Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Bode-Museum

Dit museum is gevestigd in een prachtig neobarok gebouw op het Museumsinsel van Berlijn en herbergt een imposante collectie oude sculpturen, Byzantijnse kunst en eeuwenoude munten.

De collectie van het beroemde Bode-Museum bestaat voornamelijk uit oude sculpturen, kunst uit het Byzantijnse tijdperk en antieke munten. Ontdek de kunst uit de Italiaanse Renaissance, de beelden uit de Duitse gotiek en een collectie munten met exemplaren van duizenden jaren oud.

De bouw van het oorspronkelijke museum werd voltooid in 1904, en rond het jaar 2000 zijn de gedecoreerde gevel en het interieur grondig gerenoveerd. Je herkent het gebouw aan de karakteristieke koepel. De stenen gevel kijkt aan de ene zijde uit op de Spree en aan de andere zijde op het kanaal. Dankzij de ligging op de punt van het Museumsinsel doet het gebouw denken aan een kasteel dat wordt omringd door een slotgracht.

In de drie vleugels van het Bode-Museum tref je uiteenlopende kunstwerken en historische collecties aan. De tentoongestelde stukken zijn in elke vleugel geografisch en chronologisch ingedeeld. Wandel langs de beroemde beelden en bewonder kunst uit diverse tijdperken, van de vroege Middeleeuwen tot het eind van de achttiende eeuw.

Bewonder in het Museum für Byzantinische Kunst prachtige werken uit het West-Romaanse en Byzantijnse Rijk, uit de derde eeuw tot de vijftiende eeuw.

De derde vleugel staat bekend als het Münzkabinett. Hier leer je aan de hand van de gigantische verzameling van circa een half miljoen stukken alles over de geschiedenis van geld. Ontdek artefacten uit Klein-Azië die je een beeld geven van de allereerste munten in de zevende eeuw voor Christus. Of bestudeer de zeldzame Griekse en Romeinse munten en middeleeuwse valuta uit Oost-Europa.

Kinderen kunnen genieten van een speciale kindergalerij waar ze op interactieve en spannende wijze de diverse thema's en collecties van het museum kunnen verkennen.

Het Bode-Museum bevindt zich op het Museumsinsel. Het is toegankelijk via een brug. Het gebied is goed bereikbaar met de tram of een S-Bahn-trein. Het dichtstbijzijnde station ligt op circa 10 minuten lopen. 

Het Bode Museum is op maandag gesloten en blijft op donderdag tot laat in de avond open. Bij de entree van het museum is toegang tot alle drie de vleugels inbegrepen. Kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen. Als je de speciale Berlin WelcomeCard of Museumspass koopt (verkrijgbaar bij toeristeninformatiecentra en musea) heb je gratis toegang tot het Bode-Museum.


Bode Museum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Bode Museum

Alle 1.413 accommodaties in de buurt van Bode Museum weergeven
The Westin Grand, Berlin € 159
The Westin Grand, Berlin

The Westin Grand, Berlin

Friedrichstr. 158-164, Berlijn, BE
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin en Galéries Lafayette. Ook Französischer Dom en Brandenburger Tor liggen op 15 minuten wandelen. Franzosische Street U-Bahn ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Stadtmitte Stationn is het 6 minuten wandelen.

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof € 99
  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  Katharina Paulus Strasse 5, Berlijn, BE
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Bondskanselarij en Rijksdaggebouw. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstrasse liggen op 2 km afstand. Berlin Central U-Bahn en Central S-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

   TITANIC Comfort Berlin Mitte € 68
   TITANIC Comfort Berlin Mitte

   TITANIC Comfort Berlin Mitte

   Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlijn
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Gendarmenmarkt, Nikolaikirche en Checkpoint Charlie. Ook Museumsinsel en Berliner Fernsehturm liggen op 2 km afstand. Spittelmarkt U-Bahn ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Markisches Museum U-Bahn is het 8 minuten wandelen.

    TITANIC Gendarmenmarkt Berlin € 124
    TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

    TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

    Französische Straße 30, Berlijn
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij St. Hedwigs Kathedrale, Französischer Dom en Gendarmenmarkt. Ook Museumsinsel en Bode Museum liggen op 15 minuten wandelen. Hausvogteiplatz U-Bahn en Franzosische Street U-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

     Melia Berlin € 109
     Melia Berlin

     Melia Berlin

     Friedrichstrasse 103, Berlijn, BE
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, op 5 minuten wandelen van Friedrichstadt-Palast en Berliner Ensemble. Ook Bode Museum en Gendarmenmarkt liggen op 15 minuten wandelen. Friedrichstrasse U-Bahn en Friedrichstrasse S-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

      Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz € 67
      Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

      Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

      Otto-Braun-Strasse 69, Berlijn
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Torstraße en Alexanderplatz. Ook Berliner Fernsehturm en Hackescher Markt liggen op 2 km afstand. Alexanderplatz U-Bahn ligt op 7 minuten wandelen en naar Schillingstrasse U-Bahn is het 7 minuten wandelen.

       Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus € 46
       Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

       Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

       Oranienburger Strasse 67/68, Berlijn, BE
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Friedrichstrasse, Friedrichstadt-Palast en Hackescher Markt. Ook Humboldtuniversiteit en Museumsinsel liggen op een kwartiertje wandelen. S-Bahnstation Oranienburger Straße ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Oranienburger Gate U-Bahn is het 4 minuten wandelen.

        Generator Berlin Mitte € 92
        Generator Berlin Mitte

        Generator Berlin Mitte

        Oranienburger Strasse 65, Berlijn, BE
          
         1.0 van 5.0 Sterren

         Dit hostel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Friedrichstrasse en Friedrichstadt-Palast. Ook Hackescher Markt en Humboldtuniversiteit liggen op een kwartiertje wandelen. S-Bahnstation Oranienburger Straße ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Oranienburger Gate U-Bahn is het 4 minuten wandelen.