Topactiviteiten in Düsseldorf

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Düsseldorf

Bijzondere activiteiten in het diverse Düsseldorf

In de levendige Duitse stad Düsseldorf kun je diverse leuke activiteiten ondernemen en mooie bezienswaardigheden bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken over de Rheinuferpromenade, gaan picknicken in het Nordpark of naar een interessant museum gaan, zoals K21, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen. Je kunt bovendien een excursie vanuit Dusseldorf ondernemen. Kies er bijvoorbeeld voor om een dagje naar de leuke stad Keulen te gaan, waar je de Dom van Keulen niet mag missen.

Dingen om te doen in Düsseldorf

Je kunt verschillende activiteiten in Düsseldorf ondernemen. Als je veel van de monumenten en musea van de stad wilt zien, kun je het beste een Düsseldorf-pas kopen. Met deze pas heb je gratis toegang tot het openbaar vervoer en diverse bezienswaardigheden in Düsseldorf. Ook krijg je korting bij bepaalde winkels en restaurants. Je kunt onder meer zonder extra kosten naar de Kunsthalle Düsseldorf gaan of het mooie Slot Benrath bewonderen. Je kunt deze pas voor 24 uur of langer aanschaffen. Het is ook erg leuk om in Düsseldorf naar de top van de Rheinturm te gaan. Vanaf deze 240 meter hoge toren heb je een weids uitzicht over de stad. Bovendien kun je in het restaurant ook genieten van een lekkere maaltijd, terwijl je elke keer getrakteerd wordt op een nieuw uitzicht. Verder kun je in de stad diverse historische gebouwen bekijken. Hoogtepunten zijn onder meer de Sint-Lambertuskerk en het imposante stadhuis. Wil je graag dicht bij deze hoogtepunten verblijven? Kijk dan eens bij de hotels in Düsseldorf om een fijne en centraal gelegen accommodatie te vinden.

Excursies vanuit Düsseldorf

Je kunt vanuit Düsseldorf ook een dag op stap gaan in een andere stad. Ga bijvoorbeeld naar de historische stad Keulen, die op 45 kilometer afstand ligt. Als je veel van deze stad wilt zien, kun je de KölnCard aanschaffen. Hiermee kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer en krijg je bovendien korting bij diverse attracties, waaronder de schatkamer van de Dom van Keulen. Ook kun je met korting genieten van een theatervoorstelling, een riviercruise of een fietstocht. Zo leer je de stad in korte tijd goed kennen. Wil je daarnaast genieten van een leuke avond uit? Dan kun je gaan dineren bij het Hard Rock Cafe. Je kunt het van tevoren zo regelen dat je extra snel een zitplaats krijgt. Dit gezellige restaurant hangt vol met bijzondere items, zoals een gitaar van Eric Clapton of een broek van Keith Richards. Je geniet hier van een hoofdgerecht, een toetje en een drankje. Ben je van plan een vlucht naar Düsseldorf te nemen? Dan kun je bovendien toegang krijgen tot de Air Berlin Lounge op Düsseldorf Airport (DUT) om voor of na je vlucht even tot rust te komen.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Königsallee

De Königsallee is een sfeervolle winkelboulevard die wordt begrensd door een met bomen omzoomde gracht in het hart van Düsseldorf. Aan weerszijden van deze brede straat zijn modeshowrooms en exclusieve winkels te vinden. Ga een middagje de boetieks aan de 1 kilometer lange winkelboulevard verkennen.
Meer informatie
Königsallee inclusief moderne architectuur, een rivier of beek en een stad

2. Düsseldorf-Hafen

Dineer in Düsseldorf-Hafen in restaurants met Michelinsterren, geniet van een mooi uitzicht op de stad en bekijk enkele van de bijzonderste gebouwen van Düsseldorf. Aan het begin van de negentiende eeuw was dit gebied een handelshaven, maar tegen het eind van de twintigste eeuw kregen veel leegstaande pakhuizen een nieuwe bestemming voor media- en horecabedrijven. Dit gebied wordt ook wel de Medienhafen genoemd en is een van de modernste gebieden van Düsseldorf.
Meer informatie
Düsseldorf-Hafen inclusief kunst in de open lucht, hoogbouw en een stad

3. Rijntoren

De Rheinturm is als hoogste gebouw van Düsseldorf een icoon aan de skyline van de stad. Het bouwwerk is 241 meter hoog en torent uit boven de schilderachtige Rijn. Kies verschillende tijdstippen om naar de top van de toren te gaan voor het beste uitzicht op de stad en de rivier.
Meer informatie
Rijntoren inclusief moderne architectuur

4. Rijnpromenade

Aan de Rheinuferpromenade kun je dineren in een strandbar, op een terrasje zitten, een cruise maken over de rivier en allerlei zomerse evenementen bezoeken. In de jaren negentig heeft dit gebied onder leiding van de Duitse architect Niklaus Fritschi een nieuw gezicht gekregen. Vroeger liep er een snelweg tussen de rivier en de stad. Tegenwoordig is het een populaire ontmoetingsplek met een voetgangerspromenade die de Altstadt verbindt met een gerenoveerd havengebied.
Meer informatie
Rijnpromenade inclusief een baai of haven en historisch erfgoed

5. Marktplatz

De Marktplatz vormt het hart van de Altstadt, de oude binnenstad van Düsseldorf. Bewonder hier de architectuur van het Rathaus en maak er een van de vele culturele evenementen mee. Het plein stamt uit de veertiende eeuw, toen Düsseldorf de eerste grote stedelijke ontwikkeling meemaakte.
Meer informatie
Marktplatz bevat een standbeeld of beeldhouwwerk en historisch erfgoed en ook een klein groepje mensen

Populaire plekken om te bezoeken

Buurten van Düsseldorf

Steden in de buurt van Düsseldorf