten kan je op schermen ook zien hoe de prehistorische dieren er uit zagen en hoe ze bewogen en leefden in hun natuurlijke omgeving. Een must is de Venus van Willendorf. Dit opmerkelijke, kleine, vrouwelijke beeldje uit kalksteen zou naar schatting minstens 24.000 jaar oud zijn.

Bestudeer de zalen met de glinsterende mineralen en bezichtig een van de grootste collecties meteorieten ter wereld. Vergaap je aan een topaas van 117 kilogram en een boeket van diamanten en kostbare edelstenen. Maria Theresa, de heilige Roomse keizerin uit de 18e eeuw, liet het boeket voor haar man maken. Ga verder naar de enorme verzameling planten en dieren, waarvan sommige al tientallen jaren uitgestorven zijn.

Als je meer te weten wil komen, volg dan een van de vele rondleidingen mee. Een daarvan is de rondleiding Over de daken die eindigt op het dakterras van het museum, van waaruit je een uniek uitzicht op Wenen hebt.

De ingang tot het Naturhistorisches Museum bevindt zich op het Maria-Theresien-Platz, net voorbij de centrale Ringstraße. Je betaalt een kleine toegangsprijs. Het museum is gesloten op dinsdag. De Engelstalige rondleidingen in het museum vinden plaats op bepaalde dagen en zijn betalend. Je hoeft niet van tevoren te reserveren. In het café in de centrale Cupola-hal kan je typisch Weens gebak proeven.


Museu de História Natural Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Museu de História Natural

Alle 2.434 accommodaties in de buurt van Museu de História Natural weergeven
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 152
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten wandelen.

  Hotel Sacher Wien € 395
  Hotel Sacher Wien

  Hotel Sacher Wien

  Philharmonikerstrasse 4, Wenen, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, vlak bij Kärntner Strasse, Albertina en Staatsopera Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Stephansplatz liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 8 minuten wandelen.

   Palais Hansen Kempinski Vienna € 268
   Palais Hansen Kempinski Vienna

   Palais Hansen Kempinski Vienna

   Schottenring 24, Wenen, Wenen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen van Sigmund Freud-museum en Judenplatz. Ook Stephansdom en Keizerlijk paleis Hofburg liggen op 2 km afstand. Metrostation Schottenring ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Metrostation Schottentor is het 6 minuten wandelen.

    AZIMUT Hotel Vienna € 61
    AZIMUT Hotel Vienna

    AZIMUT Hotel Vienna

    Sonnwendgasse 8, Wenen, Wenen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Favoriten, op 2 km afstand van Belvedere en Heeresgeschichtliches Museum. Ook Staatsopera Wenen en Albertina liggen op 3 km afstand. Wien Hauptbahnhof ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Südtiroler Platz is het 4 minuten wandelen.

     Fleming's Selection Hotel Wien-City € 120
     Fleming's Selection Hotel Wien-City

     Fleming's Selection Hotel Wien-City

     Josefstaedter Str. 10-12, Wenen, Wenen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Josefstadt, vlak bij Theater in der Josefstadt en Wiener Rathaus District. Ook Oostenrijks parlementsgebouw en Burgtheater liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Rathaus ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Metrostation Volkstheater is het 8 minuten wandelen.

      Le Méridien Wien
      Le Méridien Wien

      Le Méridien Wien

      Robert-Stolz-Platz 1, Wenen, Wenen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Staatsopera Wenen en Albertina. Ook Spaanse Rijschool en Naschmarkt liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten wandelen en naar Metrostation MuseumsQuartier is het 6 minuten wandelen.

       Radisson Blu Style Hotel, Vienna € 138
       Radisson Blu Style Hotel, Vienna

       Radisson Blu Style Hotel, Vienna

       Herrengasse 12, Wenen, Wenen
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Minorietenkerk en Spaanse Rijschool. Ook Keizerlijk paleis Hofburg en Stephansplatz liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten wandelen.

        Park Hyatt Vienna € 360
        Park Hyatt Vienna

        Park Hyatt Vienna

        Am Hof 2, Wenen, Wenen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen van Graben, Stephansdom en Spaanse Rijschool. Ook Stephansplatz en Keizerlijk paleis Hofburg liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Metrostation Stephansplatz is het 8 minuten wandelen.