Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kunsthistorisch museum (Kunsthistorisches Museum)

Bewonder schilderijen van Europese meesterschilders, bestudeer een boeiende muntcollectie en bezichtig restanten van oude beschavingen in dit indrukwekkende complex. 

Het hoogtepunt van het Kunsthistorisch museum is de uitgebreide fotogalerij. Alleen al het aantal grootmeesters dat je daar ziet, doet je duizelen. Je ziet onder andere werken van Rafaël, Rubens, Bruegel en Titiaan naast andere groten. Ga ook op zoek naar andere schatten die tijdens de Habsburg-dynastie werden verzameld. Bestudeer Egyptische en andere oude antiquiteiten, en bewonder daarna een paar van de oudste munten ter wereld in het muntkabinet.

Het KHM, of Kunsthistorischesmuseum (Kunsthistorisch museum), werd in 1891 gebouwd om de aanzienlijke kunstcollectie van de Habsburgers, de keizers van Oostenrijk, een plaats te geven. Tegenover de Ringstraße huisvest een halfrond gebouw het Nieuwe Paleis. Aan de ene kant bevindt zich de schatkamer en dichtbij staat de Theseustempel. Deze gebouwen maken allemaal deel uit van de KHM-museumgroep. In 2013 heropende het KHM de kunstkamer na bijna tien jaar restaureren.

Bewonder het prachtige ontwerp van het interieur. Werp daarna eerst een blik op de rijke neobarokke versieringen van dit schitterende museum voordat je de collecties bezoekt.

De kunstkamer stelt voorwerpen tentoon van de middeleeuwen tot de renaissance en de barok. In de hoofdgalerij kan je meesterwerken zoals Madonna van de Weide van Rafaël en Susanna en de Ouderen van Tintoretto bewonderen. Het museum omvat ook 's werelds grootste collectie van werken van de hand van de Vlaamse renaissanceschilder, Pieter Bruegel.

Richt na de schilderijen je aandacht op de andere kunst- en geschiedkundige voorwerpen. De wapencollectie is een van de mooiste in Europa, terwijl de Egyptische, Griekse en Romeinse collecties voorwerpen tentoonstellen die meer dan 3.000 jaar overbruggen. Mis ook de uitgebreidste muntcollecties ter wereld niet, met meer dan 700.000 stukken waaronder vroege voorbeelden van papiergeld.

Het Kunsthistorischesmuseum op het Maria-Theresien-Platz ligt langs de Ringstraße in het centrum van Wenen. Je kan het museum het vlotst bereiken met het openbaar vervoer of te voet vanuit het stadscentrum. Het museum is elke dag open, behalve op maandag en op bepaalde nationale feestdagen, en is op donderdag ook 's avonds open. Het Nieuwe Paleis is niet zo veel open. Als je 19 jaar en ouder bent, moet je entree betalen.


Kunsthistorisches Museum Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Kunsthistorisches Museum

Alle 2.439 accommodaties in de buurt van Kunsthistorisches Museum weergeven
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel € 144
The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

Kaerntner Ring 8, Wenen, Wenen
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Musikverein en Staatsopera Wenen. Ook Karlskirche en Spaanse Rijschool liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten wandelen.

  Hotel Sacher Wien € 395
  Hotel Sacher Wien

  Hotel Sacher Wien

  Philharmonikerstrasse 4, Wenen, Wenen
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Wenen ligt in de historische wijk, vlak bij Kärntner Strasse, Albertina en Staatsopera Wenen. Ook Spaanse Rijschool en Stephansplatz liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 8 minuten wandelen.

   AZIMUT Hotel Vienna € 61
   AZIMUT Hotel Vienna

   AZIMUT Hotel Vienna

   Sonnwendgasse 8, Wenen, Wenen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Favoriten, op 2 km afstand van Belvedere en Heeresgeschichtliches Museum. Ook Staatsopera Wenen en Albertina liggen op 3 km afstand. Wien Hauptbahnhof ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Südtiroler Platz is het 4 minuten wandelen.

    Palais Hansen Kempinski Vienna € 268
    Palais Hansen Kempinski Vienna

    Palais Hansen Kempinski Vienna

    Schottenring 24, Wenen, Wenen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 10 minuten wandelen van Sigmund Freud-museum en Judenplatz. Ook Stephansdom en Keizerlijk paleis Hofburg liggen op 2 km afstand. Metrostation Schottenring ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Metrostation Schottentor is het 6 minuten wandelen.

     Le Méridien Wien
     Le Méridien Wien

     Le Méridien Wien

     Robert-Stolz-Platz 1, Wenen, Wenen
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Staatsopera Wenen en Albertina. Ook Spaanse Rijschool en Naschmarkt liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op 6 minuten wandelen en naar Metrostation MuseumsQuartier is het 6 minuten wandelen.

      Schlosshotel Römischer Kaiser € 95
      Schlosshotel Römischer Kaiser

      Schlosshotel Römischer Kaiser

      Annagasse 16, Wenen, Wenen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Kärntner Strasse en Ronacher. Ook Albertina en Staatsopera Wenen liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Stadtpark ligt op 7 minuten wandelen en naar Metrostation Karlsplatz is het 7 minuten wandelen.

       Motel One Wien-Staatsoper € 96
       Motel One Wien-Staatsoper

       Motel One Wien-Staatsoper

       Elisabethstrasse 5, Wenen, Wenen
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Innere Stadt, vlak bij Kärntner Strasse en Staatsopera Wenen. Ook Albertina en Naschmarkt liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Karlsplatz ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Station Resselgasse is het 6 minuten wandelen.

        Radisson Blu Style Hotel, Vienna € 138
        Radisson Blu Style Hotel, Vienna

        Radisson Blu Style Hotel, Vienna

        Herrengasse 12, Wenen, Wenen
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Innere Stadt, op 5 minuten wandelen van Minorietenkerk en Spaanse Rijschool. Ook Keizerlijk paleis Hofburg en Stephansplatz liggen op 10 minuten wandelen. Metrostation Herrengasse ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Schottentor is het 7 minuten wandelen.