Nedersaksen

Duitsland
Bremen bevat moderne architectuur en een vijver

Bekijk het stadhuis en de dom van de belangrijkste stad in de deelstaat Vrije Hanzestad Bremen en reis naar de monding van de rivier de Weser om een rijke maritieme traditie te ervaren.

De Vrije Hanzestad Bremen is opgesplitst in twee aparte delen en is een levendig en aantrekkelijk gebied aan de rivier de Weser. De deelstaat staat bekend om de multiculturele metropool Bremen en het interessante historische havenstadje Bremerhaven. Bezoek deze aantrekkelijke steden voor een inkijkje in de regionale cultuur.

Dwaal door de schilderachtige steegjes van het historische centrum van Bremen. Bewonder de gotische façade van het Stadhuis van Bremen en loop door de indrukwekkende zuilengang. Kijk omhoog naar de twee gelijke torens van de Dom van Bremen in het hart van de stad. Deze plek in het centrum is na zonsondergang een genot voor ogen en oren, wanneer de bars en clubs tot leven komen.

Ontspan je in een trendy café in de wijk Das Viertel en ga winkelen bij exclusieve winkels. Woon een toneelvoorstelling in het luisterrijke Theater am Goetheplatz bij. Een van de meest populaire hubs in de stad is de rivier de Weser, waar activiteiten als drakenbootraces en zeilen plaatsvinden. Ga naar het schilderachtige Bürgerpark en bekijk de indrukwekkende landschapstuinen, meren en het bos.

Rijd 65 kilometer naar het noorden om de kustplaats Bremerhaven te bereiken. Verken de Museumshafen en ga aan boord van schepen waarop je je in het verleden waant. Krijg hier in het Deutsches Schifffahrtsmuseum een indruk van zeemansgebruiken. Andere hoogtepunten van de stad zijn de Fiedlers Fischmarkt, het voetpad over de Weserdeich Bremerhaven en de Zoo am Meer.

Verken ook de naburige steden in dit gebied aan de Noordzee. Populaire bezienswaardigheden zijn Burg Bederkesa en de Vuurtoren op het eiland Borkum.

De deelstaat Vrije Hanzestad Bremen bestaat uit twee afzonderlijke enclaves die worden omringd door de deelstaat Nedersaksen. De Vrije Hanzestad Bremen is de kleinste Duitse deelstaat en ligt in de noordwestelijke hoek van het land. Neem een bus of trein naar deze stad die je met de fiets of de tram kunt doorkruisen.

Populaire steden in Nedersaksen

Bremen bevat historisch erfgoed en ook een klein groepje mensen
Bremen
Staat bekend om Historisch, Business en Uitzicht op de rivier
Kunstgalerijen en oude gebouwen geven bezoekers een blik op het verleden van deze historische Noord Duitse havenstad.

Redenen voor een bezoekje

 • Universum Bremen
 • Universiteit van Bremen
 • Bürgerpark Bremen
Neues Rathaus toont een meer of poel en historische architectuur
Hannover
Staat bekend om Business, Museums en Festivals
Bezoek Hannover, de hoofdstad van deelstaat Nedersaksen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hard werd getroffen. Tegenwoordig vormt het een bruisende hoofdstad in het noorden van Duitsland.

Redenen voor een bezoekje

 • Universiteit van Hannover
 • Dierentuin Hannover
 • Welfenschloss
Goslar toont historisch erfgoed, een fontein en een stad
Goslar
Staat bekend om Historisch, Bergen en Museums
Goslar is een rustige middeleeuwse stad in het hart van de deelstaat Nedersaksen, een paar uur ten westen van Berlijn gelegen aan de voet van het Harzgebergte.

Redenen voor een bezoekje

 • Keizerpalts Goslar
 • Goslarer Rathaus
 • Museum und Besucherbergwerk Rammelsberg
Celle toont historische architectuur, een stad en een plein
Celle
Staat bekend om Historisch, Kasteel en Museums
In deze charmante stad aan de oever van de rivier kun je een kasteel in renaissance- en barokstijl en oude vakwerkhuizen bewonderen.

Redenen voor een bezoekje

 • Schloss Celle
 • Stadtkirche St. Marien
Langeoog inclusief een strand
Langeoog
Staat bekend om Jachthavens, Monumenten en Museums
Het lijkt misschien klein, maar er is meer dan genoeg te zien en te doen. Dankzij de kilometers aan stranden en een schattig dorp, zul je betoverd worden door het kleine Duitse waddeneiland Langeoog.