Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Holocaust Monument

Dit architecturale meesterwerk werd ontworpen om de miljoenen Joden te herdenken die omkwamen tijdens de Holocaust.

Wandelen tussen de betonblokken van het Holocaust-Mahnmal is een aangrijpende en tegelijk vreedzame ervaring. Het monument bestaat uit bijna 3000 betonblokken, het "Stelenfeld" of stèleveld, en is 2 hectaren groot. Ze vormen de levendige herinnering aan een van de zwartste bladzijden in de geschiedenis van de mens. Joden werden systematisch uitgemoord in het Derde Rijk tijdens de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw.

Hier hangt een heel bijzondere sfeer weg van de dagelijkse drukte van het stadscentrum. Het is een rustige, serene plek die oproept tot stille reflectie. Je voelt dit vooral in het midden van het monument. Hier zijn de betonblokken zo hoog dat je het lawaai van het verkeer bijna niet meer hoort. Hoewel de blokken eruitzien alsof je ze kunt beklimmen, wordt het als ongepast en respectloos beschouwd als je er bovenop gaat lopen. Je kunt wel wandelen op de smalle paden die op en neer gaan tussen de blokken van verschillende hoogtes.

Het monument is het winnende ontwerp van een jury en werd geopend in 2005. Er is geen herdenkingsplaat te vinden op het monument. De architect Peter Eisenman wilde er namelijk zelf geen betekenis aan geven. Stellen de betonblokken misschien verschillende mensen voor? Of zijn het grafzerken? Denk zelf na over de symboliek van het monument en trek je eigen conclusies.

Onder het Holocaust Monument bevindt zich een informatiecentrum. Hier vind je een ruimte waar de namen staan van alle Europese Joden die tijdens de Holocaust omkwamen. Het informatiecentrum is het hele jaar open, maar er gelden verschillende openingsdagen en -tijden. Het is gesloten op sommige feestdagen.

Het veld met de betonblokken is dagelijks 24 uur per dag toegankelijk. De toegang is gratis, maar een vrije gift is altijd welkom. Er zijn audiogidsen beschikbaar tegen een kleine vergoeding.

Het monument ligt dicht bij de Brandenburger Tor en op korte loopafstand van de metrostations Potsdamer Platz en Brandenburger Tor.


Holocaust Gedenkstätte Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Holocaust Gedenkstätte

Alle 1.318 accommodaties in de buurt van Holocaust Gedenkstätte weergeven
IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof € 62
IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

Katharina Paulus Strasse 5, Berlijn, BE
   
  0.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Bondskanselarij en Rijksdaggebouw. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstrasse liggen op 2 km afstand. Berlin Central U-Bahn en Central S-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

  Hilton Berlin € 114
  Hilton Berlin

  Hilton Berlin

  Mohrenstr. 30, Berlijn, BE
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Berlijn ligt in de historische wijk, vlak bij Gendarmenmarkt en Friedrichstrasse. Ook Checkpoint Charlie en Staatsoper Unter den Linden liggen op 10 minuten wandelen. Hausvogteiplatz U-Bahn ligt op maar 3 minuten wandelen en naar City Center U-Bahn is het 5 minuten wandelen.

   Hotel AMANO Grand Central € 62
   Hotel AMANO Grand Central

   Hotel AMANO Grand Central

   Heidestraße 62, Berlijn, BE
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Museum für Gegenwart, Friedrichstrasse en Rijksdaggebouw. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstadt-Palast liggen op 2 km afstand. Berlin Central U-Bahn en Central S-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

    Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz € 72
    Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

    Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

    Otto-Braun-Strasse 69, Berlijn
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Torstraße en Alexanderplatz. Ook Berliner Fernsehturm en Hackescher Markt liggen op 2 km afstand. Alexanderplatz U-Bahn ligt op 7 minuten wandelen en naar Schillingstrasse U-Bahn is het 7 minuten wandelen.

     Steigenberger Hotel Am Kanzleramt € 95
     Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

     Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

     Ella-Trebe-Straße 5, Berlijn, BE
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Bondskanselarij en Rijksdaggebouw. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstrasse liggen op 2 km afstand. Berlin Central U-Bahn en Central S-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

      Hotel Berlin, Berlin € 59
      Hotel Berlin, Berlin

      Hotel Berlin, Berlin

      Lützowplatz 17, Berlijn, BE
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 3 km afstand van Potsdamer Platz, Brandenburger Tor en Rijksdaggebouw. Ook Museum Haus am Checkpoint Charlie en Galéries Lafayette liggen op 5 km afstand. Nollendorfplatz U-Bahn ligt op 8 minuten wandelen en naar Wittenbergplatz U-Bahn is het 10 minuten wandelen.

       The Westin Grand, Berlin € 104
       The Westin Grand, Berlin

       The Westin Grand, Berlin

       Friedrichstr. 158-164, Berlijn, BE
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin en Galéries Lafayette. Ook Französischer Dom en Brandenburger Tor liggen op 15 minuten wandelen. Franzosische Street U-Bahn ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Friedrichstrasse U-Bahn is het 6 minuten wandelen.

        Cityhostel Berlin Mitte € 42
        Cityhostel Berlin Mitte

        Cityhostel Berlin Mitte

        Glinkastr. 5-7, Berlijn, Berlin
          
         2.0 van 5.0 Sterren

         Dit hostel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Friedrichstrasse, Checkpoint Charlie en Gendarmenmarkt. Ook Museum Haus am Checkpoint Charlie en Mall of Berlin liggen op 10 minuten wandelen. Mohrenstrasse U-Bahn en City Center U-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.