Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Berlin Wall Memorial

Dit serene openluchtmuseum vertelt de geschiedenis van een van de beruchtste constructies van de 20e eeuw.

De Berlijnse Muur Memorial is een grote groene ruimte op de locatie van een voormalige begraafplaats in de wijk Mitte in het centrum van Berlijn. Het is de centrale herdenkingsplaats voor het leven gedurende de bijna dertig jaar dat de Berlijnse Muur bestond.

Op het moment dat de Berlijnse Muur in de Bernauer Strasse werd gebouwd in 1961, werden duizenden families en vrienden plotseling van elkaar gescheiden. De oorspronkelijke neogotische kerk op deze locatie stond onbereikbaar in niemandsland. De kerk werd zo een symbool van de verdeelde stad. Uiteindelijk werd ze in 1985 door de Oost-Duitsers gesloopt, slechts vier jaar voor de Val van de Muur in 1989. Vandaag vind je op deze plek de Kapelle der Versöhnung waarvoor de resten van de oorspronkelijke kerk werden gebruikt.

Lees de wandversieringen op deze gedenkplaats en ontdek alles over de politieke, sociale en bouwkundige geschiedenis van de Berlijnse Muur. Huur een audiogids met interviews van mensen die naast de muur woonden of volg tegen een kleine vergoeding de rondleiding met een gids en luister naar de verhalen over verdeelde levens en moedige ontsnappingspogingen. De rondleidingen vinden elke zondag plaats. Begeef je hiervoor naar het bezoekerscentrum waar je ook een audiogids kunt huren.

Een rij metalen pilaren geeft de plek aan in de Bernauer Strasse waar de Berlijnse Muur ooit stond. Zoek naar de lange rij stenen die de Stasi-tunnel markeert, de ontsnappingsroute van dappere tunnelgravers. Mis ook de muurschilderingen op de gevels van de nabij gelegen gebouwen niet. Ontdek bijvoorbeeld de wereldberoemde foto van Peter Leibing van een Oost-Duitse soldaat die over de prikkeldraad springt om naar het Westen te vluchten.

De Berlijnse Muur Memorial heeft een enorme historische waarde. Hier zijn niet alleen stukken van de muur bewaard gebleven, maar je vindt er ook een wachttoren en een strook niemandsland die de Todesstreifen werd genoemd. Het uitzichtplatform met meerdere verdiepingen geeft een goed beeld van het hele gebied ten tijde van de Berlijnse Muur.

De Berlijnse Muur Memorial bevindt zich in het centrum van Berlijn en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Deze plek is het hele jaar geopend van dinsdag tot en met zondag.


Gedenkstätte Berliner Mauer Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Gedenkstätte Berliner Mauer

Alle 1.404 accommodaties in de buurt van Gedenkstätte Berliner Mauer weergeven
TITANIC Chaussee Berlin € 102
TITANIC Chaussee Berlin

TITANIC Chaussee Berlin

Chaussee Str 30, Berlijn
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Charite, Gedenkstätte Berliner Mauer en Friedrichstadt-Palast. Ook Rijksdaggebouw en Museumsinsel liggen op 3 km afstand. Natural History Museum U-Bahn en Schwartzkopffstrasse U-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof € 99
  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  Katharina Paulus Strasse 5, Berlijn, BE
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 15 minuten wandelen van Bondskanselarij en Rijksdaggebouw. Ook Brandenburger Tor en Friedrichstrasse liggen op 2 km afstand. Berlin Central U-Bahn en Central S-Bahn liggen op 5 minuten wandelen.

   MEININGER Hotel Berlin Alexanderplatz € 54
   MEININGER Hotel Berlin Alexanderplatz

   MEININGER Hotel Berlin Alexanderplatz

   Schönhauser Allee 19, Berlijn, BE
     
    2.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Prenzlauer Berg, op 2 km afstand van Torstraße, Berliner Fernsehturm en Alexanderplatz. Ook Gedenkstätte Berliner Mauer en Friedrichstrasse liggen op 2 km afstand. Senefelderplatz U-Bahn ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Rosa Luxemburg Place U-Bahn is het 9 minuten wandelen.

    MEININGER Hotel Berlin Tiergarten € 41
    MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

    MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

    Turmstrasse 25-26, Berlijn
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Berlijn ligt vlak bij de luchthaven, op 2 km afstand van Großer Tiergarten, Schloss Bellevue en Siegessäule. Ook Rijksdaggebouw en Brandenburger Tor liggen op 3 km afstand. Turmstrasse U-Bahn ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Birkenstrasse U-Bahn is het 11 minuten wandelen.

     Downtown Apartments Berlin
     Downtown Apartments Berlin

     Downtown Apartments Berlin

     Invalidenstraße 129, Berlijn, BE
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Bezoekerscentrum Monument Berlijnse muur, Friedrichstrasse en Gedenkstätte Berliner Mauer. Ook Friedrichstadt-Palast en Charite liggen op een kwartiertje wandelen. S-Bahnhalte Nordbahnhof ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Natural History Museum U-Bahn is het 5 minuten wandelen.

      Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus € 46
      Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

      Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

      Oranienburger Strasse 67/68, Berlijn, BE
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Friedrichstrasse, Friedrichstadt-Palast en Hackescher Markt. Ook Humboldtuniversiteit en Museumsinsel liggen op een kwartiertje wandelen. S-Bahnstation Oranienburger Straße ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Oranienburger Gate U-Bahn is het 4 minuten wandelen.

       The Westin Grand, Berlin € 159
       The Westin Grand, Berlin

       The Westin Grand, Berlin

       Friedrichstr. 158-164, Berlijn, BE
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, vlak bij Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin en Galéries Lafayette. Ook Französischer Dom en Brandenburger Tor liggen op 15 minuten wandelen. Franzosische Street U-Bahn ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Stadtmitte Stationn is het 6 minuten wandelen.

        Generator Berlin Mitte € 93
        Generator Berlin Mitte

        Generator Berlin Mitte

        Oranienburger Strasse 65, Berlijn, BE
          
         1.0 van 5.0 Sterren

         Dit hostel ligt in Stadscentrum, op 10 minuten wandelen van Friedrichstrasse en Friedrichstadt-Palast. Ook Hackescher Markt en Humboldtuniversiteit liggen op een kwartiertje wandelen. S-Bahnstation Oranienburger Straße ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Oranienburger Gate U-Bahn is het 4 minuten wandelen.