Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Holocaust Monument

Dit architecturale meesterwerk werd ontworpen om de miljoenen Joden te herdenken die omkwamen tijdens de Holocaust.

Wandelen tussen de betonblokken van het Holocaust-Mahnmal is een aangrijpende en tegelijk vreedzame ervaring. Het monument bestaat uit bijna 3000 betonblokken, het "Stelenfeld" of stèleveld, en is 2 hectaren groot. Ze vormen de levendige herinnering aan een van de zwartste bladzijden in de geschiedenis van de mens. Joden werden systematisch uitgemoord in het Derde Rijk tijdens de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw.

Hier hangt een heel bijzondere sfeer weg van de dagelijkse drukte van het stadscentrum. Het is een rustige, serene plek die oproept tot stille reflectie. Je voelt dit vooral in het midden van het monument. Hier zijn de betonblokken zo hoog dat je het lawaai van het verkeer bijna niet meer hoort. Hoewel de blokken eruitzien alsof je ze kunt beklimmen, wordt het als ongepast en respectloos beschouwd als je er bovenop gaat lopen. Je kunt wel wandelen op de smalle paden die op en neer gaan tussen de blokken van verschillende hoogtes.

Het monument is het winnende ontwerp van een jury en werd geopend in 2005. Er is geen herdenkingsplaat te vinden op het monument. De architect Peter Eisenman wilde er namelijk zelf geen betekenis aan geven. Stellen de betonblokken misschien verschillende mensen voor? Of zijn het grafzerken? Denk zelf na over de symboliek van het monument en trek je eigen conclusies.

Onder het Holocaust Monument bevindt zich een informatiecentrum. Hier vind je een ruimte waar de namen staan van alle Europese Joden die tijdens de Holocaust omkwamen. Het informatiecentrum is het hele jaar open, maar er gelden verschillende openingsdagen en -tijden. Het is gesloten op sommige feestdagen.

Het veld met de betonblokken is dagelijks 24 uur per dag toegankelijk. De toegang is gratis, maar een vrije gift is altijd welkom. Er zijn audiogidsen beschikbaar tegen een kleine vergoeding.

Het monument ligt dicht bij de Brandenburger Tor en op korte loopafstand van de metrostations Potsdamer Platz en Brandenburger Tor.


Holocaust Gedenkstätte Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Holocaust Gedenkstätte

Alle 1.540 accommodaties in de buurt van Holocaust Gedenkstätte weergeven
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt € 49
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlijn, BE
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 5 minuten wandelen van Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt en Konzerthaus Berlin. Ook Checkpoint Charlie en Museum Haus am Checkpoint Charlie liggen op 10 minuten wandelen. City Center U-Bahn en Stadtmitte Stationn liggen op 5 minuten wandelen.

  Select Hotel Berlin The Wall € 54
  Select Hotel Berlin The Wall

  Select Hotel Berlin The Wall

  Zimmerstrasse 88, Berlijn, BE
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse en Museum Haus am Checkpoint Charlie. Ook Gendarmenmarkt en Potsdamer Platz liggen op een kwartiertje wandelen. City Center U-Bahn en Kochstrasse U-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

   Hotel Adlon Kempinski € 240
   Hotel Adlon Kempinski

   Hotel Adlon Kempinski

   Unter Den Linden 77, Berlijn, BE
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Madame Tussauds en Brandenburger Tor. Potsdamer Platz ligt op 1,2 km. Station Brandenburger Tor ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Mohrenstrasse U-Bahn is het 8 minuten wandelen.

    The Brandenburg Gate Hostel
    The Brandenburg Gate Hostel

    The Brandenburg Gate Hostel

    Wilhelmstr., 48, Berlijn, BER
      
     2.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Friedrichstrasse, Brandenburger Tor en Potsdamer Platz. Ook Gendarmenmarkt en Mall of Berlin liggen op 10 minuten wandelen. Mohrenstrasse U-Bahn ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Brandenburger Tor is het 6 minuten wandelen.

     Grand Hyatt Berlin € 179
     Grand Hyatt Berlin

     Grand Hyatt Berlin

     Marlene-Dietrich-Platz 2, Berlijn, BE
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Berlinale Palast en Sony Center. Ook Potsdamer Platz en Berliner Philharmonie liggen op 10 minuten wandelen. Potsdamer Place U-Bahn ligt op 7 minuten wandelen en naar Mendelssohn Bartholdy Park U-Bahn is het 8 minuten wandelen.

      Berlin Marriott Hotel € 127
      Berlin Marriott Hotel

      Berlin Marriott Hotel

      Inge-Beisheim-Platz 1, Berlijn, BE
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 5 minuten wandelen van Potsdamer Platz en Mall of Berlin. Ook Sony Center en Berliner Philharmonie liggen op 10 minuten wandelen. Potsdamer Place U-Bahn en Station Potsdamer Platz liggen op 5 minuten wandelen.

       Am Brandenburger Tor
       Am Brandenburger Tor

       Am Brandenburger Tor

       Behrenstraße, 1B, Berlijn, BER
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 5 minuten wandelen van Madame Tussauds en Friedrichstrasse. Ook Brandenburger Tor en Pariser Platz liggen op 10 minuten wandelen. Station Brandenburger Tor ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Mohrenstrasse U-Bahn is het 6 minuten wandelen.

        Sixmiles Guesthouse
        Sixmiles Guesthouse

        Sixmiles Guesthouse

        An der Kolonnade 1, Apartment 304, Berlijn, BE
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit pension ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Potsdamer Platz, Brandenburger Tor en Galéries Lafayette. Ook Museum Haus am Checkpoint Charlie en Rijksdaggebouw liggen op 15 minuten wandelen. Mohrenstrasse U-Bahn ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Potsdamer Place U-Bahn is het 6 minuten wandelen.