Kom en ontdek Berlijn

Berlijn stond ooit meer bekend om haar scheiding dan om haar fascinerende geschiedenis en architectuur. Vandaag is Berlijn een verenigde stad die een heel moderne en kosmopolitische sfeer uitstraalt. Je beleeft hier echt de Duitse manier van leven en vindt hier vele interessante musea, mooie pleinen en leuke festivals.

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en telt ongeveer 3,5 miljoen inwoners. De stad is verdeeld in 12 districten die allemaal een eigen karakter hebben. De typische Stadtbahn biedt een snelle en gemakkelijke manier om je te verplaatsen in Berlijn. Het echte centrum van de stad concentreert zich in de wijk Mitte met onder andere het Museuminsel dat door de UNESCO tot werelderfgoed is verklaard.

Hier liggen vijf wereldberoemde musea die stuk voor stuk een bezoek waard zijn: het Pergamonmuseum (archeologie), het Bode-Museum (antieke en Byzantijnse beeldhouwkunst), het Altes Museum, het Neues Museum en de Alte Nationalgalerie. Daarmee is het eiland een van de meest interessante culturele sites in Europa.

Wil je meer weten over Berlijn onder het Oost-Duitse bewind, dan sla je een bezoek aan het DDR Museum vlak bij het Museuminsel best niet af. Even ten noorden van het eiland ligt de Gedenkstätte Berliner Mauer, monumenten ter herinnering aan de Berlijnse Muur en ook een bewaard gebleven stuk van de muur zelf.

Berlijn is een van Europa's grootste steden en het toneel van grote politieke veranderingen, maar ook een van de belangrijkste steden ter wereld op het gebied van architectuur. Het rijke verleden van Berlijn wordt hierin weerspiegeld en de stad herbergt enkele fantastische voorbeelden van de meest gevierde architecturale stijlen.

Van de Berliner Dom, het imposante gotische, neoklassieke bouwwerk met renaissance-invloeden, tot het barokke Slot Charlottenburg. Het is dan ook geen toeval dat hier veel architectuurstudenten uit binnen- en buitenland terechtkomen. Een van de boeiendste en symbolische gebouwen is zonder twijfel de Reichstag. Deze plek is het perfecte voorbeeld van de mix van oud en nieuw die Berlijn zo kenmerkt: een klassiek stenen gebouw met een moderne glazen koepel die garant staat voor een schitterend uitzicht over de stad.

Maar Berlijn is meer dan alleen musea en architectuur natuurlijk. Je kunt er ook heerlijk ontspannen en genieten van de Duitse manier van leven. Misschien voel je meer voor een wandeling langs de grasvlakten en paden van het grootste park van Berlijn, de Tiergarten. Dit park huisvest de wereldberoemde Zoo Berlin, maar ook een monument voor de slachtoffers van de Holocaust, een ontroerend eerbetoon dat een bezoek meer dan waard is.

Wie de Duitse cultuur wil opsnuiven, moet naar een van de vele pleinen in Berlijn, zoals Alexander Platz en Potsdamer Platz. Hier vind je talloze cafés en restaurants waar je net als de Duitsers zelf kunt genieten van een Duits biertje in een typische pul of een currywurst terwijl je naar de mensen kijkt.


Stadsgids van Berlijn


Hotelaanbiedingen Berlijn

Bekijk alle hotels in Berlijn
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

De beste Vlucht + Hotel-deals naar Berlijn

Bekijk alle pakketten naar Berlijn

Topdeals op vliegtickets naar Berlijn

Toon alle vluchten naar Berlijn

Boek je vakantie naar Berlijn