Duitsland

Reisgids
Duitsland
Dit buurland heeft meer te bieden dan alleen braadworst en bier, hoe lekker ook. Duitsland kent wereldsteden, schilderachtige wijngaarden, een charmante kustlijn en een intrigerende geschiedenis.

Duitsland is een fascinerend land waar geschiedenis en moderne activiteiten hand in hand gaan. Het grootste land van Centraal-Europa kijkt vooruit, maar het verleden wordt zeker niet vergeten. Rijke tradities leven voort in dit land van spectaculaire bergketens en waar bij tijd en wijle de bierpullen niet aan te slepen zijn.

Prachtige rivieren kronkelen zich door oude plaatsen en handelssteden. Proef topwijnen aan de oevers van de Rijn, ontdek de culturele schatten van Berlijn, verken de met sneeuw bedekte toppen van de Beierse Alpen en geniet van de fraaie aanblik van de Baltische kust.

Er zijn maar weinig steden met zo'n rijke geschiedenis als Berlijn. Bezoek de sierlijke en historische musea van het Museumsinsel, betuig je respect bij het Holocaust-Mahnmal en wandel bij de Spree-rivier langs de openluchtgalerie East Side Gallery, die bestaat uit restanten van de Berlijnse Muur. Bezoek de Fernsehturm voor een weids uitzicht op de stad die zich onder je uitstrekt. Woon een concert bij van de Berliner Philharmoniker voor een portie klassieke muziek.

Bezoek het kosmopolitische Hamburg en leer deze levendige havenstad kennen. In Keulen vind je magnifieke romaanse architectuur en een beeldschone kathedraal. In veel grote steden in Duitsland valt nog middeleeuwse architectuur te bewonderen, maar daarnaast bieden deze steden vaak ook een bruisend uitgaansleven. Haal bij een straatverkoper een braadworst en drink een pils voordat je naar een club gaat om te dansen, een potje pool gaat spelen of een voetbalwedstrijd gaat bekijken.

Het noorden van Duitsland wordt begrensd door de Noordzee en de Oostzee. Kies je voor een strandvakantie, dan is het fraaie eiland Rügen een aanrader.

Reis naar het zuiden om Beieren te verkennen, het land van het Oktoberfest, besneeuwde bergtoppen en lederhosen. In Zuid-Duitsland ligt bovendien het Zwarte Woud. Het levendige München is een prima uitvalsbasis voor een skivakantie. Ontdek de Romantische Straße, een toeristische route die naar charmante kastelen en oude dorpen leidt. In het Rijndal kun je de plekken bezoeken waar heerlijke Duitse wijnen worden gemaakt.

Duitsland heeft in meerdere grote steden een internationale luchthaven, inclusief Frankfurt, München, Düsseldorf en Berlijn. Je kunt naar de verschillende regio's en steden van Duitsland reizen met het uitstekende spoorwegennet van de Deutsche Bahn of via de autobahn. Duitsland heeft een gevarieerd klimaat, maar over het algemeen zijn de zomers warm en droog en kun je in de winter wel wat sneeuw verwachten.

Populaire steden in Duitsland

Museumsinsel toont een stad en straten
Berlijn
Staat bekend om Winkelen, Museums en Business
Lange tijd markeerde Berlijn de scheiding tussen oost en west, maar sinds de val van de muur is deze bruisende Duitse metropool uitgegroeid tot een van de meest kosmopolitische en hipste steden van Europa. De Duitse hoofdstad loopt over van cultuur en geschiedenis, maar kenmerkt zich ook door een bijzonder jeugdig elan. De combinatie van historische bezienswaardigheden, musea, barretjes, nachtclubs, parken en unieke wijken maakt van Berlijn de perfecte bestemming voor een stedentrip.

Redenen voor een bezoekje

  • Dierentuin van Berlijn
  • Potsdamer Platz
  • Olympisch Stadion
Hamburg bevat een rivier of beek, een jachthaven en skyline
Hamburg
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business
Deze moderne havenstad staat bekend om haar maritieme tradities, galerieën en oude pakhuizen waarin nu trendy restaurants, bars en winkels zijn gevestigd.

Redenen voor een bezoekje

  • Miniatur Wunderland
  • Stadhuis van Hamburg
  • Vismarkt
München
München
Staat bekend om Bier, Museums en Kunst
Gezellige cafés, prachtige paleizen, uitgestrekte openbare tuinen en innovatieve musea: de hoofdstad van Beieren is een moderne Duitse stad met heel veel charme.

Redenen voor een bezoekje