Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Brandenburger Tor

Deze monumentale poort is het symbool van de hereniging van Duitsland en is samen met de Arc de Triomphe een van de belangrijkste triomfbogen van Europa.

De geschiedenis van de Brandenburger Tor, een magnifiek zandstenen gebouw in neoklassieke stijl, is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Berlijn en van Duitsland. Het monument werd gebouwd in 1791 als symbool van vrede en diende als toegangspoort tot Unter den Linden, de beroemdste laan in hartje Berlijn. De 30 meter hoge Brandenburger Tor was gebaseerd op de toegangspoort tot de Acropolis in Athene. Na zijn overwinning op de Pruisen in 1806 marcheerde Napoleon triomfantelijk door deze poort en nam hij de quadriga, het beeld van de vierwagen gemend door de vredesgodin Victoria, mee naar Parijs als oorlogsbuit. Later werd de quadriga teruggebracht naar Berlijn en opnieuw boven op de zuilengalerij geplaatst.

In nazi-Duitsland werd de Brandenburger Tor vaak gebruikt als propagandamiddel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het zwaar beschadigd en na de oorlog kwam het in niemandsland tussen Oost- en West-Berlijn te staan. In 1987 sprak de Amerikaanse president Ronald Reagan hier de historische woorden: "Mr. Gorbatsjov, tear down this wall!" Slechts anderhalf jaar later, in december 1989, werd de Brandenburger Tor opnieuw geopend en werd het opnieuw hét symbool van de Duitse eenheid.

In de noordvleugel van de poort is de Raum der Stille gevestigd, een eenvoudig ingericht museum waar mensen in alle rust kunnen samenkomen en zich bezinnen over de geschiedenis van deze duistere en tegelijk hoopvolle plek. De geschiedenis wordt pas echt tastbaar als je onder de poort door loopt met de vijf imposante doorgangen die zijn versierd met heroïsche beelden en reliëfs uit de Griekse mythologie. Lees de informatiepanelen en kom alles te weten over de Brandenburger Tor en haar speciale betekenis in de afgelopen 200 jaar. De poort is altijd een spectaculair hoogtepunt van je bezoek aan Berlijn, maar 's nachts en in het bijzonder op oudejaarsavond biedt het verlichte monument een nog prachtiger uitzicht.

De Brandenburger Tor staat tussen de Rijksdag en het Holocaust Monument en aan het andere uiteinde van de laan die naar de Tiergarten leidt. Het ligt in de directe omgeving van Friedrichstrasse, een belangrijke straat in Berlijn met tal van winkels en restaurants, en in de buurt van verschillende metro- en S-Bahn-stations.


Brandenburger Tor Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Brandenburger Tor

Alle 1.512 accommodaties in de buurt van Brandenburger Tor weergeven
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt € 48
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlijn, BE
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 5 minuten wandelen van Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt en Konzerthaus Berlin. Ook Checkpoint Charlie en Museum Haus am Checkpoint Charlie liggen op 10 minuten wandelen. City Center U-Bahn en Stadtmitte Stationn liggen op 5 minuten wandelen.

  Hotel Riu Plaza Berlin € 85
  Hotel Riu Plaza Berlin

  Hotel Riu Plaza Berlin

  Martin Luther Strasse 1, Berlijn, Berlin
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Schöneberg, op 15 minuten wandelen van Kaufhaus des Westens, Zoologischer Garten Berlin en Europa Center. Wittenbergplatz U-Bahn ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Nollendorfplatz U-Bahn is het 9 minuten wandelen.

   MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof
   MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

   MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

   Ella - Trebe - Straße 9, Berlijn, BE
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Bondskanselarij en Rijksdaggebouw. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstrasse liggen op 2 km afstand. Berlin Central U-Bahn en Central S-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

    Hotel Adlon Kempinski € 252
    Hotel Adlon Kempinski

    Hotel Adlon Kempinski

    Unter Den Linden 77, Berlijn, BE
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Madame Tussauds en Brandenburger Tor. Potsdamer Platz ligt op 1,2 km. Station Brandenburger Tor ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Mohrenstrasse U-Bahn is het 8 minuten wandelen.

     Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus € 40
     Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

     Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

     Oranienburger Strasse 67/68, Berlijn, BE
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Friedrichstrasse, Friedrichstadt-Palast en Hackescher Markt. Ook DDR Museum en Humboldtuniversiteit liggen op een kwartiertje wandelen. S-Bahnstation Oranienburger Straße ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Oranienburger Gate U-Bahn is het 4 minuten wandelen.

      Grand Hyatt Berlin € 186
      Grand Hyatt Berlin

      Grand Hyatt Berlin

      Marlene-Dietrich-Platz 2, Berlijn, BE
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Berlinale Palast en Sony Center. Ook Potsdamer Platz en Berliner Philharmonie liggen op 10 minuten wandelen. Potsdamer Place U-Bahn ligt op 7 minuten wandelen en naar Mendelssohn Bartholdy Park U-Bahn is het 8 minuten wandelen.

       TITANIC Comfort Berlin Mitte € 56
       TITANIC Comfort Berlin Mitte

       TITANIC Comfort Berlin Mitte

       Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlijn
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Gendarmenmarkt, Nikolaikirche en Checkpoint Charlie. Ook Museumsinsel en Berliner Fernsehturm liggen op 2 km afstand. Spittelmarkt U-Bahn ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Markisches Museum U-Bahn is het 8 minuten wandelen.

        Melia Berlin € 95
        Melia Berlin

        Melia Berlin

        Friedrichstrasse 103, Berlijn, BE
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 5 minuten wandelen van Friedrichstadt-Palast en Berliner Ensemble. Ook Bode Museum en Gendarmenmarkt liggen op 15 minuten wandelen. Friedrichstrasse U-Bahn en Friedrichstrasse S-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.